Makaleler
43
Sağ tık menüsünün çok boş olduğunu fark etmem üzerine, NVIDIA Denetim Masası'nın kaybolduğunu gördüm. Windows'un arama yerinden NVIDIA Denetim Masası'nı açmak istediğim zaman şöyle bir uyarı aldım:

Ekran Alıntısı.webp

Önceden böyle değildi ve dizüstü ekranı NVIDIA Geforce 940M'e bağlı olarak gözüküyordu. Normalde 2 ekran şeklinde kullanıyorum ancak 2. monitörü çıkarttım şu anda. Tekrar taktığım zaman tekrar güncelleme yapacağım konuya.

Ekran görüntüsü 2024-08-05 170703.webp

dfdf.webp

Şimdi bi' CS 2 maçından çıktım ve oyun eski performansta, yani NVIDIA ekran kartında çalışıyordu. NVIDIA ekran kartı normal bir şekilde çalışıyor ancak durduk yere NVIDIA'ya bağlı olan monitöründe CPU'ya bağlanması garibime gitti.
Bazı laptoplarda HDMI, iGPU'ya bağlıdır. Direkt dGPU'ya bağlı modeller genelde pahalı bilgisayarlar oluyor.

Bazı laptoplarda HDMI, iGPU'ya bağlıdır. Direkt dGPU'ya bağlı modeller genelde pahalı bilgisayarlar oluyor.

Ancak dediğim gibi, bi' 2-3 gün öncesinde kadar durum böyle değildi. Dizüstü ekranı NVIDIA'ya bağlıydı. Bir anda değişti anlamadığım bir şekilde.

Ancak dediğim gibi, bi' 2-3 gün öncesinde kadar durum böyle değildi. Dizüstü ekranı NVIDIA'ya bağlıydı. Bir anda değişti anlamadığım bir şekilde.
Pek bilemedim. MUX ve MUXsuz laptopların dizilimleri o kadar fazla kombinasyonlu ki benim kafam karışabiliyor. Yorum yapamıyorum direkt. :( Sürücün güncel mi peki? Kartın Maxwell olduğu için en son sürücüyü kullanabilmelisin.

Pek bilemedim. MUX ve MUXsuz laptopların dizilimleri o kadar fazla kombinasyonlu ki benim kafam karışabiliyor. Yorum yapamıyorum direkt. :( Sürücün güncel mi peki? Kartın Maxwell olduğu için en son sürücüyü kullanabilmelisin.

Evet, son sürücü kurulu. Yine de yardımlarınız için teşekkürler, kendi kendine bir şekilde eski haline dönmediği sürece bu şekilde kullanmaya devam edeceğim artık. 🙃

Bu tip çıkışları gördüğüm kadarıyla üreticiler belirliyor. Yazılımla inşallah düzelir ama pek ümidim yok.
Anakartta fiziksel olarak belirlenir. Bazısı HDMI'yi iGPU'ya bağlar, bazısı dGPU'ya. Hepsinin belli performans veya maliyet avantajları vardır. Öncelik ne ise ona göre belirlenir. NVIDIA Denetim Paneli'ndeki PhysX menüsünden bir fikir edinilebilir laptopun topolojisi hakkında.