OBS Studio ile yayın yaparken oyun esnasında işlemci kullanımım %100 seviyelerine ulaşıyor. %100 Seviyelerine ulaştığı zaman kodlayıcı aşırı yüklendi şeklinde bir hata alıyorum. Sebebi ne olabilir? OBS ayarlarım ise fast, 1080P, 60 FPS, işlem önceliği normal. Sistemim ise RX 6800 XT, R5 5600, 16 GB RAM.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Hocam sadece yazılım X264 ve AMD H.264 seçenekleri var. Başka seçenek yok.
H.264 kullanın ve test edin. AMD'de NVIDIA'ya göre biraz daha performansı kötüdür fakat işlemci yerine ekran kartını kullanmak çok daha mantıklı.
erdym
Üstün
Evet değişti hocam. Speed, balanced, quality şeklinde oldu ayarlar.
@vanillamint @erdym hocam AMD H.264 modunda denedim. Görüntü kalitesi ve akışkanlık daha iyi oldu. GPU'yu tahmin ettiğimden çok çok daha az kullanıyor ve neredeyse hiç yormuyor.
Tamamdır zaten olması gereken de buydu işlemci kullanımı da normalleşti değil mi?
Normalleşti hocam. Normal seviyelere döndü. Bu OBS gerçekten işlemciyi su gibi içiyormuş.Tamamdır zaten olması gereken de buydu işlemci kullanımı da normalleşti değil mi?
Hocam koşuşturma ve kamera hareket halindeyken bulanma ve kareleşme oluyor. Fakat görüntü durağan iken net oluyor. Aksiyon oyunlarında sıkıntı açıkçası. Sanırım yayıncı olmak isteyenler Nvidia kullansa daha iyi olacak.Tamamdır zaten olması gereken de buydu işlemci kullanımı da normalleşti değil mi?
Son düzenleme:
erdym
Üstün
Normalleşti hocam. Normal seviyelere döndü. Bu OBS gerçekten işlemciyi su gibi içiyormuş.
Hocam koşuşturma ve kamera hareket halindeyken bulanma ve kareleşme oluyor. Fakat görüntü durağan iken net oluyor. Aksiyon oyunlarında sıkıntı açıkçası. Sanırım yayıncı olmak isteyenler NVIDIA kullansa daha iyi olacak.
Bitrate düşük olduğundan olabilir bitrate olarak kaç kullanıyorsun?
6000 Hocam. Twitch daha üstüne müsade etmiyor. Hocam yabancı forumlarda biraz araştırdım bu sorun genel olarak AMD H.264'te var mış.Bitrate düşük olduğundan olabilir bitrate olarak kaç kullanıyorsun?
Yeni konular
-
-
-
-
-
60.000 TL bütçe ile Gaming.Gen.TR hazır sistem karşılaştırması
- Angus Young