gesaffelstein

Yetkin
Makaleler
1
Merhabalar, CPU, RAM ve GPU parçalarına test yaptım ancak çok hakim olmadığımdan dolayı sonuçları sizle paylaşıp fikirlerinizi almak istedim.

CPU + RAM:

unknown_2025.02.12-22.42.webp

Ekran Kartı:

unknown_2025.02.12-23.27.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem bayağı serin çalışıyor. Sıvı soğutma mı var?
Gerçekten baya düşük sıcaklıklar. Soğutma ne var?
750w PSU ve sadece Thermalright Assassin var hocam tek. Şaşırdım. Cidden çok mu serin? Sıvı soğutma yok. Aslında sürekli fanlardan serin hava alıyordum ama dediğim gibi ısı ve verimlilik konularına hakim olmadığım için sormak istedim.

750w PSU ve sadece Thermalright Assassin var hocam tek. Şaşırdım. Cidden çok mu serin? Sıvı soğutma yok. Aslında sürekli fanlardan serin hava alıyordum ama dediğim gibi ısı ve verimlilik konularına hakim olmadığım için sormak istedim.
Evet ortalamaya göre serin. Oda sıcaklığınız düşük sanırım.

Hocam aslında evdeki en sıcak oda benim odam. Demek ki kasanın hava akışı iyi ve soğutucu gayet güzel iş çıkarıyor. Kasa XPG Valor Mesh bu arada.
Hocam hava akışı istediği kadar iyi olsun, akan havanın sıcaklığı belirli bir seviyenin üstünde olduktan sonra soğutma performansı sınırlı olacaktır. Soğutucu başarılı bir model evet ama 7700 XT'nin de 31 derecede durması biraz tuhaf. Bilgisayarın montajından hemen sonra testi yaptıysanız parçalar normale göre fazla soğuk kalmış olabilir.

Bu arada sanki sorgulama yapıyor gibi oldu lütfen yanlış anlamayın! Değerler etkileyici 😇

Hocam hava akışı istediği kadar iyi olsun, akan havanın sıcaklığı belirli bir seviyenin üstünde olduktan sonra soğutma performansı sınırlı olacaktır. Soğutucu başarılı bir model evet ama 7700 XT'nin de 31 derecede durması biraz tuhaf. Bilgisayarın montajından hemen sonra testi yaptıysanız parçalar normale göre fazla soğuk kalmış olabilir.

Bu arada sanki sorgulama yapıyor gibi oldu lütfen yanlış anlamayın! Değerler etkileyici 😇
Yok estağfurullah. Sistem 1 aydır bende hocam. Boşta 45 derece görüyorum genelde 7700 XT'yi. 30 derecede gezmiyor aslında.