Makaleler
1
Fedora'da niyeyse olmuyor. Driverları bir türlü yükleyemedim, hatta bunun için 2 tane konu açtım ama nafile.

CachyOS kullanıyordum, onda da birkaç sorunla karşılaştım, onu da eledim.

Kolay ya da zor fark etmez, kolay ve pürüzsüz bir şekilde NVIDIA driverlarını kurup kullanacağım bir Linux dağıtımı önerirseniz çok iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nvidia suruculerinin sorunsuz calistigi bir dagitim yok desek yeridir. Adamlarin kapali kaynakli suruculeri Linux dunyasinda hep ayriksi kaldi. Zaten Linus abimiz de Nvidia hayrani birisi degil, kendisi 2012'de bayagi "f*ck you" diyerek Nvidia'ya kufretmisti. Yine de minimum sorun cikartacak dagitimlar ariyorsaniz Ubuntu ile Arch tavsiye edebilirim sahsen. Eskiden Ubuntu kullanirdim ve surucu sorunlari nispeten daha az diyebilirim. Su aralar Arch kullaniyorum ve (henuz) hic bir sekilde surucu sorunu yasamadim. Bir de Debian (Stable) onerenleri de gordum ama ondaki suruculer vs. en yenisi degil. Performanstan ziyade stabilite isteyenler icin daha ideal desek yeridir herhalde.

Ubuntu tabanlı dagitimlar da grafiksel arayüz ile Nvidia sürücülerini kurabilirsin. Fedora da tam olarak nasıl sıkıntı yaşadın? Kurması çok basit. Kurduktan sonra mi sorun yaşadın?

Arch tabanli kullanirim dersen, Endeavour OS'in dogrudan Nvidia destegi var. Kurulumda Nvidia suruculeri ile geliyor. Ayrica kendi stabil update scriptleri var. Kullandigim surede ben Nvidia suruculeriyle ilgili bir problem yasamamistim.

Ubuntu tabanli olsun istiyorsan, Pop OS yine ayni sekilde dogrudan Nvidia destegi ile geliyor. Nvidia suruculerini ayriyeten kurmakla ugrasmiyorsun hic. Kendi Nvidia repositoryleri var, guncellemeleri ordan cekiyorlar apt ile.

Sahsen biraz daha bleeding edge paket destegi istedigim icin ben Endeavour kullanmistim bayagi bir sure.