Değerli vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim artık içim rahat

Dayı sıcaklıklardan yana sıkıntı yoksa, ramler de stabilse OCCT ile çok zorlama 1-2 kez yaptın bitti memnunsan kafi sil o programı.

İleride allah korusun büyük sıkıntı çıkarsa bir daha indirirsin problem değil, alışkanlık yapıyor o program hayırlı değil ondan.

Eyvallah hocam ne demek 🙏 Dediğim gibi CPU soğutucu işine bir bakın, tam oturmamış ya da macunu az olabilir. Olmadı daha kaliteli bir termal macun sürün. 80 derecenin altına çekin en azından, hem daha serin hem de daha sessiz çalışır sistem.
Bundan önce Asus kullanıyordum Onda 95 di şuan Corsair var

Dayı sıcaklıklardan yana sıkıntı yok, ramler de stabilse OCCT ile çok zorlama 1-2 kez yaptın bitti memnunsan kafi sil o programı.

İleride allah korusun büyük sıkıntı çıkarsa bir daha indirirsin problem değil, alışkanlık yapıyor o program hayırlı değil ondan.
Sağol yiğenim

Eyvallah hocam ne demek 🙏 Dediğim gibi CPU soğutucu işine bir bakın, tam oturmamış ya da macunu az olabilir. Olmadı daha kaliteli bir termal macun sürün. 80 derecenin altına çekin en azından, hem daha serin hem de daha sessiz çalışır sistem.
Tam oturttuk bugün bilgisayarcıyla

Yani zaten sorun olmaz ama 89 dereceyi görmesi o işlemci ve soğutucu kombinasyonuyla bana biraz fazla geldi. Belki de öyle olması gereklidir bilemiyorum 😂 Başka aynı kombinasyonu kullanan varsa forumda araştırmak lazım.
Bence iyi gibi 🙂

Yani zaten sorun olmaz ama 89 dereceyi görmesi o işlemci ve soğutucu kombinasyonuyla bana biraz fazla geldi. Belki de öyle olması gereklidir bilemiyorum 😂 Başka aynı kombinasyonu kullanan varsa forumda araştırmak lazım.
@X99 bilir

153 Watt'a 1.10v 89c bana da iyi geldi, 140watt'larda olup da 89 olsa sıkıntılı diyebilirdim.

-CO kaç verildi bir de o da mühim.

Basit laf edeyim, 200 watt'ta çalıştırınca 81 derece, 230 watt'a çekince 96 derece oluyor 9950x3D.

O son 30 watt 15 derece attırıyor direkt. 200 ile 230 watt arası skor farkı %1.5 falan, watt artırdığına değmez diş kovuğunu doldurmaz yazık.