İade veya değişim talebinde bulunacağım yarın kargoya vereceğim. Video kayıtlarımda var belirtmek istiyorum. Umarım iade sürecine sorun yaşamam.

Edit edit edit

Bir short videosu buldum benim çıkan problemin ilerlemiş hali gibi.

Yorumlardaki konuşma;

-"Find any solution?" ( Bir çözüm bulabildiniz mi?)
-"No it GoT sent back to the retailer who after testing issued a replacement - Was indeed faulty!" (Hayır, perakendeciye geri gönderildi ve perakendeci test ettikten sonra yenisini gönderdi - Gerçekten arızalıydı!)

Bir video daha buldum.

Eki Görüntüle 191136

Türkçe açıklamasını bırakayım;

TR: "NZXT'ye mesaj attım, bana bunun PSU'dan (güç kaynağından) gelen “coil whine” yani bobin zırıltısı olduğunu söylediler. Zararlı bir şey olmadığını ama olabileceğini belirttiler. PSU alırken bu tamamen bir “şans işi”ymiş; bazı PSU'larda coil whine olur, bazılarında olmaz. Ayrıca bu sesin şiddeti, üretim süreci ve kullanılan parçaların kalitesine göre değişiyormuş.
Bende bu sesi tamamen durduran tek çözüm, fanlardaki RGB ışık parlaklığını ayarlamak oldu. Fan ışıkları %80–100 parlaklıkta ve özellikle beyaz renkte olduğunda ses kesiliyor.
Sonuç olarak şuna vardım: PSU üzerinden çok az güç geçtiğinde bu ses başlıyor. PSU'nun daha fazla güç sağlaması gerektiğinde (yani yük arttığında) ses azalıyor ya da tamamen kesiliyor. Bu yüzden birçok kişi oyun oynarken coil whine duymaz, çünkü PSU yüksek güçte çalışır. Fakat bilgisayar boşta (Idle) kaldığında, PSU içindeki bobinler ve anahtar devreleri arasında güç akışı değiştiği için ses çıkar.
Sende de PSU yalnızca bilgisayar boşta iken mi ses yapıyor? Eğer ses çok rahatsız edici düzeydeyse, tek gerçek çözüm farklı bir PSU almak olur. Ama bu da yine tamamen şans işi; sessiz bir model bulana kadar denemek gerekiyor."

@Eagles hocam sizde bir sorun var mı? PC boşta iken veya yük durumunda ses yapıyor mu? İnce veya rahatsız etmeyecek fan veya bobin vs gürülütüsü sorun değil benim için ama çok gürültülü ise farklı bir model almak zorunda kalacağım. Saat şu an 04:29, 9-10 gibi kargoya vereceğim inşallah hızlı iade olur, yenisini gönderirler ise alacağım tekrardan. Onda da sorun olmaz umarım.

Yukarıdaki video ile aşağıdaki video farklı. Birisinde daha çok Ark sesi geliyor öbüründe dümdüz CW sesi geliyor. PSU farklı yükteyken modlara geçer bu sebepten dolayı da frekans değiştiğinden CW sesi farklılaşır. Zaten CW'nin ana sebebi Frekans'dan ve bobinlerin düzgün kaplanmamasından kaynaklanıyor. İlk Video'daki sorun sizinkine daha çok benziyor. Ki bende CW sorunlu bir PSU kullanıyorum. Yüke göre ses değişiyor. Boştayken aynı yukarıdaki 2. video'daki gibi sesler çıkıyor.

Son düzenleme:
Yukarıdaki video ile aşağıdaki video farklı. Birisinde daha çok Ark sesi geliyor öbüründe dümdüz CW sesi geliyor. PSU farklı yükteyken modlara geçer bu sebepten dolayı da frekans değiştiğinden CW sesi farklılaşır. Zaten CW'nin ana sebebi Frekans'dan ve bobinlerin düzgün kaplanmamasından kaynaklanıyor. İlk Video'daki sorun sizinkine daha çok benziyor. Ki bende CW sorunlu bir PSU kullanıyorum. Yüke göre ses değişiyor. Boştayken aynı yukarıdaki gibi sesler çıkıyor.
Evet katılıyorum. PSU üretimi hakkında bilgi topluyorum kendimce. Tüm parçalar tek bir yerde üretilmediği için bazı parçalar kusurlu ve sorunlu olabiliyormuş. Üretim kaynaklı. Fakat bu modelin içine koyulan devre parçaları kaliteli bunda sorun yok. tekrar belirtmem gerekirse bendeki ürün kusurlu.

