Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

emopoo

Uzman
Merhaba ben kakoo. Attığınız driverı indiremedim ve sıkışıp kaldım. İnterneti açamadım ve driverı bulamadım. Attığınız driverı kurduğumda eski sürüm olduğu için galiba indirmiyor. @bicy

@bicy

Bana en son driver gerekiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yardımcı olabilir. Sürücüyü temizleyip güncelini kurup deneyebilirsiniz. Cihaz Lenovo mu?
Hayır Acer Nitro 5. benim sorunum ekran kartı driverı güncelledikten sonra mavi ekran. Sorun da Minidump'a baktığıma göre Framework and Platform Contreller sürücüsünün 3 yıllık sürücü olması. Ben de şimdi sürücüyü kaldırdım ve Windows Update güncelleştirme yapmasın diye interneti kapattım. Şimdi ise telefondan yazıyorum fakat sürücüyü bulamamaktayım. Bir kardeşim var onda da aynı bilgisayar var fakat ondaki sürücüye baktığımda onun sürücüsü 5 Ocak 2024 sürücüsü. Sorunum bu şekilde. En son Framework and Platform Controller sürücüsünü bulabilirseniz sevinirim.

@Yener K hocam haklı. Öncelikle sisteminizde yüklü olan sürücüyü DDU ile kaldırın.

Sonrasında da ya Experience ile ya da manuel olarak en güncel sürücüyü indirin.

DDU ile sürücü kaldırıp kurmak
Güncel sürücüyü tüm yan paketleriyle kurmak
Sürücüyü ayrı, paketleri ayrı ayrı kurmak / İşe yaradı, tek sürücü için. /

Bahsi geçen sürücü, yan paketlere dahil olsa da sürücü paketi güncellemek de işe yaramadı arkadaşta. Ve sorunun kaynağını bugün attığı DMP dosyası sayesinde bulduk, Sürücüyü aygıt yöneticisi üzerinden güncellemeye çalıştığında bile sistem direkt maviye düşüyor. Yan paketler dahilinde sürücü hiçbir şekilde güncellenmemiş ki 2021 Mayıs'ta kalmış.

Bu pakete ait güncel sürücü 5 Ocak 2024'e ait. Ben de sürücüyü attım ve eğer sürücüyü güncelleyeceksen interneti kapat ki Windows Update mevcut sürücüyü kaldırdıktan sonra otomatik olarak sürücü indirmesin demiştim. Ki, normal.

Sorun temelinde bu sürücüyü güncellemekten geçiyor. Aslında sürücüyü atmıştım ama. Şöyle yap, Son sürücüyü NVIDIA'nın sitesinden indir ve kurulu olduğu dizini kafanda tut:

Ekran görüntüsü 2024-02-23 194423.webp

Dizine gelip güncel NVPFC sürücü paketini kopyala:

Ekran görüntüsü 2024-02-23 194549.webp

Sonra Aygıt yöneticisi>Yazılım Cihazları>NVIDIA Platform Controllers and Framework>Sürücü>Sürücü Güncelleştir>Bilgisayarımdaki sürücülere göz at

Bunları yaptıktan sonra aldığın klasörü seçip güncellemeyi dene. Eğer işe yaramazsa;

Şu sürücü paketini kurabilirsin:

Son düzenleme:
Hocam o eski sürücüyü kaldırınca Windows Update yenisiyle beraber en günceliyle kurdu, şu anlık bir sorun yok, yardımlarınız için teşekkürler.

Sizce bir sonrakinde mavi ekran gelir mi?