shanks 27

Uzman
Zor odak gerektiren bir işi yapmayı falan geçtim sevdiğim şeyleri bile yapamıyorum. En basitinden sevdiğim bir filmi diziyi izlemek bile çok zor geliyor.

YouTube'da ortalama uzunlukta bir videoyu bile 2X olmadan dinleyemiyorum.

Artık düzeltmek istiyorum bu durumu, tavsiyeleriniz nelerdir?

LGS öğrencilerinin uyguladığı bir taktik var. Nokia telefona geçmek o taktik. Sonrasında kitap okuyabilirsiniz.

Telefon olmasa bile bilgisayar var o olmasa başka bir şey her türlü işim düşüyor ya da bir şekil erişiyorum.
Kaldırmaktan çok kullanım biçimimi değiştirmeliyim diye düşünüyorum.

Telefon olmasa bile bilgisayar var o olmasa başka bir şey her türlü işim düşüyor ya da bir şekil erişiyorum.
Kaldırmaktan çok kullanım biçimimi değiştirmeliyim diye düşünüyorum.
O zaman kesinlikle kitap okuyun. Veya Forest uygulaması var uygulamadan çıkarsanız ağacınız kayboluyor.

@shanks, Kitap okumanın diğerlerinin dediği kadar fayda sağladığını ben düşünmüyorum. Hayatı boyunca toplasan 2-3 kitap okumamış bir insana da kitap okuması öneriliyor sonuçta. Saygı duyarım tabii ki o fikirlere de. Eğer yine de kitap okumaya okeyseniz ben de Monte Kristo Kontu öneririm. Onun dışında benim size önerim onu bunu kullanmayı bırakmanız değil, kendinizin farkında olmanızdır. Kendinizi zorlayın bu durumlara. Spora yazılın, ilginizi gerçek anlamda çeken bir konu hakkında araştırma yapın. Bir süre sonra beyniniz anlık dopamin artışlarına değil de, olması gerektiği gibi uzun vadeli dopamin artışlarına alışmaya başlayacak. Sıkılın, bol bol sıkılın. Evet, boş durduğunuz zaman dışarıdan bir uyaran gelmediği zaman gerçekten kendinizle konuşmaya başladığınızı, bu güne kadar düşünmeniz gereken şeyleri ertelediğinizi fark edeceksiniz. Bu bol bol sıkılma mevzusu da başlangıçta durduğunuz yerde yapabileceğiniz bir şey değil. Başlangıçta benim önerim yatma saatinizden yaklaşık 1 saat erken yatağa girmenizdir. Böyle böyle artacak bunlar.

Bir de şöyle düşünün, yardımcı herhangi bir programa neden ihtiyaç duyasınız ki. Sizi sizden başkası zaten bu durumdan kurtarmayacak. Oturmak, yatmak herkesin yapabileceği şeyler. Değişim süreklilik ister.