halilgurbuz

Uzman
Selamlar herkese. Monster Abra 20.7.4 Notebook için ikinci bir M.2 SSD aldım. İlk SSD 1TB Western digital. Yeni aldığım Crucial. Her ikiside 1 TB ve her ikisi de PCI Gen 4 platform bağımsız ya da standalone olarak oyunların kurulumu 2. SSD de olsa performans kaybı olur mu? İşletim sistemi 1. SSD de, Western digital de yüklü. Win 11 Pro. Cihazda i7 13620H var. 32GB DDR5 5600 RAM var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neye istiyorsan ona kur. En fazla oyunun 1-2 saniye geç açılır. Ki onun da olacağını zannetmiyorum.

SATA vs NVMe değil sonuçta. İkisi de NVMe, ikisi de Gen4. Fark etmez. Performans kaybı da olmaz, diskin doğrudan FPS'e katkısı yok. Daha iyi diskte daha yüksek FPS almıyorsun.

Neye istiyorsan ona kur. En fazla oyunun 1-2 saniye geç açılır. Ki onun da olacağını zannetmiyorum.

SATA vs NVMe değil sonuçta. İkisi de NVMe, ikisi de Gen4. Fark etmez. Performans kaybı da olmaz, diskin doğrudan FPS'e katkısı yok. Daha iyi diskte daha yüksek FPS almıyorsun.

Ben de bunu demeye çalışıyorum. Al bir sıfır SSD geç. Bu kadar takmanın manası yok.