Merhaba, önce kendini ifade ettiğin için seni tebrik ederim, şu an zor bir dönemdesin ama unutma ki bu sadece geçici, rehberlikten vazgeçme ve yaşadıklarını detaylı anlat, eğer yardımcı olmazsa okul idaresiyle konuşmayı dene, aynı zamanda mümkünse bir hobi edinerek stresini çıkarmaya çalış ve sosyal medya ya da çevrende pozitif insanlarla iletişim kur, en önemlisi LGS’ye odaklanman, çünkü iyi bir lise sana daha iyi bir ortam sunacak ve bugünler geride kalacak, yalnız olduğunu hissettiğinde ailenle ya da güvenilir bir yetişkinle konuş, senin durumunu anlayacak insanlar mutlaka var, pes etme.

@845 haklı aslında. Uygarca çözemediysen, bir-iki kişiye yapıştırırsan bir daha sana karışmazlar. Şiddeti desteklemesem de, Açlık Oyunları filmini aratmayan bir lisede okuduğum için çok kişi patakladım, bazen böyle gerekiyor maalesef. 40 kişi sana geliyorsa sende 40 kişi onların üzerine gideceksin etkiye tepki kardeşim, bazen elini kirletmen gerekebilir.
Hocam bu zamana kadar çok şey yaşadım. İlk gün gittiğimde bir şey olmadı fakat ikinci gün yanıma gelip saçma sapan uyattıklarında, şapkanı çekme görünüyorsun dediklerinde çok sinir oldum ama aileme söylemedim. Ailem de sorun yaşamıyorsun artık zaten takma diyor.

Hocam insanlar size çözüm sunmuş ama kendinizi şartlamışsınız çok. Emin olun her yerde yok böyle şeyler, ben de LGS'ye gireceğim ancak benim etrafımda beni destekleyen birçok insan var. Tabii ki önünüze size köstek olacak kişiler çıkacak ancak bunlar azınlıkta kalacak. Amacınıza bağlı kalmanız lazım. Dönem sınavları bitince de okula gelmezsiniz, devamı da geçer gider.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence bu durumun nedeni sizsiniz, kendinizi yamamaya çalışıyorsunuz gibi geldi. Neden arkadaş edinmeye bu kadar taktınız ki? Bizim de dışladığımız insanlar oluyordu fakat gün sonunda yine toplanıp birlikte oturup makara yapıyorduk. Kalbi kırılmıyordu bu sayede.

Büyük çoğunluğun okul hayatı boyunca mutlaka bir kavga anısı vardır benim hiç olmadı. Okul hayatım boyunca her zaman çok çevreye sahip olduğum için kimse bir şey yapmaya cesaret edemedi.

Lise'ye başladığımda bambaşka bir şehre taşındık kimseyi tanımıyordum. Gittiğim lisenin puanı düşüktü hakkında herkes kötü, it kopuk dolu diyordu. Fakat daha ilk haftadan ben yine okulda çevre yaptım. Öyle çok konuşan öz güvenli biri de değilim. Fakat senin saçma hareketlerin yoksa düzgün biriysen çevre edinmeme ihtimalin 0.

Mesajın başında da söylediğim gibi sen bu olayı takıntı haline getirdiğin için dışlanıyorsun bence. Ortamda istenmediği halde yapışan biri olursa böyle bir muamele görmesi çok doğal.

Yalnız takılmayı öğren biraz, arkadaşa ihtiyacın yok. Büyüdükçe yalnızlığın daha iyi olduğunu anlayacaksın zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence bu durumun nedeni sizsiniz, kendinizi yamamaya çalışıyorsunuz gibi geldi. Neden arkadaş edinmeye bu kadar taktınız ki? Bizim de dışladığımız insanlar oluyordu fakat gün sonunda yine toplanıp birlikte oturup makara yapıyorduk. Kalbi kırılmıyordu bu sayede.

Büyük çoğunluğun okul hayatı boyunca mutlaka bir kavga anısı vardır benim hiç olmadı. Okul hayatım boyunca her zaman çok çevreye sahip olduğum için kimse bir şey yapmaya cesaret edemedi.

Lise'ye başladığımda bambaşka bir şehre taşındık kimseyi tanımıyordum. Gittiğim lisenin puanı düşüktü hakkında herkes kötü, it kopuk dolu diyordu. Fakat daha ilk haftadan ben yine okulda çevre yaptım. Öyle çok konuşan öz güvenli biri de değilim. Fakat senin saçma hareketlerin yoksa düzgün biriysen çevre edinmeme ihtimalin 0.

Mesajın başında da söylediğim gibi sen bu olayı takıntı haline getirdiğin için dışlanıyorsun bence. Ortamda istenmediği halde yapışan biri olursa böyle bir muamele görmesi çok doğal.

Yalnız takılmayı öğren biraz, arkadaşa ihtiyacın yok. Büyüdükçe yalnızlığın daha iyi olduğunu anlayacaksın zaten.
Düzgün biriyim fakat kafam uyuşmuyor hocam. Ben ilk başta nasıl olsa başka arkadaşlarım var diye sosyalleşmedim. Arkadaş edinmeye takılmadım fakat sınıfta sorun yaşamaktan bıktım artık.

Hocam bu zamana kadar çok şey yaşadım. İlk gün gittiğimde bir şey olmadı fakat ikinci gün yanıma gelip saçma sapan uyattıklarında, şapkanı çekme görünüyorsun dediklerinde çok sinir oldum ama aileme söylemedim. Ailem de sorun yaşamıyorsun artık zaten takma diyor.
Şiddet her zaman çözüm değil. Önce öğretmenine, rehberlik servisine veya güvendiğin bir yetişkine durumu anlat. Ancak, biri sana fiziksel saldırıda bulunursa sana temas edecek kadar saygısızlaşırsa, kendini savunma hakkın var. Orantılı bir şekilde karşılık ver; saldırıyı durduracak kadar, ama aşırıya kaçma. Unutma, meşru müdafaa yalnızca saldırı anında geçerlidir. Saldırı bittikten sonra şiddete devam edersen, bu kasten yaralama sayılır. Kendini ezdirme diğerlerinin dediği gibi şartlamışsın kendini.

Arkadaşlar selam,

Konya'da devlet okulunda okuyorum. Cidden 4 senedir bu insanlarla günde 7 saat geçirmekten bıktım. 40 kişiden sadece 2 ya da 3'ünü seviyorum. Ama sınıfımın bir kere ortamlarına girmeye çalıştım dışlanıp tekrar geri döndüm. Şu an yalnız başıma mutluyum fakat teneffüslerde bile beni rahat bırakmıyorlar. Sırada uyurken yanıma geliyorlar saçma sapan şeyler diyorlar, seslenip duruyorlar. Akran zorbalığına çok kez uğradım. Rehberliğe bile gittim. Sonuç ise hiçbir şey. Bir kere daha rehberliğe gitmeye düşünüyorum fakat yararı olur mu bilmiyorum.

Onlardan kurtulmama sadece 4.5 ay kaldı fakat sanki 4 yıl var mış gibi hissediyorum. Bildiğiniz gibi yarın okul var ve yine tedirginim. Sınıfın kapısına bile girmek istemiyorum. Sınıfta bu arada sadece bana bulaşmıyorlar birbirlerini yiyorlar, birbirlerine küfür ediyorlar. Artık cidden küfür duymaktan ve boş insanlardan bıktım. Bir de önümde Haziran'da gireceğim lisemi belirleyecek bir sınav var, denemelerim güzel geliyor fakat önümdeki sınavımdan çok bunları takıyorum. Bana bulaşanlar da böyle ortaokulda belge bile alamayan, LGS'ye hiç çalışmayan insanlar. Bir de sınıfta zekiyim diye geziyorlar. Ben ise iyi bir liseye gidip iyi bir ortam kurmayı hedefliyorum.

Bu sene yazılılarım da iyi geçti. Ama böyle beni destekleyecek hatta beraber LGS'ye çalışacağımız insanlar yerine salak ve tembel insanlarla muhatap olmak zorunda kalıyorum. Bunlar yüzünden bazen sınavı kazanamayacağımı düşünüyorum. Hem önümdeki sınavla hem bunlarla uğraşmaktan bıktım artık. Liseye geçsem bile bunlar bende travma kalacağı için her ortama girdiğimde bu anılarımı hatırlayacağım. Sınıfta tek başımayım. Sizce ne yapmalıyım arkadaşlar?

