Okulda akran zorbalığı nasıl aşılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cemcet_660
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 568
Hocam bu zamana kadar çok şey yaşadım. İlk gün gittiğimde bir şey olmadı fakat ikinci gün yanıma gelip saçma sapan uyattıklarında, şapkanı çekme görünüyorsun dediklerinde çok sinir oldum ama aileme söylemedim. Ailem de sorun yaşamıyorsun artık zaten takma diyor.

Hocam insanlar size çözüm sunmuş ama kendinizi şartlamışsınız çok. Emin olun her yerde yok böyle şeyler, ben de LGS'ye gireceğim ancak benim etrafımda beni destekleyen birçok insan var. Tabii ki önünüze size köstek olacak kişiler çıkacak ancak bunlar azınlıkta kalacak. Amacınıza bağlı kalmanız lazım. Dönem sınavları bitince de okula gelmezsiniz, devamı da geçer gider.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence bu durumun nedeni sizsiniz, kendinizi yamamaya çalışıyorsunuz gibi geldi. Neden arkadaş edinmeye bu kadar taktınız ki? Bizim de dışladığımız insanlar oluyordu fakat gün sonunda yine toplanıp birlikte oturup makara yapıyorduk. Kalbi kırılmıyordu bu sayede.

Büyük çoğunluğun okul hayatı boyunca mutlaka bir kavga anısı vardır benim hiç olmadı. Okul hayatım boyunca her zaman çok çevreye sahip olduğum için kimse bir şey yapmaya cesaret edemedi.

Lise'ye başladığımda bambaşka bir şehre taşındık kimseyi tanımıyordum. Gittiğim lisenin puanı düşüktü hakkında herkes kötü, it kopuk dolu diyordu. Fakat daha ilk haftadan ben yine okulda çevre yaptım. Öyle çok konuşan öz güvenli biri de değilim. Fakat senin saçma hareketlerin yoksa düzgün biriysen çevre edinmeme ihtimalin 0.

Mesajın başında da söylediğim gibi sen bu olayı takıntı haline getirdiğin için dışlanıyorsun bence. Ortamda istenmediği halde yapışan biri olursa böyle bir muamele görmesi çok doğal.

Yalnız takılmayı öğren biraz, arkadaşa ihtiyacın yok. Büyüdükçe yalnızlığın daha iyi olduğunu anlayacaksın zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Düzgün biriyim fakat kafam uyuşmuyor hocam. Ben ilk başta nasıl olsa başka arkadaşlarım var diye sosyalleşmedim. Arkadaş edinmeye takılmadım fakat sınıfta sorun yaşamaktan bıktım artık.

Şiddet her zaman çözüm değil. Önce öğretmenine, rehberlik servisine veya güvendiğin bir yetişkine durumu anlat. Ancak, biri sana fiziksel saldırıda bulunursa sana temas edecek kadar saygısızlaşırsa, kendini savunma hakkın var. Orantılı bir şekilde karşılık ver; saldırıyı durduracak kadar, ama aşırıya kaçma. Unutma, meşru müdafaa yalnızca saldırı anında geçerlidir. Saldırı bittikten sonra şiddete devam edersen, bu kasten yaralama sayılır. Kendini ezdirme diğerlerinin dediği gibi şartlamışsın kendini.

İdareyle konuş seni takmayabilir annene babana anlat durumu onlar konuşsun etkisi olabilir. Benim sınıfımda oluyordu zorbalanıyordu çocuk annesi ne yaptı bilmiyorum ama zorbalayan çocuk okuldan atıldı kendi çocuğunuda başka okula verdi.
(Atılan çocuk sanayide amele oldu)

Selam hemşehrim. Ben Konya'nın en belalı lisesinden mezun oldum. Kavga, uyuşturucu ticareti eksik olmayan bir liseydi geçmişte. Şuan değil orası ayrı. Neyse ben bu okulda bir kere bana zorbalık yapmaya çalışan bir tahta kurusu oldu. Herkes o sıpadan korkuyordu. Bir kere uyardım sırttı sonrasında dövdüm, kafasını tahtadan masaya vurdum en son kafasını çöp kutusunun içine soktum. O günden sonra bana hiç kimse bulaşmadı. Ayrıca herkesle samimiyet kurmadım, kimseyle yüz göz olmadım.

Tabii bu durumu yönetim ile halledebilirsin tabii yönetim baskınsa. Yani örnek veriyorum müdür gelip sadece fırça atıp senin üstüne düşmezse bu sefer seni daha çok zorbalarlar. Ben şu yaşıma kadar gittiğim okullarda zorbalığa başkaldıran müdür ya da öğretmen görmedim. Görmezden geliyorlar genellikle.

Kısacası 3 seçeneğin var.

A) Başkaldırcaksın.
B) Seslenmeyip, görmezden geleceksin.
C) Yönetime söyleyeceksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…