NVIDIA vs AMD

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Vira
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 41
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    amd nvidia
Oyunlarda ışıklandırma ve gölgeler NVIDIA da daha iyi gözüküyor. Onun dışında AMD ucuz ve eskisi kadar sorunlu olmadığı için alınabilir.

Linux için AMD bunun dışında NVIDIA.

Şu an RX570 kullanıyorum. Hayatımda bu kadar rezil kart görmedim. AMD kontrol panelinin çökmesinden tutun optimize sorunlarına ne ararsanız var. Resmen bana küfür ediyor ekran kartı. Linux'te AMD'nin daha iyi olduğunu duydum fakat bilmiyorum. Bence NVIDIA'dan şaşmayın.

Anticheatler yüzünden patlamasa oyunlar Linux cidden AMD için biçilmiş kaftan.

AMD ekran kartı üretiyor, NVIDIA ise teknoloji. "Next-gen" diye nitelendirdiğiniz teknolojilere bakın, NVIDIA'nın etki bırakmadığı bir tanesini bulmanız zor.

Üst segment kartlarda NVIDIA tercih etmemek için bir sebebiniz yok. Ancak 3060-3070 veya 4060-4070 gibi orta sınıf kartlarda(bu kartları orta sınıf yapan VRAM'leri bu arada, kas gücüne laf yok) AMD'nin fiyat avantajı öne çıkıyor.

Ayrıca Linux'te NVIDIA desteğine neden bu kadar laf edildiğini anlamadım, ben şu anlık bir sorun yaşamıyorum. Muhtemelen lisans durumundan dolayı, ancak bu serbest piyasa; istediği şekilde lisanslayabilir. Beğenmeyen de GNU/GPU diye ekran kartı yapıp özgürce satabilir.

İfadeler: 001

Yeni kartlarda çok sorun olmadan çalışıyor ama yine de AMD açık kaynak olduğu için Linux'ta daha performanslı.

AMD kullanıyorum ama ben NVIDIA'yı seçerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…