Yiğidowski

Üstün
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
Hadi kredi kartımın ödemesi gecikti. Gecikeli 3 hafta oldu. Sürekli arayıp duruyorlardı ben açmıyordum ama geçen perşembe günü uygulamadan bildirim geldi yakın izleme süreçlerinin baslatılmaması için bugün ödeme yapın diye. Ben de uygulamadan bugüne ödeme sözü verdim öderim bir şekilde diye ancak elime para geçmedi. Ödeme sözü verip ödemediğim için gecikme faizi, kredi puanının düşmesi harici bir sorun olur mu? Yakın izleme süreçleri deyince korktum açıkçası biraz hukuku süreç falan olur diye. Hukuki süreç başlar mı? Evime kağıt falan gönderirler mi borçla alakalı? Ailemin öğrenmesini istemiyorum.

Hukuki surec 90. gunde basliyor hocam. Odeme sozu verip de odemezseniz banka tarafinda guvenilir olmayan musteri olarak isaretlenirsiniz o kadar. Unutmayin ki bankalar 5 yil kredi vermeyiz oyle yapariz boyle yapariz dese de yolacak adam ariyor. Bir an once odeyin rahatlayin. Su anki asamada her gun aramalari ve gecikme faizi disinda bir sorun olmaz.

Kagit gonderme konusu da genellikle bankalar 45 gunluk gecikmeye ulastiginizda ikametgah veya bankaya kayitli iletisim adresinize ihtarname yollarlar. Buna da dikkat etmek lazim.

Hukuki surec 90. gunde basliyor hocam. Odeme sozu verip de odemezseniz banka tarafinda guvenilir olmayan musteri olarak isaretlenirsiniz o kadar. Unutmayin ki bankalar 5 yil kredi vermeyiz oyle yapariz boyle yapariz dese de yolacak adam ariyor. Bir an once odeyin rahatlayin. Su anki asamada her gun aramalari ve gecikme faizi disinda bir sorun olmaz.

Kagit gonderme konusu da genellikle bankalar 45 gunluk gecikmeye ulastiginizda ikametgah veya bankaya kayitli iletisim adresinize ihtarname yollarlar. Buna da dikkat etmek lazim.
45 mi hocam 60 mı? Üst üste iki dönem olduğunda gönderirler diye dedi yapay zeka.

Arıyorlar mı yani göndermeden önce?
Zaten her gun aradiklari icin aramalari acarsaniz haberiniz olacaktir hocam. Is Bankasi ihtarname yollamadan once ihtarnameyi yollayacagi tarihi SMS ile bildiriyor. Su tarihe kadar odeme yapmazsaniz su tarihte ihtarname cikisiniz yapilacaktir gibisinden. Bankadaki ihtarnamelerin ucretleri de size yansitiliyor. Bana zamaninda Is Bankasi 1000 kusur TL ihtarname bedeli cikartmisti. Tabi sizin Hadi dediginiz bankayi hic kullanmadim, ne oldugunu da bilmiyorum ama yasal olarak boyle durumlar olabiliyor. Eger cok zor durumdaysaniz yapilandirma talebinde bulunabilirsiniz. Tabi bu durumda mevcut kartiniz kullanima tamamen kapatilir ve sadece borclari odersiniz. Daha sonra tekrar acilmasi da ayrica bir degerlendirmeye tabi olur. Normal bankalarda surec bu sekilde.

Bu bilgileri birden fazla farkli bankaya borclu olan biri olarak soyluyorum. Profesyonel borcluyum. Her bir bilgi yasanmislik icerir. :D