OBS Studio ile yayın yaparken oyun esnasında işlemci kullanımım %100 seviyelerine ulaşıyor. %100 Seviyelerine ulaştığı zaman kodlayıcı aşırı yüklendi şeklinde bir hata alıyorum. Sebebi ne olabilir? OBS ayarlarım ise fast, 1080P, 60 FPS, işlem önceliği normal. Sistemim ise RX 6800 XT, R5 5600, 16 GB RAM.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Hocam sadece yazılım X264 ve AMD H.264 seçenekleri var. Başka seçenek yok.
H.264 kullanın ve test edin. AMD'de NVIDIA'ya göre biraz daha performansı kötüdür fakat işlemci yerine ekran kartını kullanmak çok daha mantıklı.
erdym
Üstün
OBS Studio ile yayın yaparken oyun esnasında işlemci kullanımım %100 seviyelerine ulaşıyor. %100 seviyelerine ulaştığı zaman kodlayıcı aşırı yüklendi şeklinde bir hata alıyorum. Sebebi ne olabilir? OBS ayarlarım ise Fast, 1080p, 60 FPS, işlem önceliği normal. Sistemim ise RX 6800 XT, R5 5600, 16 GB RAM.
OBS'de codec ayarınız nedir?
X264 Hocam.
erdym
Üstün
X264 yayın sırasında işlemciyi kullanır. AMD H.264 tarzı bir şey var mı? Ben NVIDIA kullandığımdan bilemiyorum tam adını eğer varsa yayın GPU tarafından işlenir.
Hocam H264 ayarı var. Bir de mesela GPU üzerinden verirsek GPU'yu fazla yorar mı?X264 yayın sırasında işlemciyi kullanır. AMD H.264 tarzı bir şey var mı? Ben NVIDIA kullandığımdan bilemiyorum tam adını eğer varsa yayın GPU tarafından işlenir.
erdym
Üstün
Hocam H264 ayarı var. Bir de mesela GPU üzerinden verirsek GPU'yu fazla yorar mı?
GPU'yu işlemciye göre yorması daha iyi olur. Droplar ve FPS kaybı çok daha minimize olur. Kaç seçeneğin olduğunu fotoğraf olarak atar mısın? 6800 XT için encoder var diye biliyorum. Bu arada adı da H265 olmalıymış sanırım.
Hocam sadece yazılım x264 ve amd h.264 seçenekleri var. Başka seçenek yok.GPU'yu işlemciye göre yorması daha iyi olur. Droplar ve FPS kaybı çok daha minimize olur. Kaç seçeneğin olduğunu fotoğraf olarak atar mısın? 6800 XT için encoder var diye biliyorum.
Eki Görüntüle 116925
erdym
Üstün
Hocam sadece yazılım X264 ve AMD H.264 seçenekleri var. Başka seçenek yok.
H.264 kullanın ve test edin. AMD'de NVIDIA'ya göre biraz daha performansı kötüdür fakat işlemci yerine ekran kartını kullanmak çok daha mantıklı.
- Makaleler
- 7
Video Core Next ve 3D motoru AMD GPU'larda ayri parcalar oldugu icin teoride performans farkiniz az olmali.Bir de mesela GPU üzerinden verirsek GPU'yu fazla yorar mı?
x264 kalite ayarlari ile H264 kalite ayarlari farkli oluyor bu arada. H264 sectikten sonra muhtemelen kalite ayarlariniz degisecektir. Tekrar yapmayi unutmayin.
Evet değişti hocam. Speed, balanced, quality şeklinde oldu ayarlar.Video Core Next ve 3D motoru AMD GPU'larda ayri parcalar oldugu icin teoride performans farkiniz az olmali.
x264 kalite ayarlari ile H264 kalite ayarlari farkli oluyor bu arada. H264 sectikten sonra muhtemelen kalite ayarlariniz degisecektir. Tekrar yapmayi unutmayin.
@vanillamint @erdym Hocam AMD H.264 modunda denedim. Görüntü kalitesi ve akışkanlık daha iyi oldu. GPU'yu tahmin ettiğimden çok çok daha az kullanıyor ve neredeyse hiç yormuyor.
Son düzenleme: