18582

Becerikli
Makaleler
1
Yeni aldığım NZXT C1200 Gold ATX 3.1 güç kaynağı (PA-2G2BB-EU) her bilgisayar açılışında yaklaşık 1 saniyelik ince bir tıkırtı/sürtme sesi çıkarıyor, sonra tamamen sessizleşiyor. Jump testte bu ses yok garip... Fan veya röle sesi olabileceğini düşünüyorum ama emin değilim. Aynı davranışı yaşayan var mı? Sizce normal mi yoksa iade mi etmeliyim? Sistem yeni, SSD olmadığı için test yapamadım henüz.

Videosu:

Fan kabloya ya da bir yere temas ediyor sanki. Kasanın dışında montajlamadan denedin mi?

Fan kabloya ya da bir yere temas ediyor sanki. Kasanın dışında montajlamadan denedin mi?
Denedim, hatta sağ sola yatırdım terst yatırdım, çok defa farklı şekilde çalıştırdım. Geçen gece montajını yaptım sistemin. O zaman ilk çalıştırma heyecanından farketmemiştim ama video kaydı almıştım orada milisaniyelik o sürtme sesi daha uzun geliyor. Bugünde 50 defa aç kapa yaptım. Ses azalmıştı. Sonra jumperi denedim sadece anakart pinini taktım. 3. Denememde ses kesildi , koca bi oh çektim. Sonra sistemi tekrar birleştirdim kablolarını , bi çalıştırdım ses yine inceden geliyor videodaki gibi. Sonra konuyu açtım… 😑😅

Denedim, hatta sağ sola yatırdım terst yatırdım, çok defa farklı şekilde çalıştırdım. Geçen gece montajını yaptım sistemin. O zaman ilk çalıştırma heyecanından fark etmemiştim ama video kaydı almıştım orada milisaniyelik o sürtme sesi daha uzun geliyor. Bugünde 50 defa aç kapa yaptım. Ses azalmıştı. Sonra jumperi denedim sadece anakart pinini taktım. 3. denememde ses kesildi, koca bir oh çektim. Sonra sistemi tekrar birleştirdim kablolarını, bir çalıştırdım ses seviyede geliyor. Sonra konuyu açtım… 😑😅

Belki basit bir şeydir ama PSU şakaya gelmez direk iade et.

Yeni aldığım NZXT C1200 Gold ATX 3.1 güç kaynağı (PA-2G2BB-EU) her bilgisayar açılışında yaklaşık 1 saniyelik ince bir tıkırtı/sürtme sesi çıkarıyor, sonra tamamen sessizleşiyor. Jump testte bu ses yok garip... Fan veya röle sesi olabileceğini düşünüyorum ama emin değilim. Aynı davranışı yaşayan var mı? Sizce normal mi yoksa iade mi etmeliyim? Sistem yeni, SSD olmadığı için test yapamadım henüz.

Videosu:

Normal değil bu ses.
@Yusuf7878

Son düzenleme:
@18582, @rtx2060, Ses normal değil. Röle sesi o şekilde olmaz. 1 kereliğine "tık" diye ses çıkar açılıp kapanırken sadece. Bu şekilde 3 4 kere "tık tık tık" diye çıkmaz. Muhtemelen fan'a çarpan bir şey var veyahut fan sorunlu.

Yusuf hoca doğru söylüyor. Aynı güç kaynağı bende var. Sadece açılırken ve kapanırken tık sesi yapıyor. Oda normal zaten. Bence normal değil bu ses.

Sadece anakart bağlı şimdi bir farklı ses çıkıyor. Video açılmazsa belirtin, iadeye gidicek bu dün geldi vatandan almıştım. Şimdi napayım tekrar bu üründen mi alsam acaba. Yoksa daha kaliteli Psu tavsiyeniz var mı?

Sadece anakart bağlı şimdi bir farklı ses çıkıyor. Video açılmazsa belirtin, iadeye gidicek bu dün geldi vatandan almıştım. Şimdi napayım tekrar bu üründen mi alsam acaba. Yoksa daha kaliteli Psu tavsiyeniz var mı?

Video açılmıyor. O fiyatta halen o performansı yakalayabilen bir model mevcut değil.