NVIDIA kartlar Windows'da tak çalıştır kullanılabiliyor mu?

Makaleler
8
Merhaba arkadaşlar. AMD ekran kartları Linux'ta tak çalıştır kullanılabiliyor ve aşırı mükemmel çalışıyor. Intel GPU'lar bile AMD kadar sorunsuz çalışmıyor Linux'ta. NVIDIA'yı zaten söylemiyorum bile, özel mülkiyet sürücüleri kurup uğraşmanız gerekiyor. Bazen NVIDIA'nın sürücü veya alt paket (egl-Wayland gibi) güncellemeleri bile sorun çıkarabiliyor.

Peki Windows altında NVIDIA kartlar tak çalıştır kullanılabiliyor mu? Yani AMD kartların Linux'ta tak çalıştır olması durumu NVIDIA kartlarda Windows altında geçerli mi? Tak çalıştırdan kastım sürücü yüklemeden çalışması değil, çünkü Windows'ta hiçbir kartın sürücüsü direkt sistem açıldığı anda devreye girmiyor. Sizin her türlü yüklemeniz gerekiyor.

Benim kastettiğim olay şu: NVIDIA kartlar Windows altında sürücü hatalarıyla, yazılımsal sorunlarla veya farklı sıkıntılarla boğuşturmadan ve herhangi bir ince ayara gerek bıraktırmadan direkt tak çalıştır kullanılabiliyor mu? AMD kartlar bu konuda illaki birkaç ince ayar veya bazı püf noktalar gerektirebiliyor. NVIDIA'da durum nedir?

Merhaba arkadaşlar. AMD ekran kartları Linux'ta tak çalıştır kullanılabiliyor ve aşırı mükemmel çalışıyor. Intel GPU'lar bile AMD kadar sorunsuz çalışmıyor Linux'ta. NVIDIA'yı zaten söylemiyorum bile, özel mülkiyet sürücüleri kurup uğraşmanız gerekiyor. Bazen NVIDIA'nın sürücü veya alt paket (egl-Wayland gibi) güncellemeleri bile sorun çıkarabiliyor.

Peki Windows altında NVIDIA kartlar tak çalıştır kullanılabiliyor mu? Yani AMD kartların Linux'ta tak çalıştır olması durumu NVIDIA kartlarda Windows altında geçerli mi? Tak çalıştırdan kastım sürücü yüklemeden çalışması değil, çünkü Windows'ta hiçbir kartın sürücüsü direkt sistem açıldığı anda devreye girmiyor. Sizin her türlü yüklemeniz gerekiyor.

Benim kastettiğim olay şu: NVIDIA kartlar Windows altında sürücü hatalarıyla, yazılımsal sorunlarla veya farklı sıkıntılarla boğuşturmadan ve herhangi bir ince ayara gerek bıraktırmadan direkt tak çalıştır kullanılabiliyor mu? AMD kartlar bu konuda illaki birkaç ince ayar veya bazı püf noktalar gerektirebiliyor. NVIDIA'da durum nedir?
NVIDIA, Windows'ta tak çalıştır. Taktım ve driverı kurdum bitti.

Ekran kartını değiştirdiyseniz DDU ile eski sürücüyü kaldırıp yeni sürücüyü kurarsanız hiçbir sıkıntı olmuyor. Hatta driveri kurmanıza bile gerek kalmıyor eski de olsa Windows otomatik olarak bir sürücü kuruyor (genelde kurar ama nadiren de olsa kurmadığı oluyor).

Windows'da Windows Update kurmadıysa her türlü sürücü kurmak gerekiyor. Güncel sistemlerde sorun yaşama olasılığınız neredeyse yok. NVIDIA'nın her sürücüsü WHQL onaylıdır ve NVIDIA'nın sürücü karnesi çok temizdir. Sorun yaşamazsın.

3080, 4070 Super ve şimdi de 4070 Ti süper kullanıyorum. Ayar yapmadanda kullandım sürücü yüklü olsun sorun yaşamazsınız. Her yeni sürücü çıktığında geçiyorum bana mısın demiyor. RX 570 ve RX 6600XT kullandım genel olarak sorun yaşamadım ama bazen sürücüden dolayı YouTube izlerken vs takılma olabiliyordu bunu da güncellemeyle düzelttiler. NVIDIA'nın Microsoft ile arka tarafta çok iyi çalıştığını düşünüyorum. AMD'nin işlemcileri bile Windows ile tam performansta çalışmıyor. Yeni gelen güncellemeyle bu sorunu düzelttiler. Ki bu sorun Ryzen 5000 serisinden beri vardı. Tak çalıştır istiyorsanız NVIDIA açık ara önde.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt