Makaleler
43
Sağ tık menüsünün çok boş olduğunu fark etmem üzerine, NVIDIA Denetim Masası'nın kaybolduğunu gördüm. Windows'un arama yerinden NVIDIA Denetim Masası'nı açmak istediğim zaman şöyle bir uyarı aldım:

Ekran Alıntısı.webp

Önceden böyle değildi ve dizüstü ekranı NVIDIA Geforce 940M'e bağlı olarak gözüküyordu. Normalde 2 ekran şeklinde kullanıyorum ancak 2. monitörü çıkarttım şu anda. Tekrar taktığım zaman tekrar güncelleme yapacağım konuya.

Ekran görüntüsü 2024-08-05 170703.webp

dfdf.webp

Sağ tık menüsünün çok boş olduğunu fark etmem üzerine, NVIDIA Denetim Masası'nın kaybolduğunu gördüm. Windows'un arama yerinden NVIDIA Denetim Masası'nı açmak istediğim zaman şöyle bir uyarı aldım:

Eki Görüntüle 71680

Önceden böyle değildi ve dizüstü ekranı NVIDIA Geforce 940M'e bağlı olarak gözüküyordu. Normalde 2 ekran şeklinde kullanıyorum ancak 2. monitörü çıkarttım şu anda. Tekrar taktığım zaman tekrar güncelleme yapacağım konuya.

Eki Görüntüle 71682
Eki Görüntüle 71681
DDU ile kaldırıp tekrardan deneyin.

Dahili ekran yine dahili GPU'ya bağlıdır. Harici ekran varken ayar yapılması normal.

Ancak 1-2 gün öncesine kadar böyle değildi. Harici ekran'a HD Graphics, dahili ekrana NVIDIA ekran kartı bağlı olarak gözüküyordu ve monitörü çıkartıp sadece dizüstüyü kulladığım zamanlarda bile NVIDIA Denetim Masası'na girip, NVIDIA ekran kartını devre dışı bırakabiliyordum, ayar yapabiliyordum vs.

Sanmıyorum, MUX olmayan laptoplarda dahili ekranı, harici GPU'ya bağlı olan görmedim. Dediğim gibi dahili ekran ayarları yine dahili GPU'ya bağlı. Dediğim gibi oyunları yine NVIDIA ile başlatabilirsiniz.

Monitörü tekrar bağladım ve hala açamıyorum, iki ekrana da HD Graphics'e bağlı diyor. Bilgisayarı yeniden başlatacağım bir dakika.

dfdf.webp

fg.webp

Monitörü tekrar bağladım ve hala açamıyorum, iki ekrana da HD Graphics'e bağlı diyor. Bilgisayarı yeniden başlatacağım bir dakika.

dfdf.webp

fg.webp

Bilgisayarı yeniden başlattım. NVIDIA Denetim Masası'nı sorunsuz bir şekilde açmayı başardım artık açılıyor ancak hala daha her iki monitör de HD Graphics'e bağlı olarak gözüküyor. Şimdi bi' DDU ile sürücüyü silip tekrar kuracağım. Bu arada MSI Afterburner'da NVIDIA ekran kartının değerleri normal bir şekilde gözüküyor.

Son düzenleme:
NVIDIA Physic yapılandırma menüsünden de bakabilirsiniz. Buraya da görüntü atabilirsiniz. Orada belli olur.

Oraya hiç bakmadım hocam, şu anda sürücü siliniyor.

NVIDIA Physic yapılandırma menüsünden de bakabilirsiniz. Buraya da görüntü atabilirsiniz. Orada belli olur.

Sürücüyü kurdum. İster GPU'ya alayım, ister CPU'ya alayım, ister otomatik de bırakayım hepsinde iki ekran da HD Graphics'e bağlı olarak gözüküyor.

Ekran Alıntısı.webp

Son düzenleme:
Evet, iki çıkış da dahiliye bağlı gözüküyor. Bazı modellerde bu şekilde olabiliyor. Sizin için çaresi oyunları falan NVIDIA ile başlatmak.

Şimdi bi' CS 2 maçından çıktım ve oyun eski performansta, yani NVIDIA ekran kartında çalışıyordu. NVIDIA ekran kartı normal bir şekilde çalışıyor ancak durduk yere NVIDIA'ya bağlı olan monitöründe CPU'ya bağlanması garibime gitti.