Sıfır olan her şey pahalı, ondan. Asgari ücrete göre uygun görülebilir belki ama normale göre büyük bir para.E yaptı günümüzde de yapıyor
Sen 8 GB VRAM'li 5060'a 15-16bin vereceksen yorumum yok.
Detaylar
Kim cevapladı?pojadam
Uzman
Tabii öyle, bir de ülkemize girince kartların fiyatı artıyor bi nedenseSıfır olan her şey pahalı, ondan. Asgari ücrete göre uygun görülebilir belki ama normale göre büyük bir para.
Yine de tercihim o 8gb karta 16bin vermektense 2bin daha koyup 16gb 9060xt almak olur.
Hakkatten aşırı ucuzmuş. Ben şokTabii öyle, bir de ülkemize girince kartların fiyatı artıyor bi nedense
Yine de tercihim o 8gb karta 16bin vermektense 2bin daha koyup 16gb 9060xt almak olur.
.pojadam
Uzman
Aşırı ucuz da değil aslında, rakibine göre daha iyi.
Bu konuda da yine inanarak boş konuşmuşum ben, hakkınızı helal edinAşırı ucuz da değil aslında, rakibine göre daha iyi.
Marka sevdasi degil. Intel GPU'lar performans verebilmek icin cok guclu islemci istiyor. O islemciyi satin alanlar ise Intel'in urettigi giris seviyesi GPU'yu istemiyor. Nvidia - AMD arasindaki durumda Nvidia hala RTX'te bariz onde. AMD ekran karti 35K, Nvidia 40k ise otomatik Nvidia alir insanlar. Sonucta tum oyunlarda RTX onemli artik. Yurtdisindaki insan aradaki 50 ya da 100 birimi paradan saymiyor. Bir gunluk kazanci bile olmayan para onun icin onemli degil.Birkaç gün önce şu siteden görünce inanamıştım, Intel'in yüzde sıfır olması nedir yahu?
İnsanlardaki bu marka sevdası bitmediği sürece NVIDIA pazarı domine etmeye, kullanıcı umurunda olmadan fiyatlandırma yapmaya devam edecek.
pojadam
Uzman
Marka sevdasi degil. Intel GPU'lar performans verebilmek icin cok guclu islemci istiyor. O islemcisiyi satin alanlar ise Intel'in urettigi giris seviyesi GPU'yu istemiyor. NVIDIA - AMD arasindaki durumda NVIDIA hala RTX'et bariz onde. AMD ekran karti 35K, NVIDIA 40k ise otomatik NVIDIA alir insanlar. Sonucta tum oyunlarda RTX onemli artik.
Kendim 2-3 aya kadar önermiyordum, dediğin çoğunlukla B580'de ve bazı A770'lerde görüldü. Son zamanlarda gördüğüm mesajlar ve bir sürü güncelleme sonrası bu sorunun azaldığını söylüyorlar.
AMD- NVIDIA tarafında kıyasladığın iki kartı 9070XT ve 5070 Ti sanıyorum. Aralarında 5Bin'den fazla fark var. Markalara göre değişmekle birlikte 6-8bin arası fark var. Ben o kartların ikisini de tavsiye ediyorum, ikisi de fiyatını hak ediyor. Amacı düz oyun oynamak olanlara 9070XT; yayıncılık, 3D grafik tasarımı vesaire de yapanlara 5070 Ti öneriyorum.
RT performansına gelirsek, evet AMD NVIDIA'dan bu konuda hala geride. Ancak artık aralarında fark o kadar da yüksek değil. 9000 serisi RT performansında 7000 serisine göre gözle görülür bir değişim var.
Bu konuda da yine inanarak boş konuşmuşum ben, hakkınızı helal edin.
Neden helallik istediniz anlamadım, estağfurullah. Ben de konu başında "rumor"lar kesinmiş gibi konuştum, hatalı ve dikkatsizce bir davranıştı. Yüksek ihtimalle çıkacak ancak resmi bir duyurma olmadan "kesin" denemez.
Son düzenleyen: Moderatör:
Turkiye icin aradaki 6K cok para olabilir de asil pazari olusturan NAFTA + AB + G. Kore + Japonya + Avusturalya ( nufuslari zaten 1.2 milyar toplamda ) o parayi onemsemez. Asil buyuk pazar onlar. Bizdeki satislar cerez kalir onlarin yaninda. 90xx serisinin oralarda satilmasinin tek nedeni NVidia'nin kart stogunun olmamasi. Kart uretmis olsaydi kimse onemsemezdi AMD kartlari.Kendim 2-3 aya kadar önermiyordum, dediğin çoğunlukla B580'de ve bazı A770'lerde görüldü. Son zamanlarda gördüğüm mesajlar ve bir sürü güncelleme sonrası bu sorunun azaldığını söylüyorlar.
AMD- NVIDIA tarafında kıyasladığın iki kartı 9070xt ve 5070ti sanıyorum. Aralarında 5bin'den fazla fark var. Markalara göre değişmekle birlikte 6-8bin arası fark var. Ben o kartların ikisini de tavsiye ediyorum, ikisi de fiyatını hak ediyor. Amacı düz oyun oynamak olanlara 9070xt; yayıncılık, 3d grafik tasarımı vesaire de yapanlara 5070ti öneriyorum.
RT performansına gelirsek, evet AMD NVIDIA'dan bu konuda hala geride. Ancak artık aralarında fark o kadar da yüksek değil. 9000 serisi RT performansında 7000 serisine göre gözle görülür bir değişim var.
Eki Görüntüle 153499
Neden helallik istediniz anlamadım, estağfurullah. Ben de konu başında "rumor" lar kesinmiş gibi konuştum, hatalı ve dikkatsizce bir davranıştı. Yüksek ihtimalle çıkacak ancak resmi bir duyurma olmadan "kesin" denemez.
Bu pazar payı listesinde mobil cihazlar da dahil mi? Eğer dahilse laptoplarda ve küçük cihazlarda Intel ve Nvidia kombosunun pazar payında üstünlüğü yüksek.
Ratchet
Yetkin
AMD çoğunlukla oyun odaklı. Ayrıca şu an sadece 9070 ve 9070XT modelleri var. 9060 serisi de yeni çıktı. Fakat NVIDIA'nın 5060, 5070, 5080, 5090 modelleri var. Sadece oyun odaklı da değil. Tasrımcısılık, oyun yapımı, animasyon, 3D modellemeler, fotoshop, edit, oyun oynamak yani anlayacağımız şekilde NVIDIA'nın daha çok iş gördüğü alanlar var. Kendimi pek iyi anlatamadım galiba ama olsun.
Yeni konular
-
-
-
-
-
Schengen vizesinin 2030'a doğru dijitalleşmesi planlanıyor!
- Rubiks Cube
-
RTX 3060 sistemde CoD Warzone'da görüntünün çamur gibi olması sorunu
- Daryl Dixon
-
-
-