Nedendir 5060 ekran kartı olan birisi Cyberpunk rahat oynayabiliyor. Yoksa ben mi yanlış biliyorum?
Frame gen'in lagsız (daha az laglı diyelim), bozulma olmadan çalışması için kartın FG olmadan verdiği FPS'nin en az 50 civarında olması gerekiyor yoksa lag çok olur. Ortalama 55-60 FPS aldığım Cyberpunk'ta 4x açtığım zaman 50 ila 60 MS bir gecikme oluyor.

Nedendir 5060 ekran kartı olan birisi Cyberpunk rahat oynayabiliyor. Yoksa ben mi yanlış biliyorum?

Daha doğrusu minimum 45 FPS alıyorsanız Frame gen çok iyi çalışıyor, saf güç deyince illa güclü kart olarak anlamayın. Lossless Scaling uygulamasında bile 45 FPS aldığın bir kartta 2X çok stabil çalışıyor. 45 limiti ben kendi tecrübeme göre söylüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
En optimal 55FPS ve üzerinde çalışıyor. Ki bu değere DLSS ile ulaşmak oldukça kolay. 5000 serisinde DLSS ile 55FPS'ye ulaşamayacak kart yok. 5060 Ti ve altı 1080P'de diğerleri 1440P'de. MFG'yi kötülemenin bir anlamı yok, oldukça iyi çalışıyor.

Hiç kullanmamış olsam bu yoruma kanacağım saf gibi. Yaptığınız rehberlere bakınca böyle bir yorum yazmanız tuhaf olmuş, Frame gen bir kurtarıcı değil iyileştiricidir eğer kötü koşullarda açılırsa yararı yok zararı vardır.

İyi koşulları kartım sağlayabilse neden böyle bir teknolojiye ihtiyaç olsun ki zaten? 500 Hz almak için mi? Gerek var mı?

Demek istediğim şuydu. Mesela frame generation 3000 serisinde yok 3050 bakarsak güç anlamında bir şey yok hava gazı kart. Ama yeni nesil 5050 ile çok rahat Cyberpunk açıyor. Genele bakarsak 5050 de hava gazı güçsüz giriş seviye GPU. Kanıtı ektedir.

İyi koşuldan bahsettiği MFG'nin düzgün çalıştığı senaryo. Bu da bahsettiğim gibi 55FPS ve üstüdür. Sence 60FPS'den 120FPS'ye çıkmaya gerek yok mu?

Var, eğer gerçekten düşük FPS'lerde gecikmeye sebep olmuyorsa (55-60 gibi) müthiştir. Ben 4050'li bir laptop ile 2X denediğimde laptop bu değerleri çok kolay sağlıyor olsa bile bayağı bir gecikme hissetmiştim ama sanırım yeni nesil kartlarda daha iyi çalışıyor bu özellik o yüzden ben denedim kötüydü hep kötü kalacak diyemem.

Yani Cyberpunk çıktığında kim bilebilirdi 3050 seviyesindeki bir kartın 100 FPS'den fazla oyunu çalıştıracağını.

5050 kullanan varsa burada performans paylaşırsa daha iyi açıklayıcı olur.