FBMI 13

Uzman
Arkadaşlar selam.

RGB olmayan modelini 2999 TL'ye aldım. Anakartım ASUS B650M-K. Elimde XPG valor mesh model kasa var. Bu kasanın fanlarını mı takayım H7 Flow'a yoksa XPG Valor Mesh'i satıp fan mı almalıyım? Anakartımda fan için soket yetmez ise çoğaltıcı mı almalıyım? Son olarak sizce iyi bir kasa mı almışım?

Kasa güzel. Bütçene ve kasayı satınca elde edilen paraya bağlı. Mesela 3'lü fan olarak NZXT F360 var. Bir bütün halinde olması kablo kirliliği de oluşturmaz.

Deepcool FD12 3in 1 set de güzel halde.

Anakartında fan bağlantısı için 2 tane CHA_FAN soketin mevcut. 3 pin 5 volt ARGB için için 2 tane soketin ve 12 volt RGB için bir tane soketin var. Yani soket sayın yeterli. CPU_FAN zaten var. Bir tane SATA Power destekli fan hub güzel olur, fanları kontrolcülde toplayıp, bağlantısını yaparsın. Sıvı soğutma kullanıcaksan pompayı CPU_FAN kısmına, fanlarını da CHA_FAN soketine bağlaaybilirsin, kullanacağın bileşenlere göre yaparsın. Eski kasandaki fanların özelliğini bilmiyorum ama; 3 tane 2000 RPM fan alabilirsin.

Ekran görüntüsü 2026-08-02 185027.webp

Anakartında fan bağlantısı için 2 tane CHA_FAN soketin mevcut. 3 pin 5 volt ARGB için için 2 tane soketin ve 12 volt RGB için bir tane soketin var. Yani soket sayın yeterli. CPU_FAN zaten var. Bir tane SATA Power destekli fan hub güzel olur, fanları kontrolcülde toplayıp, bağlantısını yaparsın. Sıvı soğutma kullanıcaksan pompayı CPU_FAN kısmına, fanlarını da CHA_FAN soketine bağlaaybilirsin, kullanacağın bileşenlere göre yaparsın. Eski kasandaki fanların özelliğini bilmiyorum ama; 3 tane 2000 RPM fan alabilirsin.

Eki Görüntüle 270760

Thermalright Phantom spirit 120 SE kullanıyorum. Fan olarak ne tavsiye edersiniz? H7 Flow 3 fan var diye biliyorum. Formasyonu nasıl yapmalıyım? Yukarı aşağı öne arkaya ve giriş-çıkış şeklinde nasıl olmalı? En iyi hava akışını nasıl alabilirim?

Soğutucuda çift fan varsa, ikisi zaten bileşiyor, CPU_FAN soketine bağlamışsındır. ARGB için de soket var zaten. Geriye 4 tane fan kalıyor diyelim, kasanın önündeki 3 fanı birleştirip CHA_FAN 2 soketine takarsın, egzoz fanını da CHA_FAN 1 soketine takabilirsin. H7 kasanın fanlarını değiştirmene gerek yok. H7 fansız geldiyse, eski fanlarını kullan. 1500 RPM'nin altında değildir sonuçta, iş görür.