İdareyle konuş seni takmayabilir annene babana anlat durumu onlar konuşsun etkisi olabilir. Benim sınıfımda oluyordu zorbalanıyordu çocuk annesi ne yaptı bilmiyorum ama zorbalayan çocuk okuldan atıldı kendi çocuğunuda başka okula verdi.
(Atılan çocuk sanayide amele oldu)

Arkadaşlar selam,

Konya'da devlet okulunda okuyorum. Cidden 4 senedir bu insanlarla günde 7 saat geçirmekten bıktım. 40 kişiden sadece 2 ya da 3'ünü seviyorum. Ama sınıfımın bir kere ortamlarına girmeye çalıştım dışlanıp tekrar geri döndüm. Şu an yalnız başıma mutluyum fakat teneffüslerde bile beni rahat bırakmıyorlar. Sırada uyurken yanıma geliyorlar saçma sapan şeyler diyorlar, seslenip duruyorlar. Akran zorbalığına çok kez uğradım. Rehberliğe bile gittim. Sonuç ise hiçbir şey. Bir kere daha rehberliğe gitmeye düşünüyorum fakat yararı olur mu bilmiyorum.

Onlardan kurtulmama sadece 4.5 ay kaldı fakat sanki 4 yıl var mış gibi hissediyorum. Bildiğiniz gibi yarın okul var ve yine tedirginim. Sınıfın kapısına bile girmek istemiyorum. Sınıfta bu arada sadece bana bulaşmıyorlar birbirlerini yiyorlar, birbirlerine küfür ediyorlar. Artık cidden küfür duymaktan ve boş insanlardan bıktım. Bir de önümde Haziran'da gireceğim lisemi belirleyecek bir sınav var, denemelerim güzel geliyor fakat önümdeki sınavımdan çok bunları takıyorum. Bana bulaşanlar da böyle ortaokulda belge bile alamayan, LGS'ye hiç çalışmayan insanlar. Bir de sınıfta zekiyim diye geziyorlar. Ben ise iyi bir liseye gidip iyi bir ortam kurmayı hedefliyorum.

Bu sene yazılılarım da iyi geçti. Ama böyle beni destekleyecek hatta beraber LGS'ye çalışacağımız insanlar yerine salak ve tembel insanlarla muhatap olmak zorunda kalıyorum. Bunlar yüzünden bazen sınavı kazanamayacağımı düşünüyorum. Hem önümdeki sınavla hem bunlarla uğraşmaktan bıktım artık. Liseye geçsem bile bunlar bende travma kalacağı için her ortama girdiğimde bu anılarımı hatırlayacağım. Sınıfta tek başımayım. Sizce ne yapmalıyım arkadaşlar?
Selam hemşehrim. Ben Konya'nın en belalı lisesinden mezun oldum. Kavga, uyuşturucu ticareti eksik olmayan bir liseydi geçmişte. Şuan değil orası ayrı. Neyse ben bu okulda bir kere bana zorbalık yapmaya çalışan bir tahta kurusu oldu. Herkes o sıpadan korkuyordu. Bir kere uyardım sırttı sonrasında dövdüm, kafasını tahtadan masaya vurdum en son kafasını çöp kutusunun içine soktum. O günden sonra bana hiç kimse bulaşmadı. Ayrıca herkesle samimiyet kurmadım, kimseyle yüz göz olmadım.

Tabii bu durumu yönetim ile halledebilirsin tabii yönetim baskınsa. Yani örnek veriyorum müdür gelip sadece fırça atıp senin üstüne düşmezse bu sefer seni daha çok zorbalarlar. Ben şu yaşıma kadar gittiğim okullarda zorbalığa başkaldıran müdür ya da öğretmen görmedim. Görmezden geliyorlar genellikle.

Kısacası 3 seçeneğin var.

A) Başkaldırcaksın.
B) Seslenmeyip, görmezden geleceksin.
C) Yönetime söyleyeceksin.