II. inSTUnBULL

Becerikli
Şu NVIDIA Denetim Masası ve APP uygulamasını sanırım biraz fazla karıştırdım. Eğer birisinde hazır ayarlar varsa bana verebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
NVIDIA Denetim Masası ayarları:

• Güç Yönetimi Modu seçeneğini Maksimum Performansı Tercih Et olarak ayarla.
  • Düşük Gecikme Oranı Modu ayarını Ultra veya Açık konumuna getir.
  • Doku Süzme - Kalite kısmını Yüksek Performans yap.
  • Dikey Senkronizasyon (V-Sync) ayarını Kapalı tut. (gecikme ve FPS dalgalanması varsa kapat yoksa gereği yok)
  • Diğer tüm ayarları Uygulama Kontrolünde bırakmak en stabil performansı verir.

NVIDIA App (Yeni Uygulama) ayarları:

• Grafik sekmesinden RTX Dynamic Vibrance özelliğini açarak renk doygunluğunu artırabilirsin.
  • Eğer monitörün destekliyorsa RTX HDR özelliğini aktif ederek görüntü kalitesini iyileştirebilirsin.
  • Oyun içi arayüzün (Overlay) FPS düşürmemesi için ihtiyaç duymadığın özellikleri buradan kapatabilirsin.

• Güç yönetimi modu seçeneğini maksimum performansı tercih et olarak ayarla.
  • Düşük gecikme oranı modu ayarını Ultra veya açık konumuna getir.
  • Doku süzme - kalite kısmını yüksek performans yap.
  • Dikey senkronizasyon (V-Sync) ayarını kapalı tut. (gecikme ve FPS dalgalanması varsa kapat yoksa gereği yok)
  • Diğer tüm ayarları uygulama kontrolünde bırakmak en stabil performansı verir.

NVIDIA App (yeni uygulama) ayarları:

• Grafik sekmesinden RTX dynamic vibrance özelliğini açarak renk doygunluğunu artırabilirsin.
  • Eğer monitörün destekliyorsa RTX HDR özelliğini aktif ederek görüntü kalitesini iyileştirebilirsin.
  • Oyun içi arayüzün (overlay) FPS düşürmemesi için ihtiyaç duymadığın özellikleri buradan kapatabilirsin.

Ayni zamanda DLSS 4 modeli 2000 serisi dahil NVIDIA App uzerinden DLSS gecersiz kilma özelligini en güncele getirmekte fayda var.

1766181365828.webp

Güç Yönetimi Modu seçeneğini Maksimum Performansı Tercih Et olarak ayarla.
Bence bu normal kalmalı. RTX 3060 Ti ile açtığımda verim alamadım. Boşta saat hızlarını gereksiz yüksek tutuyor ve Watt tüketimi 10W'tan 30W'a çıkıyor. Kart da sürekli fan açıyor. Mantıklı değil bence açmak.

Onun dışında düşük gecikme modu ultra yapılabilir. Shader Cache boyutu da 100 GB vs. seçilebilir. Pek fark ettirmiyor ama...

Bence bu normal kalmalı. RTX 3060 Ti ile açtığımda verim alamadım. Boşta saat hızlarını gereksiz yüksek tutuyor ve Watt tüketimi 10W'tan 30W'a çıkıyor. Kart da sürekli fan açıyor. Mantıklı değil bence açmak.
Ben 1660 SUPER ile gayet verim alıyorum. Isınmadığı sürece W değerini çok takmıyorum.

Hocam merhaba merak ediyorum da
Hangi model?
Ve oyunlarda %1 Low FPS'iniz nasıl seyrediyor hiç çok fazla düstügü oldu mu?
Efenim, size söyleyebilmem için önce ekran kartımı zorlayan bir oyunumun olması gerek. Bu kış indirimlerinde almayı düşünüyorum bir şeyler lakin zaman alcak oyüzden o sorunun cevabı bende yok maalesef.

Model: gaming trio

• Güç yönetimi modu seçeneğini maksimum performansı tercih et olarak ayarla.
  • Düşük gecikme oranı modu ayarını Ultra veya açık konumuna getir.
  • Doku süzme - kalite kısmını yüksek performans yap.
  • Dikey senkronizasyon (V-Sync) ayarını kapalı tut. (gecikme ve FPS dalgalanması varsa kapat yoksa gereği yok)
  • Diğer tüm ayarları uygulama kontrolünde bırakmak en stabil performansı verir.

NVIDIA App (yeni uygulama) ayarları:

• Grafik sekmesinden RTX dynamic vibrance özelliğini açarak renk doygunluğunu artırabilirsin.
  • Oyun içi arayüzün (overlay) FPS düşürmemesi için ihtiyaç duymadığın özellikleri buradan kapatabilirsin.

Bu düşük gecikme oranı modu Ultra yapınca benim oyunum takılıyor? Ne işe yarıyor ve neden?