Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Altaist

Uzman
Yer
Türkiye
Sağlamlisans üzerinden Windows 11 Pro anahtarı aldım. Yeni disk aldığım için format attım CMD'ye slmgr -dli yazdıktan sonra Retail olarak gösteriyor. Rufus ile kurulum yaptım. Sebebi nedir?

1755153481465.webp

Çözüm
Windows'unuz zaten sorunsuz etkinleşmiş. OEM, Retail detayına takılmanızın gereksiz ve saçma olduğunu düşünüyorum.
Formattan önce RETAIL yerine OEM Channel şeklinde gözüküyordu. Ben Microsoft hesabı girmeden yerel hesapla kullanmasını seviyorum. OneDrive veya sürekli PC açtıktan sonra şifre girme derdine girmek istemiyorum.

Çözüm yazıyorum sağlamlisans üzerinden aldığım anahtarı e posta adresimde duruyordu silmemiştim. O anahtarı tekrar girdim ve OEM_DM Channel yazıyor.

1755156861677.webp
Hocam Pro yerine yanlışlıkla Home kurmuş olabilirsiniz öyle olunca etkinleşmiyor onu bir kontrol edin. Microsoft hesabıyla oturum açmayı deneyin lisans otomatik geri gelebilir.

Sonuç olarak OEM anahtar anakarta gömülü olmuyor mu? Hesap ne alaka? Sürümüm Windows 11 Pro.

Windows'unuz zaten sorunsuz etkinleşmiş. OEM, Retail detayına takılmanızın gereksiz ve saçma olduğunu düşünüyorum.
Formattan önce RETAIL yerine OEM Channel şeklinde gözüküyordu. Ben Microsoft hesabı girmeden yerel hesapla kullanmasını seviyorum. OneDrive veya sürekli PC açtıktan sonra şifre girme derdine girmek istemiyorum.

Çözüm yazıyorum sağlamlisans üzerinden aldığım anahtarı e posta adresimde duruyordu silmemiştim. O anahtarı tekrar girdim ve OEM_DM Channel yazıyor.

1755156861677.webp

Son düzenleme:
Çözüm
Yerel hesapla kurulum yapmadınız mı?

İki farklı lisans anahtarınız var. Microsoft hesabı girmeden kurulum yapsanız OEM key ile aktifleşirdi zaten.

Yerel hesapla kurulum yapmadınız mı?

Yerel hesap kullanıyorum, rufus üzerinden kurulum yaptım. Fakat format atmadan önce de yerel hesap kullanıyordum ve OEM yazısını CMD ekranından görebiliyordum. Hesap girmedim Rufus sayesinde hesap girmeden otomatik yerel hesap açıp Windows'un kurulumu tamamlandı.