Dostlar yabancı forumlarda en çok tartışılan konu, önceden ayarlanmış hazır ayarlar, yani presetlar, basitçe anlatayım DLSS4.0 da preset J-K transformer olarak eklenmişti, DLSS4.5 sürümünde L-M presetları eklendi ama herkes şunu konuşuyor J ve K DLSS4.0 mı? Hayır değil bütün transformer presetları DLSS4.5 olarak güncellenmiş yani J-K-L-M 310.5.0 sürümünü kullanıyorsanız DLSS 4.5 olarak çalışıyor bilginize.

Hangisinizi seçmeliyim diyorsanız tavsiyem, DLSS kalite kullanıyorsanız ağırlıklı olarak preset K, DLSS performans kullanıyorsanız ağırlıklı olarak preset M öneriyorum.
Başka bir forumda The Semih bicili arkadaş aşağıdaki official gönderiyi paylaşmış.

Çeviri

Topluluktan DLSS 4.5 Süper Çözünürlük ile ilgili bazı sorular aldık ve birkaç noktayı açıklığa kavuşturmak istedik.

DLSS 4.5 Süper Çözünürlük, aydınlatma doğruluğunu artıran, hayalet görüntü oluşumunu azaltan ve zamansal kararlılığı iyileştiren 2. nesil bir Transformer modeline sahiptir. Yeni model, genişletilmiş eğitim, algoritmik geliştirmeler ve 5 kat daha fazla ham işlem gücüyle bu görüntü kalitesi iyileştirmesini sunar. DLSS 4.5 Süper Çözünürlük, daha ağır modelin performans üzerindeki etkisini en aza indirmek için RTX 40 ve 50 serilerinde hızlandırılmış FP8 hassasiyetini kullanır. RTX 20 ve 30 Serileri FP8'i desteklemediğinden, bu kartlar daha yeni donanımlara kıyasla daha büyük bir performans kaybı yaşayacak ve bu kullanıcılar daha yüksek FPS için mevcut Model K (DLSS 4.0) ön ayarında kalmayı tercih edebilirler.

DLSS 4.5 Süper Çözünürlük, 2 yeni ön ayar için destek ekliyor:

Model M: DLSS Süper Çözünürlük Performans modu için optimize edilmiş ve önerilen modeldir.

Model L: 4K DLSS Süper Çözünürlük Ultra Performans modu için optimize edilmiş ve önerilmiştir.

Model M ve L, DLSS Süper Çözünürlük Kalitesi, Dengeli modlar ve DLAA modunda desteklenirken, kullanıcılar en iyi kalite/performans avantajlarını Performans ve Ultra Performans modlarında görecektir. Ayrıca, Işın Yeniden Yapılandırması 2. nesil transformatör mimarisine güncellenmemiştir; avantajlar yalnızca Süper Çözünürlük modunda görülmektedir.

İstenen modelin etkinleştirildiğini doğrulamak için, Alt+Z > İstatistikler > İstatistik Görünümü > DLSS yolunu izleyerek NVIDIA uygulama yer paylaşımı istatistik görünümünü açın.

Yeni güncellemelerle ilgili geri bildirimleri nizi duymayı dört gözle bekliyoruz!

6X Frame Generation? Daha 4X düzgün oyun oynatmıyor ne 6'sı. Rez. Alın omurgası follofoş olmuş, teknoloji editörü çakması influncer bozuntuları iyi yalayacak bunu.
Hayvani lag, kare bozulmaları falan oy oy oy... Cloud gaming deneyimi gibi.
Hayvani lag dışında katılıyorum, onlarca oyunda test ettim Alan Wake 2 dışında rahatsız olmadım daha lagdan, 4x ile 6x arasında NVIDIA nın dediği gibi 5-10ms olursa oda rahatsız etmez. Asıl önemli olan görüntü bozulmaları bunu çözdüklerini iddaa ediyorlar umarım öyledir gecikmeden daha önemli benim için

tlou-ii_2026_01_07_19_14_32_970.webp
tlou-ii_2026_01_07_19_34_12_554.webp

TLOU2 de preset M çalışıyor, fark var mı bilemiyorum açıkçası.

Hikayeli oyunlarda MFG 4X ile 5070 Ti kartımla 50 ms gecikme alıyorum ışın izleme açık halde, bu kabul edilebilir bana göre, sonuçta kart 300 FPS veriyor. Cyberpunk oynarken 40 50 ms gecikme de olsun, fakat MFG'nin kötü kısmı şurası, kas gücüne göre çalışıyor. Tutup da 1080p için üretilen 5060 Ti ekran kartı ile nasıl olsa 16 GB VRAM'i var, 4X MFG açar 4K oynarım oyunları derseniz orada babayı oynuyorsunuz tabiri caizse, kartın kas gücü performansı 4K için yetersiz geldiği için MFG açtığınızda, gecikmenin zirvesini yaşıyorsunuz, belki de gecikme 400 ms olacak 🤣

Son düzenleyen: Moderatör:

Sol taraftaki 4K DLSS 4.5 dengeli, sağ taraftaki ise 2K DLSS kaliteli. İkisinde de DLAA açık. Fotoğraftan anlamaya çalışmak yerine ghosting vs. gibi şeyleri düzeltiyormuş daha çok.

Tabii ki de 4K DLSS dengeli daha iyi, kalite ile dengeli arasında çok bir işleme farkı yok, zaten NVIDIA genel olarak insanlara MFG açtığınız vakit DLSS performans modunda kullanın diyor, DLSS 4.5 transformer 2. Neslinde çok iyi iyileştirme yapmalarının en büyük nedeni de bu bana göre, çünkü DLSS performansta MFG açarsanız geickmeniz kaliteye göre bayağı iyileşiyor, hem FPS daha çok artıyor hem de gecikme konusunda iyileşme oluyor. DLSS 4.5 transformer 2. Nesil olduğu için de görüntü artık eskiye nazaran performansta bayağı iyi duruyor.

Son düzenleyen: Moderatör: