ALCYONEUS
Üstün
Merhaba,
Şu anlık okul dışında hiçbir sosyal ortamım yok maalesef. Sebebi ise evimin arkadaşlarıma göre bayağı uzak olması. Yani onlar gezip eğlenirken onları Story'lerden falan görmek garip hissettiriyor. Bir şeyler kaçırıyormuşum gibi hissediyorum ve maalesef ki sosyal yeteneklerim ailem sebebiyle berbat denecek kadar.
Bir öneriniz var mıdır, ne yapmalıyım?
Hiç dışarı çıkmıyor değilim. Tek başıma falan geziyorum da pek bir anlamı olmuyor.
Tek gezmek iyidir çete gibi bir sürü erkek gezerseniz yapacağınız maksimum şey insanlar ile aranıza mesafe koymak olur. Tek gez dışarıda çevre edin illaki denk geleceğin insanlar olur ben asansör beklerken birileri ile tanışıyorum birini parmağın ile dürtüp konu açman bile çevre edinmen için yeter. Aile konusuna gelecek olursak ister ailenden dayak yiyecek ol ister evden atılacak ol o sınırı aşmayı bilmen lazım ben lisede okurken ailem; " İstanbul dışında okuyamaz bizim istediğimiz yerde okuyacak 4 yıllık okuyacak" diyordu ne oldu? Kocaeli'de ön lisans okudum sonra tekrar sınava girdim şimdi daha uzak şehirde lisans okuyorum. Senin her şeyden önce sana hayır diyen kişilere karşı gelmeyi öğrenmen gerek ailen de olsa sen onlara karşı gelmedikçe ve sınırlarını çizmedikçe senin üzerine gelmeye devam edecekler ellerinde değil kötü amaçla yapmıyorlar ama yapıyorlar işte kendileri durumun farkında bile değildir emin ol.
Şuna da emin olabilirsin fırlama erkekler ailesi tarafından daha çok sevilir ama ailesinin her dediğini yapanlar hayırsız evlat muamelesi görür yani sırf annen baban diye her dediklerini yapacaksın diye bir kaide yok anneye babaya hürmet edilir saygıda kusur edilmez ama ailenin de her dediğine evet denmez. Mesafelere de aldırış etme uzaksa tek başına git ve gittiğin yerde çevre edin ne bileyim ben İstanbul'da büyüdüm benim aklıma eminönündeki kitapçıya gidip orada takılmak veya sahilde oturmak geliyor birinin yanına oturup muhabbet açsan yine insanlar ile tanışmış olursun önemli olan şey düşünmek değil önemli olan şey başlamak hayatta çok düşünenler değil erken başlayanlar başarılı olur. Eğer ailenin sana izin vermemesini, arkadaşların ile arandaki mesafeyi, bulunduğun yerdeki insanlar ile ilişkin olmamasını bahane edersen hiçbir şekilde sosyal hayat yaşayamazsın ve bu ileriye dönük çok kötü bir şey.