NVIDIA App'in Assassin's Creed Shadows içinde çıkardığı güncelleme, optimize ayarlarını sunmadı. Önceden de sunmuyordu ve 'ayarlar alınamıyor' uyarısı da görünmüyor.

Son düzenleme:
Bende de ayarlar gözükmüyor. Büyük ihtimalle sadece sürücü desteği var. Bu arada genel olarak Nvidia App optimizasyon saçmalığını önermem. Alabileceği en yüksek ayara çekiyor. Yani bir artısı yok. Kısaca kullanmamanızı ve otomatik optimize ayarını kapatmanızı öneririm.

2025-06-03_18-30.webp

Ekran kartını belirtirsen spesifik ayar önerisi yaparım. Ben mesela 4060 gölge ve doku ayarı orta, RT ayarı sadece güvenli alanda olacak şekilde geriye kalan ayarları en yüksekte kullanıyorum. Üstüne DLSS kalite(Nvidia App üzerinden DLSS4 zorluyorum) ve FG açık 70-100 FPS arası alıyorum.

Bende de ayarlar gözükmüyor. Büyük ihtimalle sadece sürücü desteği var. Bu arada genel olarak NVIDIA App optimizasyon saçmalığını önermem. Alabileceği en yüksek ayara çekiyor. Yani bir artısı yok. Kısaca kullanmamanızı ve otomatik optimize ayarını kapatmanızı öneririm.

Eki Görüntüle 152375

Ekran kartını belirtirsen spesifik ayar önerisi yaparım. Ben mesela 4060 gölge ve doku ayarı orta, RT ayarı sadece güvenli alanda olacak şekilde geriye kalan ayarları en yüksekte kullanıyorum. Üstüne DLSS kalite(NVIDIA App üzerinden DLSS4 zorluyorum) ve FG açık 70-100 FPS arası alıyorum.

RTX 3070 high ayarlar ve DLSS performance RT her yer 30 FPS alıyorum

Doku kalitesinde Yüksek ve üstü için 12 GB VRAM öneriyor. Dediğim gibi doku kalitesini orta ayara çekin. Gerisini ultra yapın.

RT'yi de duruma göre açın veya kapatın. Gölge ayarı da ucundan VRAM sömürdüğünden onu da düşürmenizi öneririm. Farklı VRAM modeli yoksa sizin kartınızla 4060 VRAM'i aynı.

Bu arada bunu yazarken uygulama güncelledim. Güncelleme notlarında bu yazıyor. Halen gözükmüyorsa sistemi yeniden başlatın. Nvidia App kaldırıp tekrar kurmak veya DDU ile sürücüyü kaldırıp geri yüklemek de işe yarayabilir. Bu arada bende de gözükmüyor.

2025-06-03_18-40.webp

Doku kalitesinde Yüksek ve üstü için 12 GB VRAM öneriyor. Dediğim gibi doku kalitesini orta ayara çekin. Gerisini ultra yapın.

RT'yi de duruma göre açın veya kapatın. Gölge ayarı da ucundan VRAM sömürdüğünden onu da düşürmenizi öneririm. Farklı VRAM modeli yoksa sizin kartınızla 4060 VRAM'i aynı.

Bu arada bunu yazarken uygulama güncelledim. Güncelleme notlarında bu yazıyor. Halen gözükmüyorsa sistemi yeniden başlatın. Nvidia App kaldırıp tekrar kurmak veya DDU ile sürücüyü kaldırıp geri yüklemek de işe yarayabilir. Bu arada bende de gözükmüyor.

Eki Görüntüle 152377
Doku ayarı low geri kalan medium dlss performance ayarlarında 20 fps alıyorum sizin ayarlarda 35 fps

DLSS ve FG açık mı? Bir de RT kapatın, RT çok yoruyor. En üstteki ayar olması lazım onu yalnızca güvenli alan gibi bir şey yapın.

DLSS ve FG açık mı? Bir de RT kapatın, RT çok yoruyor. En üstteki ayar olması lazım onu yalnızca güvenli alan gibi bir şey yapın.

Öyle de 35 FPS oluyor. AMD FG yi açmıyorum çünkü görüntüyü bayağı bir bozuyor. Evet DLSS açık, performans modunda.

Son düzenleyen: Moderatör: