Cevap net NVIDIA. Adamların neredeyse her şeyi mükemmel. NVENC ile sadece maksimum 1 FPS kayıp ile yüksek kaliteli oyun kaydı alabiliyorsunuz. CUDA desek neredeyse tüm profesyonel uygulamalar çatır çatır destekliyor (Topaz Photo ve Topaz Video gibi). RT performansı da AMD'nin epey önünde. DLSS'i saymıyorum bile. DLSS o kadar hızlı yenilikler alıyor ki AMD'nin yetişebilmesi gitgide daha da zorlaşıyor.
Ekran kartlarında fiyat/performans demek fiyata göre en yüksek FPS demek değildir. En iyi kullanıcı deneyimi, en iyi özellik seti ve iyi performansı en iyi fiyata sunan kartlar fiyat/performans kartlardır. AMD kartlar sadece dümdüz FPS sunarlar. Ancak video işleme, profesyonel uygulamalar, yazılım arayüzü ve ek teknolojiler gibi konularda çuvallar.
Düşünün bakalım, AMD'nin son zamanlarda çıkardığı ekran kartı teknolojilerden hangisi tamamen kendilerine özgü? Ben söyleyeyim, hiçbiri. NVIDIA ne zaman yeni bir teknoloji duyursa AMD de onun kopyasını duyuruyor. Kaldı ki onları bile kullanan oyun sayısı NVIDIA'nın yanından geçemiyor.
AMD işlemci konusunda yıkılması çok zor bir devdir. AMD, işlemcilerin NVIDIA'sıdır. Fakat ekran kartı konusunda hala kırk fırın ekmek yemeleri gereklidir. Hatta bence AMD'nin harici ekran kartı işini tamamen terk etmesi lazım. İşlemcileri ile elde ettikleri mükemmel marka imajlarını ekran kartları ile karalamasınlar lütfen.
Ben 13 yıldır sürekli NVIDIA kullandım ve hala kullanıyorum. İlk ekran kartım GeForce 710M idi. Çok zayıf bir kart fakat yazılım sorunu kesinlikle yaşamadım. İnanılmaz stabildi. Ekran kartımın kaldırabildiği her oyunu taş gibi stabil oynuyordum.
Sonra GTX 660, GTX 960, GTX 1660 Super kullandım ve şu anda RTX 4070 kullanıyorum. İnanılmaz memnunum. Son sürücülerde bazı stabilite sorunları var fakat yine de AMD'ye basar geçer.
Recep Baltaş'ın da dediği gibi Sosyal'deki bir kitle herkese inatla AMD önerir, hatta NVIDIA önerenlere dislike atar. Ama birisi AMD ekran kartıyla sorun yaşadı mı kimse yardım etmez.
Sırf VRAM'i fazla diye AMD alınmaz. VRAM'i az olsun, performansı az olsun ama kullanıcı deneyimi çok daha iyi olsun. Benim kriterim budur. Bunun tek istisnası tamamen Linux odaklı kullanımdır, o da çoğu kullanıcı için epey uzak. Kaldı ki NVIDIA da Linux'ta çok daha iyi hale geldi. DX12 performans sorunu da nihayet çözülüyor, sürücü tarafı hazır.
Ben RX 9070 XT ile RTX 5070 arasından kesinlikle 5070'i seçerim.
@Recep Baltaş haksız mıyım?