Yok hocam. Avrupa'da bile 3-4 tane var bildigim kadariyla. 3'u de İngiltere'deydi sanirim.

Turkiye'de alabileceginiz en iyi IMAX deneyimi Laser IMAX sanirim. O da yalnizca İstinye'de var diye biliyorum. Geri kalanlarin hepsi Digital IMAX. Belki Ankara'da da bir tane daha Laser IMAX olabilir ama emin degilim.
Ankara Ankamall'da izledim, salon 3'de. Hoparlör patlaktı, yüksek seslerde patırtı çıkıyordu, çok kötüydü.

Adam filmi 70 mm çekmiş. TR'de 70 mm salon yok. Hatta 1.43:1 de yok, 1.90:1 lazer IMAX var. Dünyada 41 salonda olan teknolojiye uygun film çekmek de nereden baksan şov diyorsun ama Nolan da buna sanat diyor işte. Sanat sanat içinmiş(!)

Normal sinemalara göre IMAX bir tık daha iyi olur mu yoksa yine aynı mı olur peki?

70 mm yok diye normal salonla aynı sanmayın, alakası yok. IMAX her türlü kat kat daha iyi.

Normal sinemadaki gibi karartılmış, çamur gibi görüntü izlemiyorsun renkler ve parlaklık jilet gibi. Perde alttan üstten açıldığı için filmi daha geniş açıyla görüyorsun, ses de direkt göğsüne vuruyor. Normal salonla kıyaslanmaz bile, imkan olsa her türlü IMAX.

70 mm yok diye normal salonla aynı sanmayın, alakası yok. IMAX her türlü kat kat daha iyi.

Normal sinemadaki gibi karartılmış, çamur gibi görüntü izlemiyorsun renkler ve parlaklık jilet gibi. Perde alttan üstten açıldığı için filmi daha geniş açıyla görüyorsun, ses de direkt göğsüne vuruyor. Normal salonla kıyaslanmaz bile, imkan olsa her türlü IMAX.
Ben IMAX salonunda izledim ama dediğim gibi hoparlör patlaktı; bazı sahnelerde patırtı çıkıyordu, mesela atı çekerlerken ve mağara sahnesinde.

IMAX' in daha iyi olduğunu biliyorum, zaten daha çok seviyorum evime çok uzak olsa da oraya gitmeye özen gösteriyorum. Benim merak ettiğim 70mm olmasa da normal sinemalara göre alt ve üstten kırpılmış görüntüyü birazda olsa verir mi ?

IMAX' in daha iyi olduğunu biliyorum, zaten daha çok seviyorum evime çok uzak olsa da oraya gitmeye özen gösteriyorum. Benim merak ettiğim 70mm olmasa da normal sinemalara göre alt ve üstten kırpılmış görüntüyü birazda olsa verir mi ?
Aynen veriyor. 70 mm kadar olmasa da normal sinemaya göre dikeyde yine %26 daha fazla görüntü görüyorsun. Normal salondaki o alttan üstten basık siyah bantlar IMAX'te kalkıyor, kadraj yukarı ve aşağı doğru genişliyor. O farkı salonda net hissediyorsun yani.