Merhaba arkadaşım için soğutucu aldık fakat bir videoda kasanın arkasına harici arka plaka takılıyor. Arkadaşımın kasası OEM HP kasa. Arka kapağı çıkmıyor yani ve dahili olarak bir soğutucu var vidali şekilde stok soğutucu değil ama yani arka plakası var https://www.gaming.gen.tr/urun/5664...ava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/ bu soğutucu montajında arka plaka montajı yapılması gerektiği yazıyor fakat bizim arkadaşın arka plakası zaten var sorum şu bu soğutucu kendi arka plakası bağlanmadan montaj olabilir mi ben kendi arka plakası var diye olabilir diye düşünüyorum. i5 11400.
Detaylar
Kim cevapladı?shockedblackguy
Üstün
Soğutucunun içinden arka plaka çıkması lazım. Benim Phantom Spirit'te çıkmıştı plastik bir arka kapak. Tam anlamadım anakartın kendi arka plakasını çıkarmadan mı takmak istiyorsunuz?
Okur musunuz tekrar konuyu ?Soğutucunun içinden arka plaka çıkması lazım. Benim Phantom Spirit'te çıkmıştı plastik bir arka kapak.
shockedblackguy
Üstün
Düzenledim mesajı.
Tam anlamadım anakartın kendi arka plakasını çıkarmadan mı takmak istiyorsunuz?
Kasanın arka kapağı puntalı. Kasanın kendi kişisel vidalı AM4 gibi vidalı soğutucusu var, bunu çıkarmadan bu soğutucu montajı olur mu?
shockedblackguy
Üstün
Kasanın arka kapağı puntalı. Kasanın kendi kişisel vidalı AM4 gibi vidalı soğutucusu var, bunu çıkarmadan bu soğutucu montajı olur mu?
Bu videodakine benzerse olur. AM4 ile aynı montajlanıyorsa bu plastik aparatı takmaya gerek olmuyor. O dört adet soketin vidalara girmesi gerek, yoksa olmaz.
Buradakiyle karşılaştırın.
Bu videodakine benzerse olur. AM4 ile aynı montajlanıyorsa bu plastik aparatı takmaya gerek olmuyor. O dört adet soketin vidalara girmesi gerek, yoksa olmaz.
Buradakiyle karşılaştırın.
İşte aklıma takılan soru şu ben kendim açtım bakımını da yaptım kapattım bu arka kapak yüzeysel çok minik bir çıkıntısı var işlemcisi Intel bu arada yazmıştım. Soğutucu montajına benzerlik katmak için AM4 diye söyledim arka plaka yüzeysel minnak bir çıkıntı var sadece içinden çıkan o vida acaba uyar mı uzunluğu yeter mi o aklıma takılıyor. Açıldıktan sonra keyfi iade almazlar diye düşünüyorum.
shockedblackguy
Üstün
Denemeden bilemezsiniz. Mail atıp durumu söyleyin, belki kabul ederler. Çıkıntısı zaten küçük olduğu için ek bir plaka koymuşlar montaj için.İşte aklıma takılan soru şu ben kendim açtım bakımını da yaptım kapattım bu arka kapak yüzeysel çok minik bir çıkıntısı var işlemcisi Intel bu arada yazmıştım. Soğutucu montajına benzerlik katmak için AM4 diye söyledim arka plaka yüzeysel minnak bir çıkıntı var sadece içinden çıkan o vida acaba uyar mı uzunluğu yeter mi o aklıma takılıyor. Açıldıktan sonra keyfi iade almazlar diye düşünüyorum.
Şu an takılı olan soğutucunun aparatı buna benzer olabilir belki.
Denemeden bilemezsiniz. Mail atıp durumu söyleyin, belki kabul ederler. Çıkıntısı zaten küçük olduğu için ek bir plaka koymuşlar montaj için.
Şu an takılı olan soğutucunun aparatı buna benzer olabilir belki.
Zaten aynı vida yerlerine denk gelecek o konuda problem yok sadece vida girer mi diye düşünüyorum olmazsa direk anakartı sökeceğiz artık yapacak başka çare kalmıyor.
shockedblackguy
Üstün
Sökmeden deneyin olmazsa sökersiniz. Herhalde her şey takılı zorlayacak sizi.Zaten aynı vida yerlerine denk gelecek o konuda problem yok sadece vida girer mi diye düşünüyorum olmazsa direk anakartı sökeceğiz artık yapacak başka çare kalmıyor.
Yeni konular
-
-
30.000 TL bütçe ile ders ve günlük kullanım için tablet önerisi
- White Dragon
-
-
-
-
-
-
Rehber Laptop üreticilerinin "teknik özellikler" sayfasında yazmadığı detaylar