Okul bilgisayarları artık kastığı için bende bir dağıtım kurayım rahatlasın dedim sonuçta 2005'lik bilgisayarlar falan büyük ihtimal Scratch LibreOffice falan kullanırlar hangi dağıtımı önerirsiniz. Bu arada biraz daha Windows'a benzemesi lazım çünkü genel olarak küçük öğrenciler kullanacak.
Bu arada öğretmenden izin alınmıştır.
Linux Mint veya direkt Debian kurun.
Bunun üstüne belki MX Linux ve Peppermint OS eklenebilir, donanim ozelliklerini yaklasik olarsk soyleyebilir misiniz?
Arch fakat sakın girismeyin.

Debian yine olur da paket yöneticisi pek iyi değil.
Ofis kullanilacak cihazda paket yoneticisini kim salliyor, apt de gayet saglam bir paket yoneticisidir, tamam ışık hızında degil ama çalışıyor.

Arch deniyor ya.

Pardus da fena dagitim degil, suslu Debian, tabi ki o setupa da olur ve cok da yakisir.
Zaten milletin Pardus kullanılmaz demesini anlamıyorum. Pardus, Debian gibi stabil bir sistemin son kullanıcıya hazırlanmış halidir. Neye ihtiyacın varsa elinin altında. Mis gibi.

Önerileriniz için teşekkürler üçüde arayüz olarak çok iyi duruyor fakat EndeavourOS kaldırabilir mi bilmiyorum genel olarak 2 GB RAM falan oluyor bazılarının 4 fakat işlemcileri X64 desteklemiyor diye biliyorum denemiştim X64 daha önceden çalışmadı. Büyük ihtimal Arch Linux'ya da Linux Mint kurarım.
EndeavourOS'u LXDE arayüzüyle kur. 1 GB altında bellek kullanımı var fazlasıyla yeter. Burada dikkat etmen gereken 32 bit olmaması. Çünkü ne Linux Mint ne de EndeavourOS artık 32 bit desteklemiyor. 32 bit ise MX Linux Fluxbox'ın 32 bit sürümünü indirebilirsin.

Okul bilgisayarları artık kastığı için bende bir dağıtım kurayım rahatlasın dedim sonuçta 2005'lik bilgisayarlar falan büyük ihtimal Scratch LibreOffice falan kullanırlar hangi dağıtımı önerirsiniz. Bu arada biraz daha Windows'a benzemesi lazım çünkü genel olarak küçük öğrenciler kullanacak.
Bu arada öğretmenden izin alınmıştır.
LMDE öneririm. Okul bilgisayarlarının çoğu eski sistemler olduğu için daha iyi performans alırsın.