Detaylar
Kim cevapladı?Okul bilgisayarları artık kastığı için bende bir dağıtım kurayım rahatlasın dedim sonuçta 2005'lik bilgisayarlar falan büyük ihtimal Scratch LibreOffice falan kullanırlar hangi dağıtımı önerirsiniz. Bu arada biraz daha Windows'a benzemesi lazım çünkü genel olarak küçük öğrenciler kullanacak.
Bu arada öğretmenden izin alınmıştır.
Bunun üstüne belki MX Linux ve Peppermint OS eklenebilir, donanim ozelliklerini yaklasik olarsk soyleyebilir misiniz?
Arch fakat sakın girismeyin.
Ofis kullanilacak cihazda paket yoneticisini kim salliyor, apt de gayet saglam bir paket yoneticisidir, tamam ışık hızında degil ama çalışıyor.Debian yine olur da paket yöneticisi pek iyi değil.
Arch deniyor ya.
Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
Milletin Arch aşkı patolojik oldu.
Okul PC'lerine diyorlar bir de bunu.
Pardus'un misler gibi yazılım merkezi var.
Ben de şu an Pardus GNOME kuruyorum. XD
Pardus da fena dagitim degil, suslu Debian, tabi ki o setupa da olur ve cok da yakisir.Milletin Arch aşkı patolojik oldu.
Ben de şu an Pardus GNOME kuruyorum. XD
Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
Zaten milletin Pardus kullanılmaz demesini anlamıyorum. Pardus, Debian gibi stabil bir sistemin son kullanıcıya hazırlanmış halidir. Neye ihtiyacın varsa elinin altında. Mis gibi.Pardus da fena dagitim degil, suslu Debian, tabi ki o setupa da olur ve cok da yakisir.
Asily
Üstün
Milletin Arch aşkı patolojik oldu.
Ben de şu an Pardus GNOME kuruyorum. XD.
Pardus X64 yoksa kurabilirdim belki.
EndeavourOS'u LXDE arayüzüyle kur. 1 GB altında bellek kullanımı var fazlasıyla yeter. Burada dikkat etmen gereken 32 bit olmaması. Çünkü ne Linux Mint ne de EndeavourOS artık 32 bit desteklemiyor. 32 bit ise MX Linux Fluxbox'ın 32 bit sürümünü indirebilirsin.Önerileriniz için teşekkürler üçüde arayüz olarak çok iyi duruyor fakat EndeavourOS kaldırabilir mi bilmiyorum genel olarak 2 GB RAM falan oluyor bazılarının 4 fakat işlemcileri X64 desteklemiyor diye biliyorum denemiştim X64 daha önceden çalışmadı. Büyük ihtimal Arch Linux'ya da Linux Mint kurarım.
The Shorekeeper
Üstün
Fedora LXDE Spin
LXDE, the "Lightweight X11 Desktop Environment", is an extremely fast, performant, and energy-saving desktop environment. It maintained by an international community of developers and comes with a beautiful interface, multi-language support, standard keyboard shortcuts and additional features...
Geraltın kılıcı
Üstün
LMDE öneririm. Okul bilgisayarlarının çoğu eski sistemler olduğu için daha iyi performans alırsın.Okul bilgisayarları artık kastığı için bende bir dağıtım kurayım rahatlasın dedim sonuçta 2005'lik bilgisayarlar falan büyük ihtimal Scratch LibreOffice falan kullanırlar hangi dağıtımı önerirsiniz. Bu arada biraz daha Windows'a benzemesi lazım çünkü genel olarak küçük öğrenciler kullanacak.
Bu arada öğretmenden izin alınmıştır.