PossibleTurco
Uzman
- Makaleler
- 6
Çözüldü: Samsung RF-511 kurulumun ikinci aşamasına geçmiyor
Arkadaşlar yaklaşık 2 senedir her Hackintosh kurmaya çalıştığımda başımın belası olan bir durum var; macOS Installer. 12. dakikada kurulum yeniden başladığında normal şartlar altında OC menüsüne girip oradan "macOS Installer" seçeneğine tıklayıp kuruluma devam ediyorsunuz. Ancak ben ne zaman OC...
Normalde Intel HD3000 Mojave ve üstünü desteklemiyor. Haliyle bu cihaz için önerilen maksimum sürüm High Sierra. Ancak zaten ben bu cihazı aktif bir şekilde kullanmıyorum. Ana cihazım olmadığından Big Sur kurup OCLP ile HD3000'i tanıtarak başarılı kurulum rehberi hazırlamak istiyordum. İşin bu noktasına kadar sorun yok. Big Sur kurdum ve aktif şekilde çalışıyor. Lakin HD3000 için OCLP kullanmak istediğimde şu hatayı aldım; no patches required.
İnternette araştırdım, konu açmadan belki kendim halledebilirim rehberler aracılığıyla dedim. Çünkü HD3000'i bu yama ile başarılı şekilde tanıtanlar var yani HD3000 desteklemediği bir şey değil OCLP'nin. Önce OCLP için config üzerinde çeşitli ayarlar ile SIP korumasını devre dışı bıraktım. Baktığım bir rehberde SIP'in kesinlikle kapalı olması gerektiği yazıyordu ve bende kapattım. Ardından bu no patch hatası için GPU'yu sisteme tanıtmak gerektiğine dair bir yazı okudum ve o yazıda paylaşılan rehberi uygulamak istedim. Rehberde Hackintool ile girip yama oluşturup onu config dosyasına ekleyip tanıtıyorduk. Yine işin bu noktasına kadar sorun yoktu ancak Hackintool ile yama oluşturmak istediğimde beni bomboş satırlar karşıladı. Ve platform id seçme kısmı da bomboştu. Yani hiçbir şey seçemiyorum.
Ve şöyle bir nokta daha var sistem GPU'yu tanıyor. Sistem bilgileri kısmında Intel HD 3000 olarak gözüküyor. Sadece VRAM 3 MB olarak gözüküyor. Yani aslında tanıyor. Buna rağmen nedense no patch hatası alıyorum. @tarko bana son hazırladığınız config dosyasına sistemin onu tanıması için gerekli yamaları eklerseniz sevinirim hocam. Ben nasıl yapacağım bilmiyorum şu raddede.
Son düzenleyen: Moderatör: