Sağlamlisans üzerinden Windows 11 Pro anahtarı aldım. Yeni disk aldığım için format attım CMD'ye slmgr -dli yazdıktan sonra Retail olarak gösteriyor. Rufus ile kurulum yaptım. Sebebi nedir?
Formattan önce RETAIL yerine OEM Channel şeklinde gözüküyordu. Ben Microsoft hesabı girmeden yerel hesapla kullanmasını seviyorum. OneDrive veya sürekli PC açtıktan sonra şifre girme derdine girmek istemiyorum.
Çözüm yazıyorum sağlamlisans üzerinden aldığım anahtarı e posta adresimde duruyordu silmemiştim. O anahtarı tekrar girdim ve OEM_DM Channel yazıyor.
Hocam pro yerine yanlışlıkla home kurmuş olabilirsiniz öyle olunca etkinleşmiyor onu bir kontrol edin. Microsoft hesabıyla oturum açmayı deneyin lisans otomatik geri gelebilir.
Hocam Pro yerine yanlışlıkla Home kurmuş olabilirsiniz öyle olunca etkinleşmiyor onu bir kontrol edin. Microsoft hesabıyla oturum açmayı deneyin lisans otomatik geri gelebilir.
Formattan önce RETAIL yerine OEM Channel şeklinde gözüküyordu. Ben Microsoft hesabı girmeden yerel hesapla kullanmasını seviyorum. OneDrive veya sürekli PC açtıktan sonra şifre girme derdine girmek istemiyorum.
Çözüm yazıyorum sağlamlisans üzerinden aldığım anahtarı e posta adresimde duruyordu silmemiştim. O anahtarı tekrar girdim ve OEM_DM Channel yazıyor.
Yerel hesap kullanıyorum, rufus üzerinden kurulum yaptım. Fakat format atmadan önce de yerel hesap kullanıyordum ve OEM yazısını CMD ekranından görebiliyordum. Hesap girmedim Rufus sayesinde hesap girmeden otomatik yerel hesap açıp Windows'un kurulumu tamamlandı.