Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Borz

Uzman
Merhabalar, OCCT'den test yaparken 30. saniyede falan dondu. Bilgisayarımda da son zamanlarda donma sorunu ve kendi kendine yeniden başlatma sorunu vardı, problem ne olabilir, PSU mu ekran kartı mı?

PSU ve ekran kartı modelinizi yazarsanız daha net cevap verebiliriz. Yeniden başlama sorununu biraz daha tanımlar mısınız, özellikle oyun esnasında mı oluyor?

Ekran kartim RX570 4 GB.
https://www.amazon.com.tr/Versatile-VR-PSU600W-WRGB-80Plus-Bronze-Supply/dp/B08N1FNJX6 PSU'm da bu.
Power kısmından test yaptım yine dondu bu şekilde hatalar aldım.

Bunu atlamışım evet genellikle oyun esnasında oluyor, oyun harici donma olmuyor. Bazen yeniden başlatıyor.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-02-09 at 02.25.10.webp
    WhatsApp Image 2025-02-09 at 02.25.10.webp
    135,8 KB · Görüntüleme: 138
Son düzenleyen: Moderatör:
Sen ilk bir bellek testi yaparak başla. Bu arada PSU PSU değil, ekran kartı da ekran kartı değil :/

Testi yaptım hata almadım.

CPU ve RAM stok halde mi? Herhangi bir OC var mı? Eğer stok haldeyse durum çok vahim.

Eki Görüntüle 122850

Dediğinizi biraz daha açabilir misiniz? (Stok kısmını)/ yanlış anlamadıysam cevaplayayım sistemim boştaydı sadece test yapmak için açmıştım testi yaparken dondu. Normal şartlarda boştayken donma takılma olmuyor sadece bazen yeniden başlatma sorunu oluyor.

Yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Prime95 testi yapar mısın? SmalFFTs.
Prime 95 testini yaptim. Galiba bir sorun yok results dosyasını attım. Ayrıca BIOS güncelledim ve tekrar OCCT testi yaptığımda donma olmadı, hata da vermedi, testi kendim durdurdum 5.dakikada işlemcim ısındığı için.(Prime 95 testinde ortalama sıcaklık 82 83 dereceydi.)

Dosya Ekleri

• results.txt
    results.txt
    5,5 KB · Görüntüleme: 74
  • WhatsApp Image 2025-02-09 at 16.30.30.webp
    WhatsApp Image 2025-02-09 at 16.30.30.webp
    631,4 KB · Görüntüleme: 103