Picky

Uzman
Arkadaşlar OCCT programını indirdim, sistem bileşenlerini sırasıyla test etmek istiyorum ancak başlar başlamaz PSU testi hemen duruyor. Ayarlardan önlem olarak 90 dereceye gelince dur seçeneğini açtım. Teste başlar başlamaz anlık sıçrama olduğu için mi bilmiyorum 5. saniyede duruyor. Ne yapmalıyım? İşlemci sıcaklığında mı sorun var acaba? SSE seçip başlatıyorum (başka bir konuda öyle gördüm).

1769872002938.webp
1769872058230.webp

İşlemciler kolay kolay bozulmaz. İşlemcinin de sağlam olduğunu düşünüyorum. Siz cihazı yüke sokmadıkça sorun olmuyor gibi.
Evet olmuyor, aslında HWiNFO görüntüsünde de sıcaklık değerleri normal gibi geldi bana. Sizce de öyle mi?

Sıvı soğutucu pompasında arıza olabilir mi acaba? Elinizde varsa başka bir -kule tipi mümkünse- soğutucu denemeniz kesin sonuç verebilir.
Bilemiyorum hocam olabilir. Aldığımdan beri hiç memnun kalmadım soğutucudan. Kenarda duran kasamda "ID-COOLING SE-224-XTS" var, birkaç güne macunu yenileyip onunla bir deneyeceğim.

Evet olmuyor, aslında HWiNFO görüntüsünde de sıcaklık değerleri normal gibi geldi bana. Sizce de öyle mi?

Bilemiyorum hocam olabilir. Aldığımdan beri hiç memnun kalmadım soğutucudan. Kenarda duran kasamda "ID-COOLING SE-224-XTS" var, birkaç güne macunu yenileyip onunla bir deneyeceğim.

OCCT ayarlar kısmına gir, oradan Tj Max. değerini 95 derece olarak değiştir, normali de böyle. CPU testi yapma, CPU+RAM testi çalıştır. Düz CPU testi bende de 95 sabit. Çok ağır yüktür AVX, 9800X3D fırlatır.

AIDA CPU+FPU+Cache testinde 105 derece tuttum 30 dakika, bir şey olmadı. Ama özellikle 100 derece üstü ciddi risk.

OCCT ayarlar kısmına gir, oradan Tj Max. değerini 95 derece olarak değiştir, normali de böyle. CPU testi yapma, CPU+RAM testi çalıştır. Düz CPU testi bende de 95 sabit. Çok ağır yüktür AVX, 9800X3D fırlatır.

AIDA CPU+FPU+Cache testinde 105 derece tuttum 30 dakika, bir şey olmadı. Ama özellikle 100 derece üstü ciddi risk.
Bu değil mi hocam?
1769877297942.webp

SSE ayarlamışsın gerçi yükü, AVX değil. 95 yap bu dereceyi, evet. Bir de düz CPU değil, CPU+RAM Large+Extreme açıp sonucu paylaş. Yanda yine GPU testi vesaire açabilirsin. Combined ayarlamana müsaade ediyor.

Düz CPU testi Boost frekansı ile çok yakından alakalı, 5.4 GHz bende 95 derece sabit, 5.3 GHz kalıyor en fazla. 180 Watt, oradan hesap et.

SSE ayarlamışsın gerçi yükü, AVX değil. 95 yap bu dereceyi, evet. Bir de düz CPU değil, CPU+RAM Large+Extreme açıp sonucu paylaş. Yanda yine GPU testi vesaire açabilirsin. Combined ayarlamana müsaade ediyor.

Düz CPU testi Boost frekansı ile çok yakından alakalı, 5.4 GHz bende 95 derece sabit, 5.3 GHz kalıyor en fazla. 180 Watt, oradan hesap et.
Bu şekilde başlatıyorum hocam, başka değer değiştireyim mi?

1769877448083.webp

Böyle ideal. Fan devrini vesaire ayarlarsın yine. Düz CPU testi 90 derece dayaması OCCT için normal ama.

7800X3D ve 9800X3D özelinde normal daha doğrusu. 3D ile alakalı.
OCCTcpu.webp

OCCTcpu2.webp

RAM.webp

Ayrıca düz CPU testi yapmadım OCCT üzerinden hocam. PSU yapmaya çalıştım ama resimde gördüğünüz gibi 5. saniyede hep durdu. SSE seçmiştim ancak ne seçmek gerekiyor oradan bilmiyorum.

Eki Görüntüle 223296

Eki Görüntüle 223297

Eki Görüntüle 223298

Ayrıca düz CPU testi yapmadım OCCT üzerinden hocam. PSU yapmaya çalıştım ama resimde gördüğünüz gibi 5. saniyede hep durdu. SSE seçmiştim ancak ne seçmek gerekiyor oradan bilmiyorum.

Şu anda değerler normal, ne yaptığını tam olarak ben de anlamadım. Şu an için normal ama. Auto bırakman lazım her şeyi, ekstra bir şey seçmene gerek yoktu en başından. Sadece Temp. Limit kısmını 95 derece yapman uygun. Bir de Preset olarak CPU+RAM daha iyidir. Düz CPU'ya çok gerek yok. Gereksiz abanıyor.

5. saniye durmasının sebebi 90 derece limiti olması. Onu dediğim şekilde çözdün zaten. Ama Power testi sanırım AVX ile CPU sokuyor, ondan abanıyor bendeki gibi. Bende 95 derece sabit iken 5.35 GHz tıkanıyor. Öyle düşün. @Picky

Şu anda değerler normal, ne yaptığını tam olarak ben de anlamadım. Şu an için normal ama. Auto bırakman lazım her şeyi, ekstra bir şey seçmene gerek yoktu en başından. Sadece Temp. Limit kısmını 95 derece yapman uygun. Bir de Preset olarak CPU+RAM daha iyidir. Düz CPU'ya çok gerek yok. Gereksiz abanıyor.

5. saniye durmasının sebebi 90 derece limiti olması. Onu dediğim şekilde çözdün zaten. Ama Power testi sanırım AVX ile CPU sokuyor, ondan abanıyor bendeki gibi. Bende 95 derece sabit iken 5.35 GHz tıkanıyor. Öyle düşün. @Picky
Bir sıkıntı var sanırım ama ne. Macun değiştirip farklı bir soğutucu deneme işine sizin ne dersiniz?

1769883249983.webp

Sıvı soğutucu pompasında arıza olabilir mi acaba?
Bunu nasıl anlayabilirim?

Son düzenleme:
Bir sıkıntı var sanırım ama ne. Macun değiştirip farklı bir soğutucu deneme işine sizin ne dersiniz?

Eki Görüntüle 223319

Bunu nasıl anlayabilirim?

Power testi bulaşma, CPU+RAM yapmıyor Power testi. Cinebench sıcaklıklarını ilet. Sen çipi stokta kullanıyordun sanırım bir de. PBO ayarlarından PBO=Enabled, Curve Optimizer= All Cores -25 verip tekrardan bu testi aç. Stokta kullanma eğer öyleyse. Arctic LF3 mü vardı sende, tam hatırlayamadım. Kule tipi varsa elinde onunla deneyebilirsin Phantom gibi. Arctic'lerde genel olarak sorun vardı ama bir ara bazı sürümlerde, alan çoğu kişide yüksek sıcaklıklar mevcuttu. Sonraki serilerde, üretimlerde belki düzelmiş olabilir. LF3 bazı üretimleri sorunlu. @Picky