mon70

Çalışkan
NVIDIA denetim masasında ekran yönetim modu yok. Bu yüzden pilde kullandığımda Optimus moda geçemiyorum. Bu ayarı nasıl görebilirim?

Ekran görüntüsü 2025-01-09 184552.webp

Laptop olduğu için igpu yu devre dışı bırakman lazım.
Sadece dahili ekran kartını çalıştır veya performans modu olmalı msi center , armory create yazılımlarında.

Laptop olduğu için igpu yu devre dışı bırakman lazım.
Sadece dahili ekran kartını çalıştır veya performans modu olmalı msi center , armory create yazılımlarında.
Bunu nasıl yapacağımı bulamıyorum. Harici ekran kartını devre dışı bırakamadığım için de pil süresi çok kısa oluyor

Harici ekran kartını devre dışı bırakmak istiyorsanız, "3D Ayarların Yönetilmesi" bölümünden Tercih Edilen Grafik İşlemcisini "Entegre Grafik" yapın.

1736440194722.webp

Bunu da denedim yine videolarda olduğu gibi 7-8 saat pil süresi vermiyor. 4-4.30 saat veriyor ne yapmalıyım neyi yanlış yapıyorum çözemedim.

Her dizüstü aynı değil, hem donanım anlamında hem de batarya anlamında. Zaten Windows bilgisayarlar batarya anlamında çok iyi sayılmaz. 4 saat yine iyi ekran süresi alıyorsunuz.

Her dizüstü aynı değil, hem donanım anlamında hem de batarya anlamında. Zaten Windows bilgisayarlar batarya anlamında çok iyi sayılmaz. 4 saat yine iyi ekran süresi alıyorsunuz.
Amd işlemcili benzer modellerde 7-8 saat çok rahat alıyorlar. Bence bir şeyi gözden kaçırıyorum ama ne olduğunu bulamadım.

Konuyla ilgili bilgisi olan yok mu? Laptopun pil performansı çok düşük. Ne yapmalıyım?

Son düzenleme: