Dün ekran kartını taktım direkt bunu kurdum. 2 yıldır laptopta geleni güncellerim sorun yaşamadım. Bazi arkadaşlar da erken erişim güncellemeleri falan açık herhalde sorun yaşadıklarına göre.
Şakaya vurmanız saçma olmuş. Sorunları yaşayanlardan biri de benim ve gayet de ciddi sorunlar var. Bazı oyunlarda alt+tab sonrası çökmelere yol açtı bir önceki sürücü. Güncel sürücü her zaman iyi değildir, ayrıca sorun sizde yoksa başkasında olmayacak diye bir garanti de yok.

Şakaya vurmanız saçma olmuş. Sorunları yaşayanlardan biri de benim ve gayet de ciddi sorunlar var. Bazı oyunlarda Alt+Tab sonrası çökmelere yol açtı bir önceki sürücü. Güncel sürücü her zaman iyi değildir, ayrıca sorun sizde yoksa başkasında olmayacak diye bir garanti de yok.

Şakaya vurmadım. Ben güncelleyince bir sorun olmuyor, X şahıs güncelleyince bir sorun oluyorsa driver sorunu mu oluyor yani? X şahısın yaptığı ayarlamaların hiç mi suçu yok. Bazı arkadaşlar birkaç FPS için garip garip ayarlar yapıyor benim de aklıma ilk bu şekilde yapanlar geldi gereksiz ayarlamalar yapıp sonra sorun yaşıyorum diye sızlanan çok fazla şahsiyet vardır elbet. (beta güncellemeri açanlar da dahil betayı açan adam hiç sızlanmasın)

Bu arada önemli olan bu sorunun hızlıca çözülmesi, üstte bir şahıs güncelleme neticesinde fan sorunu olduğundan sonrasında fixlenmesi için tekrar güncelleme geldiğinden bahsetmiş. Sorunun çözülmesi bence daha önemli zaten geribildirim diye de bir şey var, güncellemelerden korkan varsa da biraz bekleyip güncellesin ben kendi deneyimimi anlatırım herkes doğru dürüst kullanmıyor bilgisayarı bende onların durumuna göre fikir beyan edecek halim yok.

Güncellemelerden de korkmayın dün ilk App kurduktan sonra GTA 5 Enc. girdim doğal olarak DLSS 4 olduğu için kötü bir DLSS performansı vardı öncelikle ön ayar L moduna alıp oyuna girdim gayet güzel bir DLSS deneyimi oluşmaya başladı. Ben bu arkadaşlar gibi 1 yıllık driver kullansam muhtemelen DLSS açtım kötü hüü diye sızlanırdım bazı arkadaşlar gibi.

Şakaya vurmadım. Ben güncelleyince bir sorun olmuyor, X şahıs güncelleyince bir sorun oluyorsa driver sorunu mu oluyor yani? X şahısın yaptığı ayarlamaların hiç mi suçu yok. Bazı arkadaşlar birkaç FPS için garip garip ayarlar yapıyor benim de aklıma ilk bu şekilde yapanlar geldi gereksiz ayarlamalar yapıp sonra sorun yaşıyorum diye sızlanan çok fazla şahsiyet vardır elbet. (beta güncellemeri açanlar da dahil betayı açan adam hiç sızlanmasın)

Bu arada önemli olan bu sorunun hızlıca çözülmesi, üstte bir şahıs güncelleme neticesinde fan sorunu olduğundan sonrasında fixlenmesi için tekrar güncelleme geldiğinden bahsetmiş. Sorunun çözülmesi bence daha önemli zaten geribildirim diye de bir şey var, güncellemelerden korkan varsa da biraz bekleyip güncellesin ben kendi deneyimimi anlatırım herkes doğru dürüst kullanmıyor bilgisayarı bende onların durumuna göre fikir beyan edecek halim yok.

