Elalem dünya devi şirketler kurdu, Türkiye de öylece kaldı. Çakma iPhone üreten Çin bile Amerika'ya kafa tutuyor, bizimki de anca parmağını sallıyor 😒
Türkiye şimdi başlasa Çip yatırımına rahat 20 yıl o yatırımı kesintisiz sürdürmesi gerekiyor. Meyvesini en az 15-20 yıl sonra yiyebiliriz. Çünkü hiç ilerlememiz yok çip endüstrisinde ve işin en berbat kısmı, ilerleyen zamanda çip resmen "elmas" kadar değer görecek. Günümüzde bile bunun kıtlığını çekiyoruz. İleride her alanda her noktada ihtiyacını hissedeceğiz ve aynı enerji gibi bağımsızlık simgesi haline gelecek. Hatta ABD ve Çin gibi ülkeler için bir bağımsızlık simgesi şu anda Çip üretimi.

Biz anca dışarıdan satın alalım ülkede montajlayalım. Türkiye'deki büyük firmalar bunun ekmeğini yiyor, diğer sektörlere bulaşıp o topa girmek istemiyorlar. Neden bulaşsınlar ki? Keyifleri yerinde.

Saçma sapan mesajlar doluşmuş, nVidia'ya kanım ısındı diyen mi ararsın, onların gözünde toz zerresinden küçüksun diyen mi ararsın...

araplardan ve arap soylulardan (yahudiler dahil yani!) nefret ederim, Türk Milleti adına bir gram iyilikleri yoktur benim gozumde, ayrıca siyasi goruş olarak herhangi bir parti bana yakın değil. Bunları yazıyorum çünkü filistini, islamcıları savunuyorsun, A partilisin B partilisin dememeniz adına.

israil ve abd+ingiltere Türk Milletine en fazla zararı veren ülkeler. Gerek pkkli ...iyle, .. partisiyle, patlamış mısırıyla etc. Şuan israile karşı durmazsan filistinin ardından Türkiye (suriye zaten abd'nin elinde.). Zaten isgal malum parti ve "çozom sorocu" ile uzun sure once başlamış durumda. Daha geçen Çetin Arkaş diye teroristin teroristi serbest bırakıldı, bu ... 25 Aralık 1991'de molotoflu saldırı ile 1'i BEBEK, 12 kişiyi öldürdü ve çıkıp dem denilen teror orgutu destegi ile miting yapabiliyor.

Kısacası israile destek vermek Türk Milletine zarar verecektir, filistini desteklersin desteklemezsin beni ilgilendirmez (şahsen desteklemiyorum.), filistine bağış yapma ama israile kursun parası verme.

Türkiye şimdi başlasa Çip yatırımına rahat 20 yıl o yatırımı kesintisiz sürdürmesi gerekiyor. Meyvesini en az 15-20 yıl sonra yiyebiliriz. Çünkü hiç ilerlememiz yok çip endüstrisinde ve işin en berbat kısmı, ilerleyen zamanda çip resmen "elmas" kadar değer görecek. Günümüzde bile bunun kıtlığını çekiyoruz. İleride her alanda her noktada ihtiyacını hissedeceğiz ve aynı enerji gibi bağımsızlık simgesi haline gelecek. Hatta ABD ve Çin gibi ülkeler için bir bağımsızlık simgesi şu anda Çip üretimi.

Biz anca dışarıdan satın alalım ülkede montajlayalım. Türkiye'deki büyük firmalar bunun ekmeğini yiyor, diğer sektörlere bulaşıp o topa girmek istemiyorlar. Neden bulaşsınlar ki? Keyifleri yerinde.
Türkiye Cumhuriyeti düşüp, 2. Türkiye Cumhuriyeti kurulmadığı sürece çip meselesinde ne yaparsan yap hiçbir zaman TSMC veya IBM seviyesine getirtmezler. Çünkü Türkiye işin gerçeğinde gizli sömürge ülkesi, kaliteli meyven, tütünün, pamuğun, kumaşın ihraç edilir; sana radyasyonlu tütününü, GDO'lu tatsız ve sağlıksız etini, meyvesini en kazık fiyattan ithal edilip sana verilir.

AMD = ABD = NVIDIA = ISRAIL

fark yok, AMD'yi sütten çıkma ak kaşık zannediyorsunuz sanırsam.

Son düzenleme: