metzchi

Uzman

Arkadaşlar selam.

Benim bir sorunum var yukarıda eklediğim videoda bir çok detayı anlattım 2 dakikalık bir video zamanınızı almazsam eğer izlerseniz çok sevinirim.

Çift monitörüm var Samsung G7 Odysey ve Samsung G9 Odysey OLED 49 inçlik. G9 ile PUBG, ETS ve FİFA24 oynarken bilgisayarım kapanıyor tamamen.

Normal şartlarda bu kapanmanın sebebini 1 aydır bulamamıştım fakat bugün sebebini buldum. Sebep tamamen Odyssey G9 monitör ile oynadığım zaman oluyor.

NOT : ( 2 EKRAN DA 240 HZ )

G9 DP Kablosunu kasadan çıkarıp 2. monitörüm olan Odyssey G7 'i tek başına kullanarak oyun oynadığım zaman hiç bir kapanma sorunu yaşamıyorum.

Sistem bilgilerini aşağıya yazıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

ROG Strix 3090

Asus Thor 1200W Güç Kaynağı

AMD Ryzen 9 5950x İşlemci

ROG Strix x570-E Gaming Wifi 2 Anakart

SON DURUM: MSI Afterburn uygulamasından ekran kartının power limitini 70 e düşürdüm. Yani %70 çalışacak hala getirdim ve şu an hiç bir oyunda bilgisayar kapanmıyor. Ama sürekli böyle mi kullanmam gerekiyor yani ekran kartından %100 verim alamayacak mıyım sizce?

Son düzenleme:
Reddit'te bir kullanıcı XMP'yi kapatınca sorunun gittiğini söylemiş.
Ek olarak:
1727152079408.webp

Başka bir kullanıcının çözümü.
NVIDIA NVFlash Kullanımı hakkında bilgi sahibi değilim.
1727152448505.webp

Son düzenleme:
Reddit'te bir kullanıcı XMP'yi kapatınca sorunun gittiğini söylemiş.
Ek olarak:
Eki Görüntüle 85563

Başka bir kullanıcının çözümü.
NVIDIA NVFlash Kullanımı hakkında bilgi sahibi değilim.
Eki Görüntüle 85564

@BerkayZ87 Hocam bu G serisinde sanirim sorunlar en aza indirgense bile illa bir şey cikiyor G65b ile de @Ruindry bayağı sorun yasamisti. Reddit'te de cok gordum aynı sorunu yaşayan. Şimdi de bu konuya rastladim. Bana mi oyle geliyor bilemedim.

SON DURUM: MSI Afterburn uygulamasından ekran kartının Power limitini 70'e düşürdüm. Yani %70 çalışacak hala getirdim ve şu an hiçbir oyunda bilgisayar kapanmıyor. Ama sürekli böyle mi kullanmam gerekiyor yani ekran kartından %100 verim alamayacak mıyım sizce?
Hocam bu durumda var bilginiz olsun. Ama dediklerinizi deneyeceğim

Son düzenleyen: Moderatör:
SON DURUM: MSI Afterburn uygulamasından ekran kartının Power limitini 70'e düşürdüm. Yani %70 çalışacak hala getirdim ve şu an hiçbir oyunda bilgisayar kapanmıyor. Ama sürekli böyle mi kullanmam gerekiyor yani ekran kartından %100 verim alamayacak mıyım sizce?
Hocam bu durumda var bilginiz olsun. Ama dediklerinizi deneyeceğim
Power limit düşündükten sonra test ettiyseniz stabiliyeyi ve FPS düşüşü yoksa nur gibi undervoltunuz hayırlı olsun. Karta verilen elektriği azalttınız sadece, gücü etkilenmemiş olabilir.

UV stabilse hiçbir sorun olmuyor onu biraz deneyerek öğrenmeniz gerekiyor. Bana kalırsa yazılımsal olarak bir parçayla uyuşmazlık oluyor bende aynı şekilde G65b ile bayağı sorun yaşadım. Bu tarz problem yaşayan insanların genelde ASUS anakartı oluyor bu ilgimi çekti açıkçası benim de ASUS anakartım vardı belki bir uyuşmazlık olabilir tam emin değilim. Acaba priz yeterli akımı karşılayamıyor olabilir mi? Ekran kartının gücünü kıstığınızda sorun yaşamamışsınız aslında.

UV stabilse hiçbir sorun olmuyor onu biraz deneyerek öğrenmeniz gerekiyor. Bana kalırsa yazılımsal olarak bir parçayla uyuşmazlık oluyor bende aynı şekilde G65b ile bayağı sorun yaşadım. Bu tarz problem yaşayan insanların genelde ASUS anakartı oluyor bu ilgimi çekti açıkçası benim de ASUS anakartım vardı belki bir uyuşmazlık olabilir tam emin değilim. Acaba priz yeterli akımı karşılayamıyor olabilir mi? Ekran kartının gücünü kıstığınızda sorun yaşamamışsınız aslında.
Prizin yeterli akım durumundan bende şüpheliyim 3 lü priz vs kullandım ama genel olarak evin akımı yeterli olmayabilir mi oda aklımda. Ama işte afterburnden 70 e düşürünce kapanma durumu olmadı 4-5 saat aralıksız oynadım.
Power limit düşündükten sonra test ettiyseniz stabiliyeyi ve FPS düşüşü yoksa nur gibi undervoltunuz hayırlı olsun. Karta verilen elektriği azalttınız sadece, gücü etkilenmemiş olabilir.
fps düşüşü oldu hocam. Normal de 600 wolt harcıyordu güç kaynağı 70 yapınca 400 wolt harcıyor ve sanırım ona göre ekran kartını kullanıyor. Fps düştü ama 200 lerden 130-140 lara

Prizin yeterli akım durumundan bende şüpheliyim 3 lü priz vs kullandım ama genel olarak evin akımı yeterli olmayabilir mi oda aklımda. Ama işte afterburnden 70 e düşürünce kapanma durumu olmadı 4-5 saat aralıksız oynadım.

fps düşüşü oldu hocam. Normal de 600 wolt harcıyordu güç kaynağı 70 yapınca 400 wolt harcıyor ve sanırım ona göre ekran kartını kullanıyor. Fps düştü ama 200 lerden 130-140 lara
Biraz kurcalayın fazla MHz kısmış olabilirsiniz belki 80 yapınca yine stabil çalışacaktır. Ben 1150MV'dan -150MV ile 1000MV değerine değerine düşünce FPS kaybı hiç yaşamamıştım. Bu kadar fps kaybı normal değil.

Bir durum daha yaşadım bugün. Normal de cs 2 de 5120x1440 çözünürlüğünde hiç bir problem olmuyordu bilgisayar kapanmıyordu. Ama şöyle bir durum oldu 1-2 saat oynadıktan sonra discorddan arkadaşa 5120x1440 çözünürlüğe sahip monitörün ekran paylaşımını açtım ve bilgisayar 2 dakika sonra kapandı. Çok garip..

NOT : BU ARADA BİLGİSAYAR KAPANAN OYUNLARDA ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ 5120X1440 'dan 2560x1440 A DÜŞÜRDÜĞÜM ZAMAN BİLGİSAYAR KAPANMIYOR, YADA AFTERBURNDAN GPU POWER LİMİTİ 70 E DÜŞÜRDÜĞÜM ZAMANDA DA KAPANMIYOR..