Güncellemelerden de korkmayın dün ilk App kurduktan sonra GTA 5 Enc. girdim doğal olarak DLSS 4 olduğu için kötü bir DLSS performansı vardı öncelikle ön ayar L moduna alıp oyuna girdim gayet güzel bir DLSS deneyimi oluşmaya başladı. Ben bu arkadaşlar gibi 1 yıllık driver kullansam muhtemelen DLSS açtım kötü hüü diye sızlanırdım bazı arkadaşlar gibi.
Senin anlamadığın bir şey var.
1- Betayı açan adam zaten bunlar hakkında laf etmiyor, biz şu an 596.21 ve 595.97 sürümlerinden bahsediyoruz.
2- Sorun sadece X şahısında oldu diye değil, bir sürü insanda olduğu için bir sürücü sorunu olarak geçiyor. Gördün mü bilmiyorum ama Reddit 595.97 sürücüsü geldikten sonra hatalarla doldu, bu bir tesadüf mü?
3- Kendimden bahsedeyim, oynadığım oyunlarda ben Alt+Tab çökmesi yaşadım, önce sürücüyü suçlamak yerine oyunun sunucularına hatamı söyledim ve ek ayar sordum. Herkes bana bunun sürücü sorunu olduğunu belirtti. Ki ayarlarımı da değiştirdim, DLSS için ben de aynı ayarı yaptım. Sonuç olarak sorunum çözülmedi ve ben de 591.75 sürümüne döndüm. Şu an bu sürümde sorun göremedim, ama net bir şey söylemek için en az 10 gün beklemek gerekiyor. Hemen "bende sorun olmadı yükleyin" demek bambaşka bir şey. Ben kimseye güncel sürücü önermiyorum (Özellikle rekabete dayalı oyun oynayan kişilere). Önce sürücüyü kendim kullanıyorum, daha sonra öneriyorum. Bu şu tartışmaya benziyor "Windows 11'in şu sürümü çok kötüydü yeni sürümde düzelmez 10'a dönün". Bu tartışmadan bir sürü vardı forumda, ama 25H2 gayet stabil mesela.

Senin anlamadığın bir şey var.
1- betayı açan adam zaten bunlar hakkında laf etmiyor, biz şu an 596.21 ve 595.97 sürümlerinden bahsediyoruz.
2- sorun sadece X şahısında oldu diye değil, bir sürü insanda olduğu için bir sürücü sorunu olarak geçiyor. Gördün mü bilmiyorum ama Reddit 595.97 sürücüsü geldikten sonra hatalarla doldu, bu bir tesadüf mü?
3- kendimden bahsedeyim, oynadığım oyunlarda ben Alt+Tab çökmesi yaşadım, önce sürücüyü suçlamak yerine oyunun sunucularına hatamı söyledim ve ek ayar sordum. Herkes bana bunun sürücü sorunu olduğunu belirtti. Ki ayarlarımı da değiştirdim, DLSS için ben de aynı ayarı yaptım. Sonuç olarak sorunum çözülmedi ve ben de 591.75 sürümüne döndüm. Şu an bu sürümde sorun göremedim ama net bir şey söylemek için en az 10 gün beklemek gerekiyor. Hemen "bende sorun olmadı yükleyin" demek bambaşka bir şey. Ben kimseye güncel sürücü önermiyorum (özellikle rekabete dayalı oyun oynayan kişilere). Önce sürücüyü kendim kullanıyorum, daha sonra öneriyorum. Bu şu tartışmaya benziyor "Windows 11'in şu sürümü çok kötüydü yeni sürümde düzelmez 10'a dönün". Bu tartışmadan bir sürü vardı forumda ama 25H2 gayet stabil mesela.

Hocam ben çökün herkes kursun kafasında yazmıyorum kendi deneyimimi yazdım isteyen kurar, istemeyen diğer yorumlara göre tereddüt eder.

Benim bir diğer bahsettiğim konu da bazı arkadaşların aygıtların stabilitesini bozacak şekilde ayarlar yaptiktan sonra yakınması elbette bunlardan çok vardır buna eminim.

Buna örnek olarak benim test ettiğim bir ayar vardı; işlemciyi 20W düşürüp ekran kartına yüklenen bir oyunda(Control) işlemci çok iyi sıcaklık değerlerindeyken aynı FPS değerlerini alıyordum ancak bu başka oyunlarda sorunlar oluşturuyordu. Bu hususta bazı sorunların özellikle kişiye ait olması sadece driver ile alakalı değil o kişinin yaptığı ayarlamaların yeni sürümde tutarsızlık yapabileceğiydi.

Bu arada diğer bir hususta Reddit'te çok fazla aynı sorunu yaşayan insan görmen çok normal çünkü insanlar sorun yaşamadıkları için başlık açmazlar bu da büyük bir kitlenin sorun yaşadığı izlenimi verir. Ben bunu kişisel deneyim olarak seçimler de gördüm misal çoğu kişi X partisine muhalif diyorsun kesin kaybeder gibi ama bir bakıyorsun çoğunluğu elde ediyor.

Bu yüzden istatistik tutmak boyle durumlarda zor herkes hata yaşayacak gibi telkin verirsek sanırım hiçbir güncellemeyi yüklemememiz gerekecek. Bak biraz konu dışı sana mantıksız gelecek örnekler veriyorum ama biraz düşünce ile mantıklı olduğunu kavrayabilirsin bu biraz da altın veya hisse senedi bozdurmaya benziyor. Kaybederim diye korkarsan hiçbir zaman elinden çıkaramazsın elinden çıkarmayıp fayda sağlamadığın şeyin de anlamı yok.

Fark ettigim oyun CS de FPS'yi kilitlemiştim ama o FPS'ye bazen ulaşabiliyor. Genel de düşüyor drop giriyor. 144 Hz kilitlemiştim droplu CS oynuyoruz.