Coil Whine'dan kaynaklı PSU önermeme gibi bir durum varsa o zaman hiçbir PSU alınmaz. 🙂

Kablo miktarı her zaman kontrol edilerek PSU alınmalı zaten. Siz bunu kaçırdıysanız bu firmanın hatası değil.

Aldığım kasa ile birlikte geldi. Kasanın fiyatı uygun olduğu için bunu pek sorun etmedim. Lakin uprade yapmak istediğim süreçte bana sıkıntı çıkardı bundan dolayı kenara kaldırmak durumunda kaldım.

Biri 4.000TL, diğeri 5.000TL.

Konu sahibi buna bütçesinin yetmeyebileceğini belirtti.

Çok samimi söylüyorum hocam eğer. Yüksek bütçelere bilgisayar topluyorsam anakart ve PSU çok es geçilen parçalar bunları biraz daha yüksek tutmak lazım benim bir kere ağzım yandı ondan yoğurdu üfleyerek yemem lazım. PSU şu an için yeterlı gelecek ama ileride uprade ederken ek maliyet ondan dolayı. PSU'yu önermedim günü kurtarır ama ilerisi için yetersiz kalır. Ama alacak kişi bütçem bu üstüne çıkamam derse saygı duyarım. En son karar merceği alacak kişi çünkü.

@Yusuf7878, daha toplamadım hocam kasım'da veya daha geç toplayacağım GPU çıkışını bekliyorum piyasayı görmek için

İleride elime para geçince değiştireceğim zaten hocam ayrıca %95 eminim en az 6-7 ıl sistem değişimi yapmam AI'lerede sordum sorun çıkarmaz dediler bütçem GPU çıktığında kesinleşecek ama şu an beklemedeyiz. Önerin İçin Sağolun Hocam

Hocam bizzat NZXT C750 üzerinden sorun yaşadım ve kimseye önermiyorum. Aşırı derece coil whine var ve kablo sayısı yapısı olarak yetersiz bana kalırsa daha çeşitli olabilir. Ayrıyeten ileride uprade etmek isterseniz en azından High Power, rajintek 850W Gold PSU alabilirsiniz. Hem de kafanız rahat olur. Ama NZXT C750 2023 almayın. Sorun yaşadım bizzat. Önermiyorum asla bu PSU'yu. İleriyide düşünerek hareket edin bence direk yeni nesil 12vphr kablolu bir PSU tercih veya PCI-e kablosumin 2 3 olan model bakın.

Hocam C750'de ne gibi sorunlar yaşadınız C750 Bronze 2023 alacaktım çünkü bende.

NZXT C750 Bronze PSU'yu çok beğendim. GPU olarak da yakında çıkacak olan 9070 GRE 16 GB'i alacağım, 220W TDP ile geliyor kart ve 2×8pin üzerinden besleniyor.

Ama C750'de tek kablodan 2 baş çıkıyor, yani sanırım tek kablo Max 150W taşıyabiliyor. PCI-e hattı da 75W taşıyor, "Max 225W taşınıyor." diye bir şey duydum. Anlık spikeler de yetmezse diye düşündüm. 8 pin normalde Max 235W'e kadar taşıyabiliyormuş tek başına. Kablo kalınlığı da 18 AWG bildiğime göre. Ama güvenli sınır 150W imiş, üstünde kablo eriyebiliyormuş.

Sorun çıkarır mı?

Ayrıca şunu da belirteyim bu PSU'yu 5070 gaming Z Trio ile kullandım. Furmakta kabloda ısınma oldu. Alan Wake 2 gibi oyundada kabloda ısınma oldu bilginiz olsun diye söyleyeyim. 5070 250 w onunda etkisi muhakkak var tabii ama sınırlarda gezmek çok mantıklı gelmediği ve kablo sayısının yetersizliğinden PSU'yu değiştirdim. Direk size benim yaşadığım sorunu anlatayım hocam. Kara merceği sizsiniz tabii ki de şimdiden hangi modeli tercih edecekseniz hayırlı olsun güzel günlerde kullanın.

Ayrıca şunu da belirteyim bu PSU'yu 5070 gaming Z Trio ile kullandım. Furmakta kabloda ısınma oldu. Alan Wake 2 gibi oyundada kabloda ısınma oldu bilginiz olsun diye söyleyeyim. 5070 250W onunda etkisi muhakkak var tabii ama sınırlarda gezmek çok mantıklı gelmediği ve kablo sayısının yetersizliğinden PSU'yu değiştirdim. Direk size benim yaşadığım sorunu anlatayım hocam. Kara merceği sizsiniz tabii ki de şimdiden hangi modeli tercih edecekseniz hayırlı olsun güzel günlerde kullanın.

Hocam ısınacağını sanmıyorum benim kasa dediğim gibi Phanteks XT Pro Ultra olacak kasa önde 3 adet 140mm dev fan ile geliyor yüksek CFM ses konusunda rahatsız olacağımı düşünmüyorum 9 yıldır dandik fanlı laptop ile Apm'si 254'e alınmış HDD kullanıyorum uçak türbini gibi ses yapıyordu sıvı soğutmada kullanmayacağım pompa seside olmayacak kasada masanın altında olacak.

Benim kasamdada şu an 2 adet 14 cm fan 6 adet 12 cm fan bulunuyor. Benim bahsettiğim sorun kablo ısınması ileride sorun yaşamamak ve sınırlarda gezmemek adına ben bu psuyu değiştirdim. Bundan dolayı sizede önermedim.Coil whine her psuda oladabilir olmayadabilir. Şans işi lakin kablo sayısı yetersiz ve sınırlarda gezmenin bence bu denli paralar verip hiç gereği yok.İleride başınız ağrımasın diye diyorum ama karar sizin.

Benim kasamdada şu an 2 adet 14 cm fan 6 adet 12 cm fan bulunuyor. Benim bahsettiğim sorun kablo ısınması ileride sorun yaşamamak ve sınırlarda gezmemek adına ben bu PSU'yu değiştirdim. Bundan dolayı size de önermedim. Coil whine her PSU'da olabilir de olmayabilir de. Şans işi lakin kablo sayısı yetersiz ve sınırlarda gezmenin bence bu denli paralar verip hiç gereği yok. İleride başınız ağrımasın diye diyorum ama karar sizin.

Sağ olun hocam önerileriniz için GPU çıkışı yapıp Türkiye piyasasını gördüğümde düşüneceğim.

5070 Super mi bekliyorsunuz hocam merak ettim.

Hocam 9070 GRE bekliyorum Çin'de 9070 GRE 12 GB ve 192-BIT olarak çıktı ve çok tutulunca eylül'de 16 GB ve 256-BIT ile küreselede çıkacak dendi ama hala çıkmadı beklemedeyim. $499 MSRP ile gelecek ve 5070 ile eşit olacakmış ama kesin Türkiye piyasası belli değil.