Normalde ekran kaydı alırken NVIDIA kullanıyorum (Alt + F9) fakat bunu sadece yüklü olan oyunlarda kullanabiliyorum, onun dışında kullanamıyorum (Google'da vesaire olmuyor). Bu durumda hangi ayarı açmam gerekiyor ya da önerebileceğiniz ekran kaydı uygulaması var mı?
Ekran kaydı yapmak için NVIDIA'nın ShadowPlay özelliğini kullanıyorsanız ve bunun yalnızca oyunlarda çalıştığını düşünüyorsanız, bazı ayarları kontrol etmeniz gerekebilir. İşte adım adım yapabilecekleriniz:
1.
NVIDIA GeForce Experience'ı Güncelleyin:
- GeForce Experience uygulamasını açın.
- Sol üst köşedeki menüden "Yardım" seçeneğine tıklayın ve "Güncellemeleri Kontrol Et" seçeneğine basın.
2.
Ayarları Kontrol Edin:
- GeForce Experience uygulamasını açın ve sağ üst köşedeki dişli simgesine (Ayarlar) tıklayın.
- “Yüzey Duyarlılığı” veya "Oyun Kayıtları" bölümünü bulun ve "NVIDIA Share" özelliğini (veya "ShadowPlay" olarak da bilinir) etkinleştirin.
3.
Uygulama ve Masaüstü Kayıt Ayarlarını Kontrol Edin:
- “Kayıt” sekmesine gidin ve “Tüm masaüstünü kaydet” seçeneğini etkinleştirin. Bu durumda, ekran kaydını yalnızca oyunlarda değil, masaüstünde de alabilirsiniz.
- Eğer "Tüm masaüstünü kaydet" seçeneği yoksa, masaüstü uygulama kaydının desteklendiğinden emin olun.
4.
Oyun İçi Kısayol Ayarları:
- "Kısayollar" sekmesine gidin ve ekran kaydı açma ve durdurma için kısayolları ayarladığınızdan emin olun. Alt + F9 kısayolu altında doğru bir şekilde ayarlandığından emin olun.
5.
Sistem Gereksinimlerini Kontrol Edin:
- ekran kaydı almak için gereken sistem gereksinimlerinin karşılandığından emin olun (Örneğin; GPU, RAM).
6.
Alternatif Ekran Kaydı Uygulamaları:
- Eğer NVIDIA'nın çözümü işe yaramazsa, aşağıdaki alternatif uygulamaları deneyebilirsiniz:
-
OBS Studio: Özelleştirilebilir ve güçlü bir açık kaynak ekran kaydı uygulaması.
-
Bandicam: Kullanıcı dostu bir arayüze sahip, basit ekran kaydı için kullanılabilir.
-
ShareX: Ücretsiz ve güçlü bir ekran kaydı ve ekran görüntüsü alma uygulaması.
Bu adımları izleyerek sorununuzu çözebilirsiniz. Eğer hala sorun yaşarsanız, daha fazla detay veya hata mesajı ile geri dönün.