İade veya değişim talebinde bulunacağım yarın kargoya vereceğim. Video kayıtlarımda var belirtmek istiyorum. Umarım iade sürecine sorun yaşamam.
Edit edit edit
Bir short videosu buldum benim çıkan problemin ilerlemiş hali gibi.
Yorumlardaki konuşma;
-"Find any solution?" ( Bir çözüm bulabildiniz mi?)
-"No it GoT sent back to the retailer who after testing issued a replacement - Was indeed faulty!" (Hayır, perakendeciye geri gönderildi ve perakendeci test ettikten sonra yenisini gönderdi - Gerçekten arızalıydı!)
Bir video daha buldum.
Eki Görüntüle 191136
Türkçe açıklamasını bırakayım;
TR: "NZXT'ye mesaj attım, bana bunun PSU'dan (güç kaynağından) gelen “coil whine” yani bobin zırıltısı olduğunu söylediler. Zararlı bir şey olmadığını ama olabileceğini belirttiler. PSU alırken bu tamamen bir “şans işi”ymiş; bazı PSU'larda coil whine olur, bazılarında olmaz. Ayrıca bu sesin şiddeti, üretim süreci ve kullanılan parçaların kalitesine göre değişiyormuş.
Bende bu sesi tamamen durduran tek çözüm, fanlardaki RGB ışık parlaklığını ayarlamak oldu. Fan ışıkları
%80–100 parlaklıkta ve özellikle
beyaz renkte olduğunda ses kesiliyor.
Sonuç olarak şuna vardım: PSU üzerinden çok az güç geçtiğinde bu ses başlıyor. PSU'nun daha fazla güç sağlaması gerektiğinde (yani yük arttığında) ses azalıyor ya da tamamen kesiliyor. Bu yüzden birçok kişi oyun oynarken coil whine duymaz, çünkü PSU yüksek güçte çalışır. Fakat bilgisayar
boşta (Idle) kaldığında, PSU içindeki bobinler ve anahtar devreleri arasında güç akışı değiştiği için ses çıkar.
Sende de PSU yalnızca bilgisayar boşta iken mi ses yapıyor? Eğer ses çok rahatsız edici düzeydeyse, tek gerçek çözüm farklı bir PSU almak olur. Ama bu da yine tamamen şans işi; sessiz bir model bulana kadar denemek gerekiyor."
@Eagles hocam sizde bir sorun var mı? PC boşta iken veya yük durumunda ses yapıyor mu? İnce veya rahatsız etmeyecek fan veya bobin vs gürülütüsü sorun değil benim için ama çok gürültülü ise farklı bir model almak zorunda kalacağım. Saat şu an 04:29, 9-10 gibi kargoya vereceğim inşallah hızlı iade olur, yenisini gönderirler ise alacağım tekrardan. Onda da sorun olmaz umarım.