Yıllar evvel hukuk fakültesine başlamadan önce sınıf öğretmenliği okuyordum, sınıf öğretmenliğini 2 sene okuduktan sonra fakülteyi bırakıp hukuk kazanmıştım.

Yıllar sonra anladım ki, keşke öğretmen olsaydım. Avukatlığa göre daha az sorumluluk, daha az stres ve anksiyete.

En büyüğü OBP'yi dikkate almamak. Devletin ergen zekasıyla geleceği düşünmemi bekleyip beni cezalandırması çok ironik. YDT'de 73 OBP ile 4000'e giriyorsam, 90 OBP'si olan adam 2500'e girecek. Keşke sınavlara 2 hafta önceden çalışsaydım diyorum.

Öteki, ucube bir kızla lise yıllarımın yarısını harcamak. Fakat bir yandan yaşadığım iyi oldu, inanılmaz tecrübe kazandırdı. Üniversitede öğreneceklerimi erkenden öğrenmiş oldum.

Sonuncusu olmayacak işler peşinde koşmak. Çok boş dertlerim var mış gerçekten. Keşke o tarz işlerle uğraşacağıma sadece oyun geliştirmeye yönelseydim. "O tarz işler" dediğimi genele vurmak gerekirse 'insanlar' diyeyim yeter. Kimin ne diyeceğini o kadar umursuyordum ki.

Liseye geçtiğimde keşke Anadolu lisesi yerine meslek lisesi seçseydim diye bir pişmanlığım var. Anadolu lisesi cidden boş arkadaşlar meslekte en azından staj görüyorsun en azından iş hayatına erkenden atılıyorsun.
BAzı meslek liseleri var. Hocalar daha bilgisiyarı açmayı bilmiyor. Meslek lisesinde ki çocuğun çoğu keşke okusaydım diyor. Staj da bazen iş öğretmiyor firmalar. Seni çaycı niyetine kullanıyorlar. Evet biliyorum Yks'den dolayı çoğunuz keşke meslek lisesine geçseydim felan diyorsunuz. Ama her gün kavga gürültü çektiğiniz zaman anlarsınız dediklerimi.

YKS'ye adam gibi çalışmamam tabii ki de, başka ne olacak. 12'de bir ay maksimum çalıştım, mezun senesinde de toplasan 4 ay. Ha kötü bir yerde de değilim ama olsun.
Bir de Hava Harp'ı ikinci kez denemeyişim var. İlk sene sağlık dahil her şeyi geçip uçuşa çağrılmamıştım AYT say iyi değil diye. Mezun senemdeki sıralama yetebilirdi.

Atanamazdınız. Atansanız bile çoğu öğretmen yeni bakan yüzünden işinden memnun değil. Babam öğretmen.
Atanmada sorun yaşamazdım muhtemelen, çünkü sınıf öğretmenliğinin ataması hep iyiydi. Sadece 4+4+4 sistemi ilk geldiği dönem ataması düştü, ama sonraki dönemlerde tekrar eski seviyesine çıktı. İnan avukatlık mesleğine göre daha az problemleri vardır babanın.

Atanmada sorun yaşamazdım muhtemelen, çünkü sınıf öğretmenliğinin ataması hep iyiydi. Sadece 4+4+4 sistemi ilk geldiği dönem ataması düştü, ama sonraki dönemlerde tekrar eski seviyesine çıktı. İnan avukatlık mesleğine göre daha az problemleri vardır babanın.
Tabi avukatlık da çok zor. Ancak öğretmenlik kolay demek de yalan olur. İlkokul öğretmenliğinde sorun olmayabilir ama ortaokul ve lise öğretmenliği gerçekten çok zor. Hele İngilizce, Türkçe veya Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni iseniz sınav okuya okuya, üstelik bu sınavların sınav başarı analizini vs. hazırlarken hayattan soğursunuz.

Tabi avukatlık da çok zor. Ancak öğretmenlik kolay demek de yalan olur. İlkokul öğretmenliğinde sorun olmayabilir ama ortaokul ve lise öğretmenliği gerçekten çok zor. Hele İngilizce, Türkçe veya Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni iseniz sınav okuya okuya, üstelik bu sınavların sınav başarı analizini vs. hazırlarken hayattan soğursunuz.
Kız kardeşim öğretmen, biraz da onun sayesinde biliyorum öğretmenlik mesleğinin zorluğunu. Niyetim öğretmenlik mesleğini kolay bir meslek olarak görmek, iddia etmek değil.

Sadece zamanında yaptığım bir tercih sebebiyle şu anki mesleğimle öğretmenliği kıyaslıyor, kendimi ve mesleğimi eleştirip zamanında yaptığım tercih sebebiyle pişmanlık duyuyorum. Mesele bundan ibaret.