Şaka gibi adam her sene en çok satılan ve kullanılan xx60 modellerine iş görür diyor. Arkadaşım her şey ultra mega grafikte ve akıcılıkta mı olmalı? Ben de buna tutuluyorum. Beğenmediğin orta sınıf kartlar her zaman en idealleridir. Birkaç sene götürür, sorunsuz çalışır. Nvidia’yı Nvidia yapan da bu sorunsuzluktur. Alan kişi para verdiğinde sorun yaşamayacağını bilerek alır. Sırf bir miktar fazla FPS için sıkıntı yaşamaya değmez der. Steam kullanıcıları da en büyük kanıt.

Eki Görüntüle 198712
Performans konuşmasından Steam istatistiklerine kadar geldin. Bence konuşmamız gerektiği yerde noktalanmış :)

@cakiiiiiii3, daha iyi, 16 GB VRAM'i hak eden bir kart. 5060 Ti olacaksa 16 GB olmalı.

@Ella Freya, hayır sen ve senin gibilerin düşündüğü gibi dönmüyor dünya. Size kalsa 5090 alalım. Ama yok pardon en iyisini en ucuza almak zorundayız doğru. :D :D 4060 da kullandım 5060 da kullanıyorum. Gayet güzel kartlar. Ben oyunlarda keyfime bakıyorum, siz yorumlarda kötüleyebilirsiniz.

Hayır bir de ARC övmüşsün. Intel hala 2 oyunda iyiyse üçüncüde cortluyor. Bozuk kart istemiyorum bro.

@cakiiiiiii3, daha iyi, 16 GB VRAM'i hak eden bir kart. 5060 Ti olacaksa 16 GB olmalı.

@Ella Freya, hayır sen ve senin gibilerin düşündüğü gibi dönmüyor dünya. Size kalsa 5090 alalım. Ama yok pardon en iyisini en ucuza almak zorundayız doğru. :D :D 4060 da kullandım 5060 da kullanıyorum. Gayet güzel kartlar. Ben oyunlarda keyfime bakıyorum, siz yorumlarda kötüleyebilirsiniz.

Hayır bir de ARC övmüşsün. Intel hala 2 oyunda iyiyse üçüncüde cortluyor. Bozuk kart istemiyorum bro.
Amd de aynı şekilde driver ve bazı oyunlarda sorunlu. Nvidia en temizi galiba ekran kartlarında.

NVIDIA da sorunlu hocam, şimdi ne değişti? Bu forumda uzun zamandır ciddi bir AMD sorunu görmedim daha çok NVIDIA gördüm. AMD sorunlu gibi davranmayı bırakalım.

en iyisini en ucuza almak zorundayız doğru
Daha kötüsünü daha pahalıya almak ne zaman mantıklı oldu?

Sana gerçekçi verilerle gelince yapabileceğin bir şeyin kalmadı. 60 serisi ekran kartları 8GB VRAM'e çakıldığından ve çok geri planda bırakılmaya başlandığından beri asla iyi olmadı olmayacak da. RTX 3060 hariç hiçbir 60 serisi kart parasını hak etmez. Hazır sistemde almadığın ve gidip harici aldığın her 60 serisi kart sana zaman bazında acayip zarar ettirecek, ettiriyor da zaten. Şimdi aynı paraya satılan yaşlanmış RTX 3080 bile undervolt ile 270W tüketip 4K'da tesbih gibi grafikleri çevirirken sen 15 bin liralık 145W ekran kartıyla hadi az daha ıkında şu ayarı açalım diye uğraşırsın. 1080P ile ben anca telefonda YouTube videosu izliyorum siz oyun oynamaya çalışın.

Bu arada unutmadan, ikimiz de aynı paraya aldık :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Yok ben genelde 1-2 yıl kullanıp, birkaç günde değerinde satıp yine 60 serisi alıyorum. Bu üçüncü 60 cihazım sayılır son 3 yılda. Öncesini hatırlamıyorum. Senin izlediğin teknik verileri karşılayamadığım için kusura bakma, ben evde keyfime bakıyordum. :D

4060 8Gb ile her oyunu en yüksek grafik ayarında ve DLSS, DLAA gibi saçma sapan şeyler açık kullanıyorum. Hatta satıp 5060 alma niyetim var. 1080P için 4060 bile çok rahat yeterli.