Bu arada NZXT mail attım hemen geri dönüş yaptılar;
Ekran görüntüsü 2025-10-09 063343.webp

TR:
Merhaba
Güç kaynağından (PSU) gelen bu tür mekanik sürtme veya tıkırtı sesleri normal kabul edilmez ve PSU’nun içindeki fan veya parça hizalaması (alignment) ile ilgili bir soruna işaret edebilir.
Bu durum ürünü satın aldıktan hemen sonra gerçekleştiği için, ek bir risk oluşmaması adına PSU’yu satın aldığın bayi üzerinden değiştirmeni tavsiye ediyoruz.
Garanti takibini yapabilmemiz ve gerekli ek desteği sağlayabilmemiz için lütfen satın alma belgenin (faturanın) bir kopyasını bizimle paylaş.
Teşekkür ederiz!
Jabe
NZXT
nzxt.com

Bende ne yükte ne boşta ses var. İlgilenmeleri güzel bir haber. Sadece kullanıcısı olarak değil, eski bir bakımcı olarak ben bu sesin normal olmadığını aslında tahmin ettim.

Üretim hatalı bir ürün olma ihtimali yüksek. Değişim yada iade yaparlar bu ürüne. Zorluk çıkartmazlar diye düşünüyorum. Geçmiş olsun.

Evet katılıyorum. PSU üretimi hakkında bilgi topluyorum kendimce. Tüm parçalar tek bir yerde üretilmediği için bazı parçalar kusurlu ve sorunlu olabiliyormuş. Üretim kaynaklı. Fakat bu modelin içine koyulan devre parçaları kaliteli bunda sorun yok. tekrar belirtmem gerekirse bendeki ürün kusurlu.

Bu arada NZXT mail attım hemen geri dönüş yaptılar;
Eki Görüntüle 191140

TR:
Merhaba
Güç kaynağından (PSU) gelen bu tür mekanik sürtme veya tıkırtı sesleri normal kabul edilmez ve PSU’nun içindeki fan veya parça hizalaması (alignment) ile ilgili bir soruna işaret edebilir.
Bu durum ürünü satın aldıktan hemen sonra gerçekleştiği için, ek bir risk oluşmaması adına PSU’yu satın aldığın bayi üzerinden değiştirmeni tavsiye ediyoruz.
Garanti takibini yapabilmemiz ve gerekli ek desteği sağlayabilmemiz için lütfen satın alma belgenin (faturanın) bir kopyasını bizimle paylaş.
Teşekkür ederiz!
Jabe
NZXT
nzxt.com
Son durum nedir?

Merhabalar psu arayışındayım. Aslında xigmatek gaming x 2 kasa ile psu almistim ama kasa ile gelen psu düz 80 Plus ve tam 750 watt vermiyor gibi söylemler duydum. Beyaz bir kasa aldım ve sağlam bir psu arıyorum. Sistemim şimdilik 7500f ve 5070ti olacak ileride 9800x3d takmayı düşünüyorum. Psu önerisi alabilir miyim uzun vadeli kullanım için. Nzxt 1200 düşünüyorum taksitle başka önerileriniz varsa bekliyorum teşekkür ederim.

2025 Kasım ayında Vatan Bilgisayar'dan satın aldığım C1200 PSU'dan çok kısa süre içerisinde sesler gelmeye başladı.

Her zaman olmuyor, bazen günlerce gayet normal çalışıyor ancak ses başladı mı devam ediyor. Zero fan açık/kapalı fark etmiyor.

Youtube linkini de bırakıyorum.

PSU yeni nesil PA-2G2BB-EU modeli. Umarım bu seride de kronik problem değildir. Değişim talep ettim. Sonucu yazarım.

Güncelleme:

Eveeet, yetkili servis Segment Bilgisayar'dan hiç şaşırmadığım şekilde gelen yanıt şöyle;

"Ürün 3 gün boyunca sistemde yük altında test edildi. Fan sesi takip edildi herhangi bir sorun görülmedi".

Şaşırdık mı? Tabii ki şaşırmadık...attığım video ortada iken, yaşadığım ses açık seçik duyulurken arkadaşlar sorun bulamamış...başvurumda özellikle de belirttim halbuki, "ses bazen günlerce gelmiyor, ama geldi mi kesilmiyor" diye. 4. gün test etseler belki duyacaklar ama 3 gün yeterli demişler :)

Durumu bildirdiğim NZXT Global ise, "gönderin değiştirelim diyor", bizimkiler kraldan çok kralcı, "sorun yok" diyorlar :)

Memleket halleri böyle vesselam...

Şimdi burada Tüketici Hakem Heyeti vs uğraşmak yerine, PSU'yu NZXT'ye göndereceğim. Hiç çekemem bunların kaprisini...

Soru şu:

Şimdi yeniden sıfır bir NZXT C1200 3.1 alıp şansımın gülmesini mi bekleyim, yoksa MSI MPG A1250GS mi alayım.

Aslına bakarsanız gönlüm NZXT'den yana ama yine aynı şeyleri yaşamaktan çekiniyorum.

Ne dersiniz?

Son düzenleme: