OBS Studio ile yayın yaparken oyun esnasında işlemci kullanımım %100 seviyelerine ulaşıyor. %100 Seviyelerine ulaştığı zaman kodlayıcı aşırı yüklendi şeklinde bir hata alıyorum. Sebebi ne olabilir? OBS ayarlarım ise fast, 1080P, 60 FPS, işlem önceliği normal. Sistemim ise RX 6800 XT, R5 5600, 16 GB RAM.
OBS Studio ile yayın yaparken oyun esnasında işlemci kullanımım %100 seviyelerine ulaşıyor. %100 seviyelerine ulaştığı zaman kodlayıcı aşırı yüklendi şeklinde bir hata alıyorum. Sebebi ne olabilir? OBS ayarlarım ise Fast, 1080p, 60 FPS, işlem önceliği normal. Sistemim ise RX 6800 XT, R5 5600, 16 GB RAM.
X264 yayın sırasında işlemciyi kullanır. AMD H.264 tarzı bir şey var mı? Ben NVIDIA kullandığımdan bilemiyorum tam adını eğer varsa yayın GPU tarafından işlenir.
X264 yayın sırasında işlemciyi kullanır. AMD H.264 tarzı bir şey var mı? Ben NVIDIA kullandığımdan bilemiyorum tam adını eğer varsa yayın GPU tarafından işlenir.
GPU'yu işlemciye göre yorması daha iyi olur. Droplar ve FPS kaybı çok daha minimize olur. Kaç seçeneğin olduğunu fotoğraf olarak atar mısın? 6800 XT için encoder var diye biliyorum. Bu arada adı da H265 olmalıymış sanırım.
GPU'yu işlemciye göre yorması daha iyi olur. Droplar ve FPS kaybı çok daha minimize olur. Kaç seçeneğin olduğunu fotoğraf olarak atar mısın? 6800 XT için encoder var diye biliyorum.
Video Core Next ve 3D motoru AMD GPU'larda ayri parcalar oldugu icin teoride performans farkiniz az olmali.
x264 kalite ayarlari ile H264 kalite ayarlari farkli oluyor bu arada. H264 sectikten sonra muhtemelen kalite ayarlariniz degisecektir. Tekrar yapmayi unutmayin.
Video Core Next ve 3D motoru AMD GPU'larda ayri parcalar oldugu icin teoride performans farkiniz az olmali.
x264 kalite ayarlari ile H264 kalite ayarlari farkli oluyor bu arada. H264 sectikten sonra muhtemelen kalite ayarlariniz degisecektir. Tekrar yapmayi unutmayin.
Evet değişti hocam. Speed, balanced, quality şeklinde oldu ayarlar.
@vanillamint@erdym Hocam AMD H.264 modunda denedim. Görüntü kalitesi ve akışkanlık daha iyi oldu. GPU'yu tahmin ettiğimden çok çok daha az kullanıyor ve neredeyse hiç yormuyor.