Nevermore

Üstün
Yer
Muğla, Ankara
Eve yeni taşındım ancak ocakta sadece tüp bağlantısı için boru var, doğalgaz hattına yok. Bu yüzden 9 ay içerisinde tüp alıp, bitince doldurtup kullanmak mı mantıklı yoksa elektrikli 2 gözlü ocak mı almak mantıklı maliyet açısından?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ben yapıyor olduğum projelerde sık yemek yapan veya yemek yapmayı hobi haline getirmiş insanlara ne kadar kaliteli olursa olsun asla elektrikli ocak tavsiye etmiyorum fakat evinizde doğalgaz olmadığını belirtmişsiniz. Siz öğrenci evinde olacağınızdan dolayı ve tahminim basit yemekler hariç yemek yapmayacağınızdan dolayı elektrikli ocak tercih edebilirsiniz. Sene olmuş 2024 tüp ile uğraşmaya gerek yok. Alıştıktan sonra elektrikli ocak da günü kurtarıyor.

Ayrıca 2019 verilerine göre maliyet açısından bakıldığı zaman da elektrikli ocak daha az maliyetli oluyor.

1727101033943.webp

Öğrenci evinde elektrikli ocak kullanan biri olarak söylemek gerekirse kesinlikte tüp derim ama az yakması falan derken elektrikli ocak daha mantıklı kaçıyor açıkçası.

Geç ısınma olayı yok 1-2Dk'da ateş gibi oluyor ama ateşi kesmek istediğin an kesemediğinden çok sıkıntılı oluyor. Alışınca her türlü yapılıyor ama bir doğal gaz tüplü gibi değil ya. Ateşin sesi duymadan yemek mi yapılır?

2 teflon tavamın kaplaması ısıdan attı, gazlı ocakta olmadı böyle şeyler.

Tüp fiyatları çok fazla olduğu için airfryer aldım bir tane de tek gözlü elektrikli ocak aldım. Olduğu kadar yapacağız artık yemekleri :D

Güncelleme: Airfryer ve tek gözlü elektrikli ocak kullanıyorum, evde 1 ay boyunca tek başıma kaldım ve tablet kullanıyorum. Elektrik tüketimim 79.6 kWh 148 lira. Sonuç olarak tüp yerine elektrikli ocak almak daha mantıklı hem daha ucuza geliyor hem de aynı normal ocaktaki gibi kısa sürede ısınıyor.