Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
6
Yıllardır Big Sur kurmaya çalışırken başımın belası olan tüm sorunları sağ olsun @tarko hocam sihirli bir değnekle dokunurcasına çözdü. Kurulum aşamasını hallettik ancak tek bir sorun kaldı o da driverları kurmak.

Normalde Intel HD3000 Mojave ve üstünü desteklemiyor. Haliyle bu cihaz için önerilen maksimum sürüm High Sierra. Ancak zaten ben bu cihazı aktif bir şekilde kullanmıyorum. Ana cihazım olmadığından Big Sur kurup OCLP ile HD3000'i tanıtarak başarılı kurulum rehberi hazırlamak istiyordum. İşin bu noktasına kadar sorun yok. Big Sur kurdum ve aktif şekilde çalışıyor. Lakin HD3000 için OCLP kullanmak istediğimde şu hatayı aldım; no patches required.

İnternette araştırdım, konu açmadan belki kendim halledebilirim rehberler aracılığıyla dedim. Çünkü HD3000'i bu yama ile başarılı şekilde tanıtanlar var yani HD3000 desteklemediği bir şey değil OCLP'nin. Önce OCLP için config üzerinde çeşitli ayarlar ile SIP korumasını devre dışı bıraktım. Baktığım bir rehberde SIP'in kesinlikle kapalı olması gerektiği yazıyordu ve bende kapattım. Ardından bu no patch hatası için GPU'yu sisteme tanıtmak gerektiğine dair bir yazı okudum ve o yazıda paylaşılan rehberi uygulamak istedim. Rehberde Hackintool ile girip yama oluşturup onu config dosyasına ekleyip tanıtıyorduk. Yine işin bu noktasına kadar sorun yoktu ancak Hackintool ile yama oluşturmak istediğimde beni bomboş satırlar karşıladı. Ve platform id seçme kısmı da bomboştu. Yani hiçbir şey seçemiyorum.

Ve şöyle bir nokta daha var sistem GPU'yu tanıyor. Sistem bilgileri kısmında Intel HD 3000 olarak gözüküyor. Sadece VRAM 3 MB olarak gözüküyor. Yani aslında tanıyor. Buna rağmen nedense no patch hatası alıyorum. @tarko bana son hazırladığınız config dosyasına sistemin onu tanıması için gerekli yamaları eklerseniz sevinirim hocam. Ben nasıl yapacağım bilmiyorum şu raddede.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Size ait bir ekran görüntüsü paylaşır mısınız?
Hocam hata aynı hata bir farklılık yok ki. :D Yine de paylaşayım.
Ekran Resmi 2024-07-24 03.53.19.webp

Ekran Resmi 2024-07-24 03.54.24.webp

Ekran Resmi 2024-07-26 15.38.03.webp

@tarko hocam sorun çözüldü. Device id kısmına cihazıma uygun bir id girdim ve SMBIOS olarak 8.2 değil 8.1 seçtim. OCLP ile yama yaptım ve HD3000 artık çalışıyor.
Tek diske dual boot yaptıysan Microsoft'un bulunduğu EFI bölümünü kullanacaksın. Clover dosyalarından kurtulmayı unutma.
Sorun şurada hocam Big Sur kurmak için ben Legacy dosyalar kullandım. boot, boot7, bootdef adında dosyalar var EFI klasörümde. Bunları bir EFI bölümüne atmak istedim ama Windows bozuldu bir yandan. Windows'a EFI Boot Manager adında bir yerden girebiliyorum.
Ekran Resmi 2024-07-27 00.51.11.webp

Şu an USB üzerinde bulunan ve macOS'u açtığım EFI bölümü böyle. Aynen tüm dosyalarla beraber diskimin içinde bulunan EFI bölümüne attım burayı ama açılmadı sistem. Onun yerine Windows'un win32load.efi bulunamadı denilen mavi ekran hatası geldi. Sanırım istemeden de olsa Windows'un EFI dosyalarını bozduk.

O dosyalara gerek yok. Boot klasöründe varsayılan veya OC içerisindeki boot dosyasını kullan. OC klasörünü de bıraksan yeterli.

O dosyalara gerek yok. Boot klasöründe varsayılan veya OC içerisindeki boot dosyasını kullan. OC klasörünü de bıraksan yeterli.
Deneyeceğim hocam. Ama daha önce denediğimde niyeyse OpenCore ekranı gelmeden direkt Windows başlamıştı.
Ben RF511 ile Hackintosh konularında hiç sıkıntı yaşamadım şahsen. Eski Snow Leopard ve Lion zamanlarından beridir Hackintosh kurdum bu cihaza. Son sürümler sıkıntılı biraz. Zaten Big Sur tamamen deneysel amaçlarla kurdum. Mojave veya Catalina düşünüyorum sonrası için.

Deneyeceğim hocam. Ama daha önce denediğimde niyeyse OpenCore ekranı gelmeden direkt Windows başlamıştı.

Ben RF511 ile Hackintosh konularında hiç sıkıntı yaşamadım şahsen. Eski Snow Leopard ve lion zamanlarından beridir Hackintosh kurdum bu cihaza. Son sürümler sıkıntılı biraz. Zaten Big Sur tamamen deneysel amaçlarla kurdum. Mojave veya Catalina düşünüyorum sonrası için.

Bende şu an Sonoma'da VGA'dan görüntü alıyorum gayet akıcı sadece oyunlar problem.