Rehber NVIDIA Denetim Masası: Performans ve Görüntü Kalitesi için Ayarlar

Oyun içi ayarlar denetim masasında ki ayarlarınızı baz alır. Denetim masasında kapalıysa oyundaki ayarlarınızda FXAA etkisiz kalır.

Hocam anlamadığım bir şey var mesela AC 4'te oyun FPS'i 60 sabitlemiş üstüne çıkamıyorsun. Bakıyorum GPU kullanımına %40 %50'lerde geziyor ama bütün ayarları fullediğimde en gereksiz ayarları bile bazı yerlerde FPS'i 30'a düşürebiliyor burada ekran kartı neden kendini %100 kullanıp FPS'i 60'ta tutmaya çalışmıyor ki?

Bir de mesela şöyle bir şey oluyor uzaktan çimenlere bakıyorum sabit kamerayı tutarken net gözüküyor kamerayı yavaşça döndürüyorum hafif bir blurluk geliyor bunun çözümünü bilen var mı?

Bir de mesela şöyle bir şey oluyor uzaktan çimenlere bakıyorum sabit kamerayı tutarken net gözüküyor kamerayı yavaşça döndürüyorum hafif bir blurluk geliyor bunun çözümünü bilen var mı?

Son düzenleme:
İşlemci ve ekran kartınız nedir? Blur problemini Motion Blur efekti açıksa kapatarak çözebilirsiniz.

Ryzen 5600 ve 4060. Motion Blur seçeneğini göremedim veya Alan Derinliği. Yeni konu açtım bunun için onay bekliyorum

İşlemci ve ekran kartınız nedir? Blur problemini Motion Blur efekti açıksa kapatarak çözebilirsiniz.
Lossless Scaling'i 60 FPS'i aşmak için kullanabilir miyim

Son düzenleme:
Hareket bulanıklaştırma var mış görmemişim kapattım o ayarı ama hareket ederken uzak nesnelerde özellikle çimenlerde hafif bozulmalar titremeler oluyor SMAA açık

Evet. 60 FPS kilitli oyunları da 120/180/240 FPS yapabiliyor.

bu ayarları mı yapıcam peki denemek istiyorum

Hocam siz bu ayarları bizzat kendiniz deneyerek mi yaptınız yoksa bir yerden mi görüp denediniz ve FPS testi yaptınız mı önceki ayarlarınızla bunlar arasında FPS farkına şahit oldunuz mu?

Burada 13:51'de sadece doku kalite ayarını yüksek performans ve güç ayarını maksimum performans yapıyor pc hocası. Bir de OpenGL ayarından ekran kartını seçiyor o kadar.

Burada da Recep bey 3D uygulamanın karar vermesine izin ver seçeneğini tavsiye ediyor.

PCHocası ve Recep Bey'in sistemi çalıştırma farkı başka. Ben kalite kaybı olmadan alabileceğim en iyi FPS değerleriyle kendi sistemimde deneyimlediğim en iyi performans seçeneklerini sundum. Bu bağlamda sizde tercih ettiğiniz yoldan gidebilirsiniz.

Doku ayarı yüksek performans grafiği bozuyor. Kalite ayarı en iyisi. 4070 Ti süper olduğu için Ultra kalite ayarında kullanıyorum. Güç ayarını maximum yaparsanız da boştayken gereksiz güç tüketimi olur. Ben 4070 Ti süper olmasına rağmen dengeli seçeneğinde kullanıyorum. Maximum performansta hiçbir faydasını göremedim. Uğraşmak istemiyorsanız 3D uygulamanın karar vermesine izin ver seçeneğini seçebilirsiniz. Benim gibi detaycı arkadaşlar gelişmiş 3D ayarlarını kullan seçeneğini seçmeli. Doku ve eşyönsüz süzme gibi ayarları sona çektiğiniz zaman RDR2 gibi sıkıntılı oyunlarda biraz daha iyi görseller alabiliyorsunuz.

Çok sağolun değerli bilgileriniz için.

Şu Nvidia logosunun arkasındaki zemin "3D uygulamanın karar vermesine izin ver"i seçersem daha blurlu oluyor o yüzden ben en iyisi kalite moduna aldım alttan öyle bıraktım FPS oyunu oynayacağım zaman performansa çekerim öyle kullanırım çok canım sıkıldı bu detaylarla uğraşmaktan oyun oynayamıyorum xD Yabancı kanallara da bakayım dedim pek bir şey anlayamadım ondan da

Bu videoda üstteki resimdeki varsayılan ayar olan Ekran'ı GPU olarak seçiyor bir şey farkediyor mu acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…