Zaten her gun aradiklari icin aramalari acarsaniz haberiniz olacaktir hocam. İş Bankası ihtarname yollamadan once ihtarnameyi yollayacagi tarihi SMS ile bildiriyor. Su tarihe kadar odeme yapmazsaniz su tarihte ihtarname cikisiniz yapilacaktir gibisinden. Bankadaki ihtarnamelerin ucretleri de size yansitiliyor. Bana zamaninda İş Bankası 1000 kusur TL ihtarname bedeli cikartmisti. Tabii sizin hadi dediginiz bankayi hiç kullanmadim, ne oldugunu da bilmiyorum ama yasal olarak boyle durumlar olabiliyor. Eger cok zor durumdaysaniz yapilandirma talebinde bulunabilirsiniz. Tabii bu durumda mevcut kartiniz kullanima tamamen kapatilir ve sadece borclari odersiniz. Daha sonra tekrar acilmasi da ayrica bir degerlendirmeye tabii olur. Normal bankalarda surec bu sekilde.

Bu bilgileri birden fazla farkli bankaya borclu olan biri olarak soyluyorum. Profesyonel borcluyum. Her bir bilgi yasanmislik icerir. :D

Hocam bende aynı durumdayım. 4-5 farklı bankaya borçluyum. Hepsi gecikmede ayrıyeten fair finans diye bir kuruma borçluyum o krediyi kullanarak Hepsiburada alışverişi yaptım. 41 gün gecikmede o. Arayıp yapılandırma şansım var mı ödemekte zorluk çekiyorum dedim hayır dediler direkt. Gemini'ye sordum bu ihtarname olayını kredi kartı ile tüketici kredisinde farklı işliyor olay dedi. Kredi kartında gonderebilirler 45 günden sonra ama senin kredinde üst üste iki dönem gecikirse yani 60 gün o zaman muacceliyet gönderip sadece geciken taksidi değil borcun tamamını isteme hakları var dedi.

Hocam normalde bankalar krediyi de kredi kartini da yapilandiriyor. Normal bankalarda durum boyle ama sizin borclu oldugunuz kurumlar da bi’ degisikmis anlamadim valla. Genelde korkutmak icin 2 dönem mevzusunu soyluyorlar ama yasalar degistiyse bilemem. Cok sukur duzgun oduyorum su siralar.

Hadi kredi kartımın ödemesi gecikti. Gecikeli 3 hafta oldu. Sürekli arayıp duruyorlardı ben açmıyordum ama geçen perşembe günü uygulamadan bildirim geldi yakın izleme süreçlerinin baslatılmaması için bugün ödeme yapın diye. Ben de uygulamadan bugüne ödeme sözü verdim öderim bir şekilde diye ancak elime para geçmedi. Ödeme sözü verip ödemediğim için gecikme faizi, kredi puanının düşmesi harici bir sorun olur mu? Yakın izleme süreçleri deyince korktum açıkçası biraz hukuku süreç falan olur diye. Hukuki süreç başlar mı? Evime kağıt falan gönderirler mi borçla alakalı? Ailemin öğrenmesini istemiyorum.

Sorun olmaz hocam. 89. güne kadar sorun olmuyor tabii işlenen faizi ve Findeks puanınızı saymazsak. Ama kısa sürede toparlarsınız puan durumunu. Ben 2 aydan fazla süre kredi ve kredi kartı borcunu ödemedim. Bana kağıt yollamadılar ama sürekli aradılar. Eğer ki ödeyemem diyorsanız yapılandırma yaptırın. yeni düzenlemelere göre biraz daha makul ödeme seçenekleri mevcut

Hocam normalde bankalar krediyi de kredi kartini da yapilandiriyor. Normal bankalarda durum boyle ama sizin borclu oldugunuz kurumlar da bi' degisikmis anlamadim vallahi. Genelde korkutmak icin 2 dönem mevzusunu soyluyorlar ama yasalar degistiyse bilemem. Cok sukur duzgun oduyorum su siralar.

Darısı bana inşallah hocam.

Sorun olmaz hocam. 89. güne kadar sorun olmuyor tabii işlenen faizi ve Findeks puanınızı saymazsak. Ama kısa sürede toparlarsınız puan durumunu. Ben 2 aydan fazla süre kredi ve kredi kartı borcunu ödemedim. Bana kağıt yollamadılar ama sürekli aradılar. Eğer ki ödeyemem diyorsanız yapılandırma yaptırın. Yeni düzenlemelere göre biraz daha makul ödeme seçenekleri mevcut.

Hocam yapılandırmayı kabul etmezlerse peki?

Zaten her gun aradiklari icin aramalari acarsaniz haberiniz olacaktir hocam. Is Bankasi ihtarname yollamadan once ihtarnameyi yollayacagi tarihi SMS ile bildiriyor. Su tarihe kadar odeme yapmazsaniz su tarihte ihtarname cikisiniz yapilacaktir gibisinden. Bankadaki ihtarnamelerin ucretleri de size yansitiliyor. Bana zamaninda Is Bankasi 1000 kusur TL ihtarname bedeli cikartmisti. Tabi sizin Hadi dediginiz bankayi hic kullanmadim, ne oldugunu da bilmiyorum ama yasal olarak boyle durumlar olabiliyor. Eger cok zor durumdaysaniz yapilandirma talebinde bulunabilirsiniz. Tabi bu durumda mevcut kartiniz kullanima tamamen kapatilir ve sadece borclari odersiniz. Daha sonra tekrar acilmasi da ayrica bir degerlendirmeye tabi olur. Normal bankalarda surec bu sekilde.

Bu bilgileri birden fazla farkli bankaya borclu olan biri olarak soyluyorum. Profesyonel borcluyum. Her bir bilgi yasanmislik icerir. :D
Profesyonel borçlu :) bu tabiri çok sevdim hocam.