HRFCER

Uzman
Merhabalar,

ASUS Prime RX 9060 XT ekran kartım var. OCCT programıyla 3D Adaptive ve Power testlerini yaptıktan sonra coil whine sesi oluştu. Zırıltı veya böcek ötmesi tarzında ve sistem boştayken oluyor. Acaba ses ekran kartından mı yoksa güç kaynağından mı? Güç kaynağı olarak FSP Hyper Pro 80+ Bronze kullanıyorum. Ekran kartı da güç kaynağı da yeni alındı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Boştayken geliyorsa coil whine olacağını sanmıyorum. Bende aynı PSU'nun 850W olanını kullanıyorum ve GPU 250W, CPU 60W civarında PSU'dan coil whine sesi geliyor ama boşta 200W'lara düştüğünde bile hiç ses gelmiyor.

Boştayken geliyorsa coil whine olacağını sanmıyorum. Bende aynı PSU'nun 850W olanını kullanıyorum ve GPU 250W, CPU 60W civarında PSU'dan coil whine sesi geliyor ama boşta 200W'lara düştüğünde bile hiç ses gelmiyor.
Bu durumda gelen sesi nasıl yorumlamak gerekir? Masaüstündeyken, Chrome'da gezerken falan hep var bu ses. Oyuna girince sesi ekran kartının fanları kamufle ediyor.

Coil whine sesi bende de mevcut. Ekran kartlarında kaliteli malzeme kullanılmadığında çıkıyor seni çok rahatsız etmiyorsa sorun yok.