Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Yardımcı olabilir. Sürücüyü temizleyip güncelini kurup deneyebilirsiniz. Cihaz Lenovo mu?
Yardımcı olabilir. Sürücüyü temizleyip güncelini kurup deneyebilirsiniz. Cihaz Lenovo mu?
Hayır Acer Nitro 5. benim sorunum ekran kartı driverı güncelledikten sonra mavi ekran. Sorun da Minidump'a baktığıma göre Framework and Platform Contreller sürücüsünün 3 yıllık sürücü olması. Ben de şimdi sürücüyü kaldırdım ve Windows Update güncelleştirme yapmasın diye interneti kapattım. Şimdi ise telefondan yazıyorum fakat sürücüyü bulamamaktayım. Bir kardeşim var onda da aynı bilgisayar var fakat ondaki sürücüye baktığımda onun sürücüsü 5 Ocak 2024 sürücüsü. Sorunum bu şekilde. En son Framework and Platform Controller sürücüsünü bulabilirseniz sevinirim.
Son düzenleyen: Moderatör:
@Yener K hocam haklı. Öncelikle sisteminizde yüklü olan sürücüyü DDU ile kaldırın.
techolay.net
Sonrasında da ya Experience ile ya da manuel olarak en güncel sürücüyü indirin.
Rehber: DDU ile sürücü kaldırma
DDU yazılımı ses kartı ve ekran kartı sürücülerimizin kayıt defteri ve eski sürücü kalıntılarını sürücüyle beraber tamamen temizler. Yeni donanım kurulumu veya sürücü sürümünden kaynaklanan hatalar sebebiyle sürücü değiştirmek istediğimiz zaman bu programa başvurabiliriz. Programı kendi...
Sonrasında da ya Experience ile ya da manuel olarak en güncel sürücüyü indirin.
En Yeni Resmi GeForce Sürücülerini İndirin
PC'deki oyun deneyiminizi geliştirmek ve uygulamaları daha hızlı çalıştırmak için en yeni resmi GeForce sürücülerini indirin.
www.nvidia.com
Neleri denediniz?
DDU ile sürücü kaldırıp kurmak
Güncel sürücüyü tüm yan paketleriyle kurmak
Sürücüyü ayrı, paketleri ayrı ayrı kurmak / İşe yaradı, tek sürücü için. /
Bahsi geçen sürücü, yan paketlere dahil olsa da sürücü paketi güncellemek de işe yaramadı arkadaşta. Ve sorunun kaynağını bugün attığı DMP dosyası sayesinde bulduk, Sürücüyü aygıt yöneticisi üzerinden güncellemeye çalıştığında bile sistem direkt maviye düşüyor. Yan paketler dahilinde sürücü hiçbir şekilde güncellenmemiş ki 2021 Mayıs'ta kalmış.
Bu pakete ait güncel sürücü 5 Ocak 2024'e ait. Ben de sürücüyü attım ve eğer sürücüyü güncelleyeceksen interneti kapat ki Windows Update mevcut sürücüyü kaldırdıktan sonra otomatik olarak sürücü indirmesin demiştim. Ki, normal.
Sorun temelinde bu sürücüyü güncellemekten geçiyor. Aslında sürücüyü atmıştım ama. Şöyle yap, Son sürücüyü NVIDIA'nın sitesinden indir ve kurulu olduğu dizini kafanda tut:
Dizine gelip güncel NVPFC sürücü paketini kopyala:
Sonra Aygıt yöneticisi>Yazılım Cihazları>NVIDIA Platform Controllers and Framework>Sürücü>Sürücü Güncelleştir>Bilgisayarımdaki sürücülere göz at
Bunları yaptıktan sonra aldığın klasörü seçip güncellemeyi dene. Eğer işe yaramazsa;
Şu sürücü paketini kurabilirsin:
Son düzenleme:
Mavi ekran sorunu donanımsal kaynaklı da olabiliyor. Normalde sıkıntı olmaması lazım.
Yeni konular
-
-
-
-
-
Elektronik Crucial 8 GB DDR5 5600 MHz CL46 laptop RAM 2.299 TL
- mortem.dll bulunamadı
-