Hiç kullanmamış olsam bu yoruma kanacağım saf gibi. Yaptığınız rehberlere bakınca böyle bir yorum yazmanız tuhaf olmuş, frame gen bir kurtarıcı değil iyileştiricidir eğer kötü koşullarda açılırsa yararı yok zararı vardır.
Sizin dediğiniz daha çok 2X MFG. 4X'de falan bahsettiğim sorunlar oluyor ve adapte edilişine göre performansı fark edebiliyor.
Keza diyelim ki RTX 3050'de MFG var (RTX 5050, RTX 4060'a çok yakın. Muhtaç kalmaz diye RTX 3050 dedim), o zaman kurtarıcı olmasına katilabilirim ancak yine 4X MFG'nin handikapları hissedilebilir. Özellikle 1080p ile kullanılacaksa DLSS ile birlikte bozulmalar çok belli olur. Bildiğim kadarıyla çok düşük FPS'lerde MFG kalitesizleşiyor. Zaten kötü koşullarda açılmaması gerektiğini siz de söylemişsiniz.

Peki gerçekte ne oluyor;
"- Arkadaşlar bakın RTX 5060 ile 2k Ultra MFG + DLSS ile 120 FPS alıyorum oyun akıyor" Tarzı bir söylem ve %0.1 gibi hissiyatı objektif olarak gösteren parametreler kapalı. Kasan oyunu toplamak yerine hissetmeyeceği FPS'lere çıkıp kendini/kendilerini tatmin etmek için kullanıyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostlar yabancı forumlarda en çok tartışılan konu, önceden ayarlanmış hazır ayarlar, yani presetlar, basitçe anlatayım DLSS4.0 da preset J-K transformer olarak eklenmişti, DLSS4.5 sürümünde L-M presetları eklendi ama herkes şunu konuşuyor J ve K DLSS4.0 mı? Hayır değil bütün transformer presetları DLSS4.5 olarak güncellenmiş yani J-K-L-M 310.5.0 sürümünü kullanıyorsanız DLSS 4.5 olarak çalışıyor bilginize.

Hangisinizi seçmeliyim diyorsanız tavsiyem, DLSS kalite kullanıyorsanız ağırlıklı olarak preset K, DLSS performans kullanıyorsanız ağırlıklı olarak preset M öneriyorum.

Şahsen gecikmeyiş, bozulmaymış falan asla kötülemek için bir bahane değil. 5070 Ti ile 4K ultra RT ultrada 4X MFG ile ile gayet mükemmel şekilde saatlerce Cyberpunk 2077 oynamıştım; keyfimi kaçıracak kadar bir bozulma ve gecikme de yoktu. Tabii ki mükemmel çalışmıyor ama gayet de iyi bir teknoloji. 6X nasıl olur bilemem ama uzun bir süre de ihtiyacım olmaz herhalde. Ben bu kart için 2K monitör alsaydım MFG kullanmayacaktım mesela, NVIDIA bu teknoloji ile bana 4K monitör alma lüksünü de sunmuş oldu; seçim tamamen kullanıcıda. Zaten çoğunlukla online oyunlar oynuyorum; DLSS ve MFG olayını sadece çok zorlayan hikayeli oyunlarda kullanıyorum ve memnunum.

Şahsen gecikmeyiş, bozulmaymış falan asla kötülemek için bir bahane değil. 5070 Ti ile 4K Ultra RT ultrada 4X MFG ile ile gayet mükemmel şekilde saatlerce Cyberpunk 2077 oynamıştım; keyfimi kaçıracak kadar bir bozulma ve gecikme de yoktu. Tabii ki mükemmel çalışmıyor ama gayet de iyi bir teknoloji. 6X nasıl olur bilemem ama uzun bir süre de ihtiyacım olmaz herhalde. Ben bu kart için 2K monitör alsaydım MFG kullanmayacaktım mesela, NVIDIA bu teknoloji ile bana 4K monitör alma lüksünü de sunmuş oldu; seçim tamamen kullanıcıda. Zaten çoğunlukla online oyunlar oynuyorum; DLSS ve MFG olayını sadece çok zorlayan hikayeli oyunlarda kullanıyorum ve memnunum.

Dert edinmek isteyen bir şekilde edinir benim için 2X MFG ve DLSS quality gayet iyi ve işime yarıyor.

Şuraya da görsel olarak ekledim, akıcılık bayağı artıyor. Görsel bir farkta hissetmiyorum;
'DLSS 4.5 geliyor' konusundaki mesaj
https://www.technopat.net/sosyal/konu/dlss-4-5-geliyor.4013946/post-29764009

Az önce kendim testleri yaptım. 4070 Super ile 1080p Ultra ayarlar, Smooth Motion açık şekilde Silent Hill F'de belirli bir sahnede 160FPS aldım preset m ile. Sonra preset k ile aynı sahneyi tekrar denedim ve bu sefer 190FPS aldım. %15 falan performans düşüşü var. Görsel olarak konuşmam gerekirse özellikle saçlar çok fark ettirdi. Karakterin kafasını yeşillik olan yerlerde oynatınca preset k ile hafifte olsa ghosting ve artifacting görüyordum. Bu preset m ile neredeyse 0'a indi. Onun dışında şahsen benim gözüme benzer geldi görsel kaliteler.

Son düzenleyen: Moderatör: