Yiğidowski
Üstün
Zaten her gun aradiklari icin aramalari acarsaniz haberiniz olacaktir hocam. İş Bankası ihtarname yollamadan once ihtarnameyi yollayacagi tarihi SMS ile bildiriyor. Su tarihe kadar odeme yapmazsaniz su tarihte ihtarname cikisiniz yapilacaktir gibisinden. Bankadaki ihtarnamelerin ucretleri de size yansitiliyor. Bana zamaninda İş Bankası 1000 kusur TL ihtarname bedeli cikartmisti. Tabii sizin hadi dediginiz bankayi hiç kullanmadim, ne oldugunu da bilmiyorum ama yasal olarak boyle durumlar olabiliyor. Eger cok zor durumdaysaniz yapilandirma talebinde bulunabilirsiniz. Tabii bu durumda mevcut kartiniz kullanima tamamen kapatilir ve sadece borclari odersiniz. Daha sonra tekrar acilmasi da ayrica bir degerlendirmeye tabii olur. Normal bankalarda surec bu sekilde.
Bu bilgileri birden fazla farkli bankaya borclu olan biri olarak soyluyorum. Profesyonel borcluyum. Her bir bilgi yasanmislik icerir.![]()
Hocam bende aynı durumdayım. 4-5 farklı bankaya borçluyum. Hepsi gecikmede ayrıyeten fair finans diye bir kuruma borçluyum o krediyi kullanarak Hepsiburada alışverişi yaptım. 41 gün gecikmede o. Arayıp yapılandırma şansım var mı ödemekte zorluk çekiyorum dedim hayır dediler direkt. Gemini'ye sordum bu ihtarname olayını kredi kartı ile tüketici kredisinde farklı işliyor olay dedi. Kredi kartında gonderebilirler 45 günden sonra ama senin kredinde üst üste iki dönem gecikirse yani 60 gün o zaman muacceliyet gönderip sadece geciken taksidi değil borcun tamamını isteme hakları var dedi.